Skocz do zawartości
IGNORED

Eutanazja za i przeciw

jakub102

Rekomendowane odpowiedzi

W sumie to jestem za tym aby alkoholicy popełniali eutanazję.

A zwykli pijacy? Oczywiście tacy, co piją więcej niż alkoholicy

"zresztą wydaje mi się również, że Kartaginy powinno nie być"

Ostatnio alkoholik poddał się eutanazji czy to już nie przegięcie pały?

"Przegiął pałę" ze względu na to , że dopuścił się eutanazji , czy dlatego , iż jest alkoholikiem ?

P.S.

Swoją drogą szkoda , iż nie było przyjaznej duszy, która by go odwiedziła od zgubnego w swych skutkach nałogu i w konsekwencji jego tragicznego finału .

Ale cóż , zdecydowanie łatwiej przychodzi nam umoralnianie i głoszenie truizmów , niż wyciągnięcie pomocnej dłoni .

Obyśmy nigdy nie wpadli w sidła nałogu oraz nie znaleźli się w potrzasku dylematów moralnych, czego wszystkim życzę z całego serca, Piotrek.

W sumie to jestem za tym aby alkoholicy popełniali eutanazję.

Nie po ludzku !

P.S.

Każdy powinien mieć szansę , aby się nawrócić.

Piotr

...

Małe ustępstwo z czasem staje się standardem. Tak się dzieje w każdej dziedzinie.

Na późniejsze pytania; "No jak to?!", odpowiedź jest tylko jedna; "Jak to, jako to? Normalnie". hihi ;)

Ja bym wolał żeby im popełnianio:-)

Kiedyś wyraziłem uznanie dla Twojej inteligencji, tego nie mogę powiedzieć o tego rodzaju dowcipie.

Lubię alkohol, lecz nigdy nie byłem pijany(choć podchmielony nieraz) i wiem, że to choroba samokontroli.

Najczęściej nieuleczalna, bo abstynencja - to kolejna niewola, trochę zdrowsza.

Alkoholizm to choroba, straszna choroba.

Jest przyzwolenie (nie w świętojebliwej Polsce!) na eutanazję przy innej chorobie - zaawansowanym raku.

To dlaczego nie dopuścić takiej możliwości i w tym przypadku...

JAK FACET Z DWIEMA ZDROWYMI NERKAMI MOŻE NIE MIEĆ KASY NA AUDIOFILSKIE KABLE

TROLLE -istnieli zawsze, a przed wynalezieniem internetu wyżywali się na ścianach publicznych klozetów.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Kiedyś wyraziłem uznanie dla Twojej inteligencji, tego nie mogę powiedzieć o tego rodzaju dowcipie.

Tylko zwróć uwagę, że odpowiadałem na wpis:

,,W sumie to jestem za tym aby alkoholicy popełniali eutanazję.''

Teraz już rozumiesz o co chodziło w tym żarcie?

Nie rozumiem też, dlaczego można żartować ze wszystkich innych chorób a z alkoholizmu już nie?

Trochę luzu.

No i porównywanie nowotworów z alkoholizmem jest jednak na wyrost.

Alkoholizm jest chorobą ale taką którą świadomie rozwinęli w sobie sami chorzy. To trochę jak samobójstwo rozłożone mocno w czasie.

piramidon zbyt poważnie potraktował nasze żartobliwe wpisy.Gdyby zastosować jego metodę to powinienem wyrazić oburzenie z powodu jego porównania alkoholizmu z nowotworami w kontekście eutanazji.

Panie Doktorze Iwaszczukiewicz: jam ci po jednym roku akademii medycznej(uciekłem od kucia- na chemię); ale chorób lepszych i gorszych chyba nie ma.

Jest tylko ich mniejsze , lub większe lekceważenie.

Mnie nie do żartów- dotknęła mnie podagra. To jeszcze nie zabija, ale jak nap....dala!!!! (delikatniej wśród facetów nie da rady tego określić)

Dietetyczne Święta- to sprzeczność sama w sobie.

Ale doczytałem się, że moja dereniówka mniej szkodzi (dereń na dnę staropolskim lekarstwem jest) Wiśnie nawet Amerykanie do lekarstw zaliczyli, to jem je - ale te z wiśniówki- dobrze zakonserwowane.

HQ150: chyba za bardzo napiąłem się - przepijam do Ciebie dereniówką! Na zdrowie! Zwłaszcza psychiczne - w naszym popieprzonym kraju.

No dobra! Trochę odkryje miękkie podbrzusze: z eutanazją mam związaną opowieść z mojej młodości:

W szkole średniej(lata siedemdziesiąte, jedna z najlepszych w województwie) miałem Profesora "od polskiego" z tytułem doktorskim, który dawał możliwość pisania pracy klasowej na dowolny temat.

Napisałem esej pod wpływem dyskusji o eutanazji w Holandii oficjalnie "zepsutej kapitalizmem".

Esej był napisany z pozytywnym nastawieniem do tej możliwości.

Po tygodniu omówienie prac klasowych: w dwadzieścia minut Profesor załatwił całą klasę; po czym pytanie do mnie: Od strony formalnej praca jest na dobry- czy podtrzymujesz swoją opinię? ----TAK

Na to profesor: ja mam inne zdanie wynikające z doświadczenia życiowego- życie należy chronić do końca!

I w tym momencie poruszony podsunął rękaw pokazując wytatuowany numer na przedramieniu.

I do klasy:

Koniec lekcji!!!

Może dlatego tak emocjonalnie zareagowałem.

Przepraszam za niedostosowanie się do konwencji tematu ( ale odebrałem to jak podśmiechujki z możliwości zgwałcenia prostytutki)

TROLLE -istnieli zawsze, a przed wynalezieniem internetu wyżywali się na ścianach publicznych klozetów.

Piramidon, to Ty może jednak przejdź na Aspirynę ;)

Kwas acetylosalicylowy- aspiryna jest jednym z leków wywołujących dnę moczanową! To przestroga dla tych, co zapobiegają zawałowi i wylewowi aspiryną(np Polcard)

Bóg zapłać dobry człowieku za taką poradę. hihi - ale nie gorszego Nowego Roku też Ci życzę!

HQ150: Dziękuję, Tobie też.

Kwas acetylosalicylowy- aspiryna jest jednym z leków wywołujących dnę moczanową! To przestroga dla tych, co zapobiegają zawałowi i wylewowi aspiryną(np Polcard)

Bóg zapłać dobry człowieku za taką poradę.

Że niby Ci źle życzę? No wiesz co :)

"Klasyczne NLPZ (kwas acetylosalicylowy, indometacyna, diklofenak, ibuprofen, naproksen) stosuje się pomocniczo w leczeniu szeregu chorób reumatoidalnych jak reumatoidalne zapalenie stawów, ZZSK, młodzieńcze idiopatyczne zapalenie stawów, oraz w reumatycznych jak choroba zwyrodnieniowa stawów oraz w atakach dny moczanowej.

Skuteczność tych leków oceniana jest na 50-70%."

Ja od ponad dziesięciu lat biorę stale Aspirynę, i to nie marne 75 mg, rano i przed snem. Tak, nie jest to zalecenie lekarskie tylko mój wymysł :)

I żyję, jak widać :D

mp.pl

"Kwas acetylosalicylowy w małych dawkach zmniejsza wydalanie kwasu moczowego; u pacjentów z zaburzonym wydalaniem kwasu moczowego może wywołać napad dny moczanowej."

Wino, osobliwie czerwone i inne alkohole powodują nasilenie dny

O ile wiem, to ze 100 prawdziwych pijaków (nie jakieś tam imprezy weekendowe), takich, co NIE piją powiedzmy tydzień w miesiącu, alkoholikami zostaje jeden- dwóch i to pod warunkiem, że kontakt z alkoholem zaczął się przed 25 rokiem życia. Dotyczy to mężczyzn. Kobiety uzależniają się znacznie łatwiej i znacznie trudniej z uzależnienia wychodzą/przestają pić (nie tylko wóda ale faje i narkotyki). Wszystko to, to predyspozycje genetyczne podobnie jak "upojenie patologiczne". I oczywiście nie ma "wyjścia z uzależnienia"- można co najwyżej nie praktykować, ale jest się uzależnionym na resztę życia.

Panów zdrowie (dopiero jutro hehe)

"zresztą wydaje mi się również, że Kartaginy powinno nie być"

patrick

Profilaktyczne zażywanie aspiryny bez ewidentnych wskazań medycznych nie jest wskazane.To bez sensu.

Zdrowi ludzie nie powinni zażywać żadnych leków.

Gość papageno

(Konto usunięte)

Gdy są ewidentne wskazania medyczne, exitus jest tylko kwestią czasu. Niedługiego.

Profilaktyka się nie opłaca. Słabo płacą. Lekarz rodzinny musi mieć wakacje na Mauritiusie, a to kosztuje.

Profilaktyczne zażywanie aspiryny bez ewidentnych wskazań medycznych nie jest wskazane.To bez sensu.

Zdrowi ludzie nie powinni zażywać żadnych leków.

A kto powiedział, że ja jestem zdrowy? :)

Głupstwa wypisujesz.Profilaktyka jak najbardziej się opłaca ale tam gdzie są wskazania medyczne.Zażywanie leku bez wskazań prowadzi jedynie do objawów ubocznych.W przypadku aspiryny stanów zapalnych śluzówki przew. pokarmowego,nadżerek,wrzodów aż do krwotoków włącznie.Mauritius nic do tego nie ma a lekarze rodzinni to sobie mogą pojechać co najwyżej na wyspę Wolin.

Ale zdaje się,że wątek miał tyczyć nie leczenia a eutanazji.

to do papageno

patrick

Napisałeś,że nie jest to zalecenie lekarskie ale Twój wymysł.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.