Skocz do zawartości
IGNORED

Wymiana Rotel RA-04 na 06

Marcin032

Rekomendowane odpowiedzi

Gość numik

(Konto usunięte)

a to zależy co wg Ciebie znaczy słyszalna. Sprzedałeś bo chciałeś lepszego Rotela czy szukasz innego brzmienia? Tu zmiana będzie raczej kosmetyczna wg mnie, czy Ty ją odczujesz możesz sprawdzić tylko Ty, może ktoś pożyczy Ci go za kaucją, jakiś sprzedający? Może dla Ciebie będzie istotna, nie ma teorii.

A jeśli chcesz innej sygnatury szukaj innych pieców

Witam,

Sprzedałem wzmacniacz Rotel RA-04, mam obecnie okazję kupić RA-06. I tutaj moje pytanie, czy uzyskam po takiej zmianie słyszalną różnicę? Jest to warte zachodu?

Znaczna część słuchaczy wyżej ocenia 04.

De gustibus non est disputandum

Dzięki za zainteresowanie. Właśnie dlaczego sprzedałem, otóż posiadam rcd-06 i tutaj uważam że jest w porządku. Jednak kolumny to Dynaudio DM2/7, nie uważam ich za specjalnie wymagające zapewne nie tak jak audience ale też "lekkie" nie są. Rotel 04 czulem ze brakuje mu pary w ich wysterowaniu, może się mysle, choć wiem że całość jest dość wrazliwa na jakość plyt cd to wypełnienie, nasycenie scena..czegos brakowało, wiem że kolumny muszą dać więcej, tylko z czym..

Muzyka to rock, nie metal, instrumentalne, wokale szczególnie kobiece.

Może atoll in100, czy rotel ra-980bx? Lubię dobry dol, ladna dokładną średnicę i wyraźną dzwieczna górę

Dzięki za zainteresowanie. Właśnie dlaczego sprzedałem, otóż posiadam rcd-06 i tutaj uważam że jest w porządku. Jednak kolumny to Dynaudio DM2/7, nie uważam ich za specjalnie wymagające zapewne nie tak jak audience ale też "lekkie" nie są. Rotel 04 czulem ze brakuje mu pary w ich wysterowaniu, może się mysle, choć wiem że całość jest dość wrazliwa na jakość plyt cd to wypełnienie, nasycenie scena..czegos brakowało, wiem że kolumny muszą dać więcej, tylko z czym..

Może atoll in100, czy rotel ra-980bx? Lubię dobry dol, ladna dokładną średnicę i wyraźną dzwieczna górę

W taki przypadku Ra 980 bx zalatwia sprawę!

Właśnie to jest mój nr1, jednak troche już mialem namieszane w glowie, dzieki. Szkoda ze dość rzadko się trafia, ale poczekam:) czy 985bx różni sie od 980bx?

Tylko pilotem...miałem i warto poczekać.Jakieś drobne zmiany kosmetyczne na przednim panelu.

Wracam do tematu, bo widzę że cisza:) mam pytanie, szykuje mi się zakup jednak RA-06, międzyczasie mała zmiana praktycznie bezgotówkowa od kolegi:) i wymiana Dynek z DM2/7 na DM2/8, co o tym powiecie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.