Skocz do zawartości
IGNORED

Monitor Audio RX2 czy Monitor Audio Silver2 ?

marcinoss26

Rekomendowane odpowiedzi

RX-2 - strasznie konturowa, efekciarska kolumna. Wysokie szczegółowe, ogólnie jasne brzmienie. Niskie podbite, ale szybkie. Na pierwszy odsłuch nieźle, na wieczorne plumkanie wielogodzinne męczy/denerwuje.

Silver 2 - wersja ugrzeczniona. Niskie dalej podbite, ale rozciągnięte, bardziej miękkie. Wysokie też spokojniejsze, krew z uszu nie leci. Tej kolumny przyjemniej się słucha nawet dłuższy czas, bo rozciągnięte i podbite niskie ładnie poprawiają problem niedostatku tego pasma przy cichym słuchaniu

Obie kolumny miały lekko wycofany środek, albo to po prostu tak się wydaje przez wysunięcie dołu i góry.

Moim zdaniem lepsza będzie Silver 2. Ale kompletnie nie lubię brzmienia podstawkowych kolumn.

RX-2 - strasznie konturowa, efekciarska kolumna. Wysokie szczegółowe, ogólnie jasne brzmienie. Niskie podbite, ale szybkie. Na pierwszy odsłuch nieźle, na wieczorne plumkanie wielogodzinne męczy/denerwuje.

Silver 2 - wersja ugrzeczniona. Niskie dalej podbite, ale rozciągnięte, bardziej miękkie. Wysokie też spokojniejsze, krew z uszu nie leci. Tej kolumny przyjemniej się słucha nawet dłuższy czas, bo rozciągnięte i podbite niskie ładnie poprawiają problem niedostatku tego pasma przy cichym słuchaniu

Obie kolumny miały lekko wycofany środek, albo to po prostu tak się wydaje przez wysunięcie dołu i góry.

Moim zdaniem lepsza będzie Silver 2. Ale kompletnie nie lubię brzmienia podstawkowych kolumn.

RX 2 doładowany dźwięk.Nie polecam.

De gustibus non est disputandum

Miałem okazję poznać RX2 od tamtej pory niechętnie patrze w ogóle na tę markę ale ponoć seria PL to już coś.

Ja swego czasu wybrałem Ushery V-601 były zdecydowanie lepsze pod każdym względem choć wykonanie RX02 może kusić ...

U mnie rx2 grały z lampą 3 lata i nie zgodzę się z kolegami wyżej.. Albo wzmacniacze za słabe, akustyka, lub kiepskie zrodlo..np. Marantz pm8005 jest jeszcze dla nich za słaby. Wiem bo ma go mój brat. Z moim wzmacniaczem dźwięk był wypełniony, ciepły i dość dynamiczny.. góra nienatarczywa .. Obecnie przeskoczylem na pl100 i gra to napewno o wiele lepiej ale rx2 wspominam bardzo dobrze. Trzeba tylko umiejętnie je zestawić no i oczywiście do każdego rodzaju muzyki się nie nadają. Pzdr

Ja też miałem RX2.

Najbardziej cieszyłem się, kiedy je sprzedałem ;)

Monitor Audio RX8, RX Center, Silver 1; DAC : 8-ch DIYINHK ES9016, XMOS Multichannel; Power AMP : 6-ch TPA3255

Silvery są faktycznie poprawioną konstrukcją.

Z cieplejszym wzmacniaczem grają na prawdę dobrze. To jedne z niewielu kolumn które mają dość duży przetwornik basowy.

To monitory do większych pomieszczeń.

Jaki masz wzmacniacz i preferencje dźwiękowe?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.