Skocz do zawartości
IGNORED

Pomoc przy wyborze kina domowego 5.1 lub zestawu stereo do salonu 36m2

WXKX

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich odwiedzających to forum i proszę już na samym wstępie o wyrozumiałość, gdyż jestem totalnym laikiem w tej dziedzinie.

Chciałbym kupić sobie do swojego salonu ok.36m2 zestaw audio.Myślałem przeznaczyć na ten cel ok.3-4 tyś.

Nie jestem audiofilem ale szukam czegoś co będzie fajnie grało.Chodzi mi o czysty mocny dźwięk do muzyki (klasyka rocka,pop,muzyka współczesna oraz do odtwarzania stacji radiowych).Zestaw musi być wyposażony w radio internetowe oraz wifi. Chciałbym mieć również możliwość podłączenia go do telewizora.(filmy oglądam sporadycznie ale jednak).Mam pewien typ jeśli chodzi o amplituner (Onkyo TX8150) ale nie mam pojęcia z jakimi kolumnami głośnikowymi można go podłączyć i czy w ogóle to dobry typ?Kolumny mogą być używane aby zmieścić się w budżecie.Pozwoliłem sobie wkleić obrazowy kształt mojego salonu.

Z góry dziękuję za pomoc.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

• Moderatorzy

Jeśli masz możliwość to odsłuchaj z tym ONKYO:

Tannoy Eclipse 3

Pylon Pearl 25

STX Electrino 250

Polk Audio T50

Lucarto Audio Ferro IA40 ; Maraim Welese 3.2, Hegel HD25, Raspberry PI4 + Allo digione Signature, Cambridge Audio 752BD, Lucarto Audio Albero

Miałam: Audio Academy Hyperion IV Plus, Haiku Audio Bright MK4

Witam wszystkich odwiedzających to forum i proszę już na samym wstępie o wyrozumiałość, gdyż jestem totalnym laikiem w tej dziedzinie.

Chciałbym kupić sobie do swojego salonu ok.36m2 zestaw audio.Myślałem przeznaczyć na ten cel ok.3-4 tyś.

Nie jestem audiofilem ale szukam czegoś co będzie fajnie grało.Chodzi mi o czysty mocny dźwięk do muzyki (klasyka rocka,pop,muzyka współczesna oraz do odtwarzania stacji radiowych).Zestaw musi być wyposażony w radio internetowe oraz wifi. Chciałbym mieć również możliwość podłączenia go do telewizora.(filmy oglądam sporadycznie ale jednak).Mam pewien typ jeśli chodzi o amplituner (Onkyo TX8150) ale nie mam pojęcia z jakimi kolumnami głośnikowymi można go podłączyć i czy w ogóle to dobry typ?Kolumny mogą być używane aby zmieścić się w budżecie.Pozwoliłem sobie wkleić obrazowy kształt mojego salonu.

Co sądzicie Państwo o kolumnach Polk Audio RTI-A5?

Z góry dziękuję za pomoc.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jak słuchasz muzyki to idź w stereo. Model 8150 zapewnia świetną funkcjonalność przy zachowaniu na prawdę niezłego jak na cenę brzmienia.

Co do kolumn to proponuję heco music style 500, indiana line tesi 560, melodika bl40. Tannoy 7.4

Polk rtia5 raczej poza budżetem.

Chyba że coś się zmieniło?

Skąd jesteś?

Masz możliwość podjechać do nas na odsluch?

Jak słuchasz muzyki to idź w stereo. Model 8150 zapewnia świetną funkcjonalność przy zachowaniu na prawdę niezłego jak na cenę brzmienia.

Co do kolumn to proponuję heco music style 500, indiana line tesi 560, melodika bl40. Tannoy 7.4

A jak zgra się ten Onkyo 8150 z Monitor Audio RS6 ?

Czy taki zestaw zadziała ?

Pozdrawiam

MIchał

Masz spory salon. Sprawdź jeszcze to:

Ukryta Zawartość

Powinno być efektownie i głośno :-)

Ukryta Zawartość

Onkyo 8150 jest jak na onkyo bardzo neutralne, nie gra skrajami pasma. Jest stosunkowo neutralny. Więc tak jego połączenie z rs6 jest optymalne. Nie wyciągnie jeszcze większej góry. Nie spowoduje zwolnienia basu.

W jakiej cenie je znalazłeś?

Onkyo 8150 jest jak na onkyo bardzo neutralne, nie gra skrajami pasma. Jest stosunkowo neutralny. Więc tak jego połączenie z rs6 jest optymalne. Nie wyciągnie jeszcze większej góry. Nie spowoduje zwolnienia basu.

W jakiej cenie je znalazłeś?

Przymierzam sie do zakupu Onkyo a RS6 mam i do nich dobieram amplituner stereo z wejściem optycznym.

No i padło na to Onkyo.

Pozdrawiam

Michał

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.