Skocz do zawartości
IGNORED

Dobór przedwzmacniacz MM budowa zestawu stereo.

MkbeweUnoDuo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznych kolegów.

Zostałem uszczęśliwiony przez "mikołaja" i otrzymałem gramofon Pro-ject debut carbon z wkładką 2m RED. Sprzęt jakim obecnie dysponuje to aż wstyd się tu przyznać ale no trudno.

- Amplituner Yamaha V371

- Kolumny "Avance" 777 (do wymiany w najbliższej przyszłości)

Cóż no taki sprzęt obecnie mam i budżet nie przewiduje jednorazowej zmiany lecz stopniowo chcę przebudować. Jako że amplituner nie posiada wejścia na gramofon to muszę zakupić stosowny przedwzmacniacz lub kupić wzmacniacz z wbudowanych przedwzmacniaczem gramofonowym. Chciałbym pozostawić amplituner ponieważ chciałbym tego zestawu 5.1 dalej używać. Co koledzy doradzą?

Budżet na wzmacniacz do 2000zł. na przedwzmacniacz do 1000zł .

Dzień dobry.

Zdecydowanie polecam zastosowanie zewnętrznego przedwzmacniacza gramofonowego, który będzie znacznie lepszy brzmieniowo niż te wbudowane w urządzenia. Moim zdaniem jednak lepszym rozwiązaniem będzie przesunięcie budżetu na droższy amplituner i zakup bardzo dobrego i atrakcyjnie wycenionego przedwzmacniacza Vincent PHO-200 (http://q21.pl/vincent-pho-200.html). Przedwzmacniacz oferuje wyjątkowo dobrą jakość dźwięku, dobrą szczegółowość plastyczność, w swoim budżecie moim zdaniem nie ma konkurencji.

Kwestia amplitunera - wybór tak naprawdę zależy od Twoich indywidualnych preferencji. Jeśli zależy Ci na kinie domowym i dobrym stereo, spójrz proszę na Denon AVR-X2300W (http://q21.pl/denon-avr-x2300w.html) oraz Onkyo TX-NR656 (http://q21.pl/onkyo-tx-nr656.html). Denon jest bardziej ciepły, gęsty brzmieniowo. Onkyo natomiast szybsze, bardziej analityczne. Wybór zależy także od kolumn z jakimi w przyszłości amplituner będzie współpracował.

Zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, w przypadku pytań oczywiście służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

• Moderatorzy

Witam serdecznych kolegów.

Zostałem uszczęśliwiony przez "mikołaja" i otrzymałem gramofon Pro-ject debut carbon z wkładką 2m RED. Sprzęt jakim obecnie dysponuje to aż wstyd się tu przyznać ale no trudno.

- Amplituner Yamaha V371

- Kolumny "Avance" 777 (do wymiany w najbliższej przyszłości)

Cóż no taki sprzęt obecnie mam i budżet nie przewiduje jednorazowej zmiany lecz stopniowo chcę przebudować. Jako że amplituner nie posiada wejścia na gramofon to muszę zakupić stosowny przedwzmacniacz lub kupić wzmacniacz z wbudowanych przedwzmacniaczem gramofonowym. Chciałbym pozostawić amplituner ponieważ chciałbym tego zestawu 5.1 dalej używać. Co koledzy doradzą?

Budżet na wzmacniacz do 2000zł. na przedwzmacniacz do 1000zł .

Po pierwsze Witaj - widzę, że to Twój pierwszy post ;-)

Po drugie, dlaczego ma Ci być wstyd - każdy od czego zaczynał, nie powinno być nikomu wstyd ze słucha na tańszym sprzęcie, a co dopiero osobie która dopiero zaczyna zabawę, zreszta ten project z 2m red potrafi calkiem fajnie zgrać.

Wg. Mnie kupowanie oddzielnego przedwamznaicza i wzmacniacza w takim budżecie jest bez sensu - duzo bardziej opłaca sie kupić jakaś fajna integre z przyzwoitym PRE.

Bardzo dobry byłby AUDIOLAB 8000A, to bardzo fajny wzmaniacz w ogóle i słynie z tego ze ma świetne PRE gramofonowe - czasem jest kupowany tylko dla tego przedwzmacniacza (ma możliwość pracy jako przedwzmacniacz sam, można podpiąć do niego końcówki mocy).

Ja swojego jakiś czas temu w idealnym stanie, z najlepszej serii produkowanej w UK sprzedałem za 1000zl.

Dzień dobry.

Zdecydowanie polecam zastosowanie zewnętrznego przedwzmacniacza gramofonowego, który będzie znacznie lepszy brzmieniowo niż te wbudowane w urządzenia. Moim zdaniem jednak lepszym rozwiązaniem będzie przesunięcie budżetu na droższy amplituner i zakup bardzo dobrego i atrakcyjnie wycenionego przedwzmacniacza Vincent PHO-200 (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ). Przedwzmacniacz oferuje wyjątkowo dobrą jakość dźwięku, dobrą szczegółowość plastyczność, w swoim budżecie moim zdaniem nie ma konkurencji.

Kwestia amplitunera - wybór tak naprawdę zależy od Twoich indywidualnych preferencji. Jeśli zależy Ci na kinie domowym i dobrym stereo, spójrz proszę na Denon AVR-X2300W (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ) oraz Onkyo TX-NR656 (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ). Denon jest bardziej ciepły, gęsty brzmieniowo. Onkyo natomiast szybsze, bardziej analityczne. Wybór zależy także od kolumn z jakimi w przyszłości amplituner będzie współpracował.

Zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, w przypadku pytań oczywiście służę pomocą.

No pewnie - świetna rada, w ten sposób sprzedacie dwa urządzenia, a nie jedno.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

-----------------

Taki wzmacniacz mogę polecić

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Pózniej zewnętrzne pre np Ca 651 i masz świetne granie .

Ukryta Zawartość

A może by tak na razie odwrócić kolejność i kupić ten pre CA 651 i używać w tej konfiguracji która mam żeby mieć użytek z nowego gramofonu. Dokupić potem osobny wzmacniacz stereo i zmienić kolumny. Podpiąć fronty do wzmacniacza stereo a satelity do amplitunera yamahy który mam.

Też dobry pomysł , ważne by wszystko robić małymi krokami . Ten MF ma wbudowane pre gramofonowe ( ponoć ) ale nie tak dobre jak zewnętrzne preampy .

Kolego Bartek Bartoszewski wiem że wyglądu nie słuchamy ale moim zdaniem ten pierścień wokół pokrętła głośności jest ochydny. Podczas poszukiwań wpadł mi wzmacniacz robił ra05.Co koledzy o tym pomyśle sądzą. Ma pre wiem jak narazie nie dokupowalbum dodatkowego.

Miało być rotel ra05

Kolego Bartek Bartoszewski wiem że wyglądu nie słuchamy ale moim zdaniem ten pierścień wokół pokrętła głośności jest ochydny. Podczas poszukiwań wpadł mi wzmacniacz robił ra05.Co koledzy o tym pomyśle sądzą. Ma pre wiem jak narazie nie dokupowalbum dodatkowego.

Miało być rotel ra05

Hihi to Ty będziesz słuchał i oglądał swój sprzęt , ja wolę kobiety brzydsze ale z charakterem zawsze uśmiechnięte normalne i ciepłe .

Witam. Mam na zbyciu przedwzmacniacz linn kolektor który posiada wybitny preamp gramofonowy...cena nowego to było coś koło 4 tys zl

Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka

Później dokupić końcówkę mocy lk85 za 1100 i masz sprzęt gdzie nowy do 10tys. Zł nie ma szans

Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.