Skocz do zawartości
IGNORED

Pioneer PD-30 czy PD-30AE zamiast BDP-100 + CA DacMagic 100?

Sławomir_61121

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie "słuchacze" :)

Naszedł mnie ostatnio pomysł by może zakupić odtwarzacz CD. Posiadam:

1) Wzmacniacz: Pioneer A-30,

2) Odtwarzacz sieciowy: Pioneer N-30,

3) Blu-ray: Pioneer BDP-100,

4) DAC: CA DacMagic 100.

Do tej pory jak słucham CD to puszczam dźwięk TOSLINKIEM z BDP-100 poprzez DacMagica i w porównaniu do zwykłego wyjścia RCA słyszę różnicę na plus. Zastanawia mnie czy oddzielny odtwarzacz CD jest w stanie zagrać lepiej od w/w zestawu?

Pod uwagę biorę dwa modele:

1) PD-30 - zbierał pochlebne recenzje,

2) PD-30AE - natomiast o nim nie mogę za wiele znaleźć, gdyż jest to dość nowy model.

Porównując specyfikacje obu modeli bardziej przemawia do mnie PD-30. Czy ktoś z Was miał kontakt z obydwoma modelami i mógłby doradzić który jest po prostu lepszy? Oraz czy w ogóle jest sens kupować oddzielny odtwarzacz CD?

Pozdrawiam!

Polecam PD-50. Warto dołożyć. To wybitny CD w swojej klasie.

"...dźwięk oceniać dostępnym osobniczo aparatem do tego stworzonym a nie logiczna połówką mózgu." Ś.P. Mamel

Dzień dobry.

Potwierdzam, pomyśl o modelu wyższym PD-50 (http://q21.pl/pioneer-pd-50.html), przy takim zakupie na pewno poczujesz dużą różnicę na korzyść brzmieniowo, będzie w pełni usatysfakcjonowany z zakupu.

Zapraszam serdecznie na odsłuchy.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Dzięki za odpowiedzi, ale nie chciałbym przekraczać 1400 zł. Czyli wymiana tandemu BDP-100 + DacMagic 100 na PD-30/PD-30AE nie ma sensu? Bo w tej kwestii nikt nic nie powiedział? :)

@cepiano, dokładnie :)

Dziwi mnie tylko fakt, że na znanych portalach aukcyjnych brak jest używek PD-30. Chyba nie są takie złe skoro nikt nie sprzedaje ;)

Na pewno dodatkowym plusem stojącym po stronie PD-30 byłoby to że mógłbym obsługiwać sprzęt jednym pilotem. Nie wiem czy ten nowszy PD-30AE działałby na tym pilocie. Możliwe, że tak, ale nie mam jak tego sprawdzić, bo sklep audio niestety trochę daleko.

nie mam jak tego sprawdzić, bo sklep audio niestety trochę daleko.

Zamów przez internet. Możesz oddać do 14 dni. Ryzykujesz tylko 30 zł (kurier w 2 strony). Z doświadczenia wiem, że to najlepsze rozwiązanie.

"...dźwięk oceniać dostępnym osobniczo aparatem do tego stworzonym a nie logiczna połówką mózgu." Ś.P. Mamel

• 11 miesięcy później...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Tyle, że autor był ostatnio na forum rok temu ;-))

A ja używam BDP 100 i to jest całkiem niezły klocek, zarówno do CD i do 24/96.

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Podaje na wyjściu 24/96 ? i z CD / USB ?

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Na wyjściu to ma L i P ;-) po AKM chyba bez żadnego stopnia czy nawet pojemności.

Jako odtwarzacz do CD i plików z USB. Żeby nie było zbyt pięknie, nie obsłużysz go bez TV :-(((

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.