Skocz do zawartości
IGNORED

Yamaha b2 Przedwzmacniacz

thcmaly

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Niedawno stałem się posiadaczem końcówki mocy Yamaha B2. Dotychczas mój zestaw składał się z Yamahy ca 1010 i Yamahy ns1000M. Dedykowanym przedwzmacniaczem do tej końcówki mocy była Yamaha C2/C2a. I tu moje pytanie: czy jest sens kupować taki przedwzmacniacz ( nie jest tani), czy wystarczy jako pre yamaha ca 1010. Oczywiście chodzi mi tu o to czy poprawa brzmienia po zastosowaniu pre C2 będzie na tyle odczuwalna, że watro będzie wydać kasę na ten pre. Może ktoś ma taki zestaw i podzieli sie informacjami co do brzmienia.

I drugie moje pytanie dotyczące B2 ale trochę ze sfery elektronicznej. Cała końcówka jest już po przeglądzie. Wymieniłem kilka wyschniętych kondensatorów na płycie zasilającej, zlikwidowałem zimne luty, ogółem yamaha przeszła bardzo gruntowny przegląd. Niestety 4 kondensatory filtrujące które powinny mieć po 18000uF maja kolejno: 13400uF, 14100uF, 14400uF, 14600uF. Czy przy takich parametrach brzmienie może odbiegać od oryginału, czy raczej sie tym nie przejmować? Trudno dostać takie kondensatory, a zależy mi na oryginalnych kondach, czy można dolutować równolegle do każdego z nich kondensatory np. Nichikon KG 3300uF. Zależy mi na tym aby brzmienie nie uległo pogorszeniu. Moze ktoś poleci odpowiednie kondesatory do tej yamachy (koniecznie o pojemności 18000uF)? Pozdrawiam.

https://www.audiostereo.pl/topic/130840-yamaha-b2-przedwzmacniacz/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.