Skocz do zawartości
IGNORED

Przewód ekranowany i procedura recablingu. Jak?

kewert

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Zamierzam za jakiś czas wykonać recabling słuchawek Superlux HMC631. Chciałbym do tego celu wykorzystać przewód Canare Starquad L4E-5C oraz 2x Neutrik NYS231BG. Tutaj pojawia się moje pytanie. Co zrobić z ekranem? Zostawić i przylutować do masy tylko w punkcie w muszli oraz po splitterze 2x do masy jacków krótsze odcinki ekranu(ma to sens na takich krótkich odcinkach czy wystarczy tylko na części przewodu przed splitterem?) czy w ogóle wyrzucić ekran? Przewód docelowo będzie miał 3 metry, a całość poprowadzona w oplocie zakończona splitterem(w załączniku daję zdjęcie jak to będzie wyglądać, miałem trochę wyżej wymienionego przewodu oraz nieco oplotu i w ramach ćwiczeń zrobiłem sobie splitter na sucho, bez ekranu, same żyły). Przy wykonywaniu przewodu najpierw zacząć od przylutowania jacków, a potem dopiero oplot? Wydaje mi się, że tak będzie prościej. Wcześniej robiłem już recabling na tych samych komponentach innych słuchawek(HD681 EVO które swoją drogą wykończyłem w trochę głupi sposób ) ale tam nie musiałem robić oplotu ani splittera. Druga kwestia to jest to ile przewodów będzie mi potrzebne do wykonania recablingu HMC631? Na pewno 3 do przetworników(lewy i prawy kanał oraz masa) ale w przypadku mikrofonu nie mam pojęcia(potrzebne będą 2(sygnał i masa) czy 3(sygnał lewy, prawy i masa)żyły?) Sam mikrofon jest zakończony jackiem 3 pin stąd moje wątpliwości. Ostatnią ważną dla mnie kwestią jest sprawa pilota, a konkretnie wyłącznika mikrofonu. W jaki sposób mógłbym go wykonać na nowym przewodzie? Najlepiej jako zewnętrzny element. Wystarczy jakiś dobrej jakości microswitch bistabilny podłączony na masie mikrofonu czy należy to wykonać jakoś inaczej?

Z góry dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Potoczna, OGÓLNIE stosowana? Chyba przez ludków nie znających polskiego, lub mających go w d... Przez takich nasz piękny język powoli umiera. Należałoby ich karać wysoką grzywną.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.