Skocz do zawartości
IGNORED

NETFLIX daje radę.

janunio

Rekomendowane odpowiedzi

NETFLIX daje radę.

Dynamika przyrosty treści jest imponująca.

To oczywiste, że zdominują polski rynek VOD. To kwestia czasu.

Nasz rynek VOD jest specyficzny, bo "ziomal" wymaga lektora PL. A to trochę czasu zajmuje. Miałem w testach przez 30 dni i jest to super oferta dla posiadaczy szybkiego netu.

Na wsi mam LTE bardzo sprawne, bo odludzie i w HD NETFLIX śmiga prawie jak SAT TV.

Opłata 40 zeta.

Tymczasem za 100 zł na SAT nic do oglądanie nie ma.

Reklamy i powtórki.

Teraz na święta kilka pozycji dali. I tyle.

Mamy także nowe zjawisko, bo cztery nowe, niezłe kanały są na DVB-T.

Wychodzi na to, że SAT TV zdechnie za dwa lata.

Osobiście uważam, że dziś optymalny układ to DVB-T i NETFLIX.

TV SAT już dziękujemy ...

https://www.audiostereo.pl/topic/130862-netflix-daje-rad%C4%99/

Szybki internet?Ile trzeba mieć na liczniku żeby nie cieło,zrywało i przerywało?

OK.Już wiem .Odwiedziłem stronę Netflixa tam wszystko opisane.Bezpłatny miesiąc,warto?Nie ma problemów z rezygnacją?Czy można wykupić opcję premium na dwie ,trzy osoby?Może ktoś wiei podzieli sie informacją.

Pzdr.

Grzegorz

Sat czy kablówka to ogólnie relikt z przeszłości ale bez konkurencji relikt będzie sie trzymał dobrze.

Netflix rzeczywiście sie stara ale ma ograniczenia do części seriali i głównie starych filmów. Nie ma reszty tematyki.

Relikt w 95% jest nie do ogladania a te 5% jest rozrzucona na kilka kanałów o różnych porach a opłata i wybór tylko za całość. A na netflixie poza serialem i filmem nie ma reszty.

chwilowy brak działalności w audio.

Szybki internet?Ile trzeba mieć na liczniku żeby nie cieło,zrywało i przerywało?OK.Już wiem .Odwiedziłem stronę Netflixa tam wszystko opisane.Bezpłatny miesiąc,warto?Nie ma problemów z rezygnacją?Czy można wykupić opcję premium na dwie ,trzy osoby?Może ktoś wiei podzieli sie informacją.

Pzdr.

Grzegorz

Działa w HD już przy 10 mega Internetu. Można nawet jedno konto na 4 osoby podzielić przy najwyższym abonamencie 4K za 52zł. Można bodajże stworzyć do 5 profili niezależnych od siebie.

Ja używam od momentu wejścia Netflixa do Polski, czyli od lutego. Na początku cienko było z tłumaczeniami, ale teraz jest już zdecydowanie lepiej. Jakość obrazu jak na materiał streamowany przez neta znakomita (także w stosunku do innych serwisów VOD takich jak OnetVod czy HBO GO).

Wolę tą metodę oglądania niż tradycyjne TV czy satelita. HBO GO też już używam kilka lat. Do szczęścia brakuje mi tylko Iplexa, w którym było więcej kina spoza zainteresowań przeciętnego zjadacza popcornu. Różne kategorie jak kino czeskie, rosyjskie czy np. filmy Jarmuscha bądź Woody'ego Allena. Jednak serwis nie dał rady a szkoda, bo byłby idealnym dopełnieniem Netflixa i HBO GO.

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

Janiunio - przy rejestracji na przeglądarce i na polskiej stronie Netflixa w komputerze można zalogować się na TV Panasonic , używając hasła ze strony internetowej , na której zarejestrowałem się ? Połączenie komputera z TV poprzez HDMI nie wchodzi w rachubę w moim przypadku .

Ciebie nie przeraża , że musisz podać im hasło do karty bankomatowej ?

@czester15.30

Mnie wydaje się, że karty bankomatowe obsługuje zewnętrzna wyspecjalizowana firma, tak jak ma to miejsce w sklepach internetowych. Sam serwis nie posiada danych na temat karty.

Co do TV Panasonica, w jakim języku masz interfejs aplikacji?

Wysłane z mojego SHIELD Tablet K1 przy użyciu Tapatalka

Co do TV Panasonica, w jakim języku masz interfejs aplikacji

Po angielsku .

Coś czytałem , że na Smart TV Panasonica po zarejestrowaniu dopiero włącza się się automatycznie polski , lub samemu trzeba zmienić . Nie jestem pewien .

No właśnie. U moich rodziców jest po angielsku i nie wiem czy nie trzeba by wracać do ustawień fabrycznych tv by było po polsku. Czasem opis jakiegoś filmu pojawi się na moment po polsku ale po ponownym podświetleniu tego filmu jest już po angielsku.

Wysłane z mojego SHIELD Tablet K1 przy użyciu Tapatalka

U mnie TV ma ustawione język polski i jest polski . Gdy włączam Netflixa to okienko dialogowe do rejestracji jest po angielsku .

Zrób u swoich rodziców aktualizację jeśli nie jest automatyczna .

Tu są opisane przypadłości Smart TV itd.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zdaje się że wątek z linku już kiedyś czytałem i nie znalazłem na tamten czas odpowiedzi. Może jednak coś się zmieniło. Popatrzę jutro na spokojnie bo na razie jeszcze świętujemy z rodziną :) Pozdrawiam.

NETFLIX daje radę.

Dynamika przyrosty treści jest imponująca.

To oczywiste, że zdominują polski rynek VOD. To kwestia czasu.

Nasz rynek VOD jest specyficzny, bo "ziomal" wymaga lektora PL. A to trochę czasu zajmuje. Miałem w testach przez 30 dni i jest to super oferta dla posiadaczy szybkiego netu.

Na wsi mam LTE bardzo sprawne, bo odludzie i w HD NETFLIX śmiga prawie jak SAT TV.

Opłata 40 zeta.

Tymczasem za 100 zł na SAT nic do oglądanie nie ma.

Reklamy i powtórki.

Teraz na święta kilka pozycji dali. I tyle.

Mamy także nowe zjawisko, bo cztery nowe, niezłe kanały są na DVB-T.

Wychodzi na to, że SAT TV zdechnie za dwa lata.

Osobiście uważam, że dziś optymalny układ to DVB-T i NETFLIX.

TV SAT już dziękujemy ...

Netfliź nie daje rady. Już się okazuje że nie z Netflixem jest tak różowo jak opisujesz.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Netfliź nie daje rady. Już się okazuje że nie z Netflixem jest tak różowo jak opisujesz.

Ukryta Zawartość

Z rym usuwaniem i dodawaniem to ogólnie patologia. Niestety nie jest tak różowo. W tidal mnie na prawdę to denerwuje. Niedawno były fajne zestawienia top 100 w playlistach na tidalu min rock jazz elektroniczna czy itd czy najpopularniejsze można było posłuchać ciekawych zestawień. A ostatnio patrzę wszystko usunęli.

Na cho..e to usunęli po paru dniach.

Ukryta Zawartość

chwilowy brak działalności w audio.

• 1 rok później...

Działa w HD już przy 10 mega Internetu. Można nawet jedno konto na 4 osoby podzielić przy najwyższym abonamencie 4K za 52zł. Można bodajże stworzyć do 5 profili niezależnych od siebie.

Ja używam od momentu wejścia Netflixa do Polski, czyli od lutego. Na początku cienko było z tłumaczeniami, ale teraz jest już zdecydowanie lepiej. Jakość obrazu jak na materiał streamowany przez neta znakomita (także w stosunku do innych serwisów VOD takich jak OnetVod czy HBO GO).

Wolę tą metodę oglądania niż tradycyjne TV czy satelita. HBO GO też już używam kilka lat. Do szczęścia brakuje mi tylko Iplexa, w którym było więcej kina spoza zainteresowań przeciętnego zjadacza popcornu. Różne kategorie jak kino czeskie, rosyjskie czy np. filmy Jarmuscha bądź Woody'ego Allena. Jednak serwis nie dał rady a szkoda, bo byłby idealnym dopełnieniem Netflixa i HBO GO.

Przy 7Mb nie tnie się wcale.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.