Skocz do zawartości
IGNORED

PHILIPS LCD TV 32PF9986/12 czy SONY LC..

bipol6

Rekomendowane odpowiedzi

PHILIPS LCD TV 32PF9986/12 czy SONY LCD KLV-L32MRX1

jestem kompletnym lamerem jesli chodzi o te tematy > mysle zeby kupic jeden z tych dwoch telewizorow lcd? czy moglby jakis specjalista mi napisac ktory wybrac? a moze jest jakis lepszy tv lcd do 16 tys??

i drugie pytanie : chcialbym dokonac zakupu kina domowego do 5 tys --- czy moglby mi ktos doradzic co kupic i gdzie najlepiej?

Wiem , ze pewno bylo mnostwo tego typow tematow i jestescie juz tym znudzeni , jednak caly czas nalegalbym zeby jakis znawca tematu odpisal mi i podpowiedzial na co sie zdecydowac i co kupic... prosze

z gory dziekuje za wszystkie odpowiedzie !!

https://www.audiostereo.pl/topic/13131-philips-lcd-tv-32pf998612-czy-sony-lc/

Hey,

No ciężki orzech do zgryzienia który z w/w wybrać ale ja, osobiście kupiłbym Philipsa. Dlaczego? Pozieważ jest tańszy:), posiada wejście DVI, Pixel2 itp i w testach minimalnie wygrywa z Sony. Szkoda że Philips nie posiada komponentu ale ma DVI. Właściewie jeśli chodzi o obraz, to już kwestia gustu który z w/w emituje lepszy, natomiast dźwięk ma lepszy Sony, ale skoro kupujesz kino to raczej nie będziesz używał głośników od LCD.

Jeśli chodzi o kino, kup do tego LCD, DVD z wyjściem DVI bądź HDMI np. Philips'a DVP 900 sa z SACD i b. dobrą elekroniką za około 1500 - 1600pln a do tego ampa (poczytaj jest ich wiele) i kolumny podobnie jak i amp:)

Pozdr,

P.S Pomocny link:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Czegoś tu nie rozumiem. Czy kino domowe dla Ciebie to dźwięk?

Dla mnie kino domowe to w 90% obraz a tego nie da się osiągnąć na 32 calach nawet LCD - chyba że będziesz siedział 1,5 m od ekranu - ponieważ tylko w tym wypadku uzyskasz optymalne 30 stopni percepcji obrazu.

Dla mnie kino domowe to wyłącznie projektor.

Hmm, no to zależy już od osobistych preferencji bo przecież wszyscy znamy + i - projektorów. Jeśli ktoś chce , czy mu wystarcza obraz 32" bo np. mieszka w bloku, mały pokój, chce też pooglądać TV, nie lubi jak mu coś szumi to nie rozumiem dlaczego to jest błąd, a jeśli chodzi o jakość obrazu to LCD zapewnia uważam conajmniej zadowalającą i jeśli siedzi 2.5m od ekranu to 32" nie jest mało. Oczywiście projektor daje najlepszy, chyba, efekt kina domowego ale nie każdy ma możliwość podłączyć i zainstalować u siebie albo zwyczajnie nie chce.

Pozdr,

Rozumiem że ktoś jest zwolennikiem projektora dlp ale projektory oparte na lcd mają te same problemy (często powiększone z racji mocnego prześwietlania) z barwami co panele nie wspominając już o czerni która z tanich projektorów nigdy nie osiągnie jakości znanej z nowych kin. Dobry panel lcd nie jest zły i ma szeroki zakres kątów ale producenci liczą sobie za nie jak za zboże. Niestety nie widziałem telewizorów opartych na matrycach mva/pva (Fujitsu) a ich jakość jest powalająca. Sam pracuję przy komputerze właśnie na tym. Monitor był jednak drogi a sądzę że w telwizorach montuje się raczej starsze i prostsze technologie (cena).

Plazmy Pioneera widziałem w Berlinie i efekt rzeczywiście jest świetny - Philipsy, Thomsony i inne odpadają. Firmowe Fujitsu są jeszcze droższe więc trudno je z nimi porównywać.

Design Pioneera jest na wysokim poziomie - to co potrzebne w dobrej linii i materiałach. Mają w dodatku złącza hdmi więc posiadają rezerwę na przyszłość (najlepiej byłoby przy dwóch złączach - jednym dvd a drugim tuner dvb-s (dvb-t Pioneer ma wbudowane - sprowadzają je z Niemiec a tam staje się to standardem).

Powtarzam jesze raz kąt 30 stopni. Zawsze jak kogoś nowego zaproszę do mnie (choćby dzisiaj) i chciał wydać te 6 tys na ekstra 32 cale, to po 10 minutach mówi, że już nic nie wie. A ja mu odpowiadam, to jest kino domowe na 90 calach kaliborowane z fotela odległego o 3,3 metra aby było 30 stopni. Nkt kto u mnie oglądał film nie chce już telewizora, plazmy ani lcd. Wszystkie rzeczy typu - kolory nie te - są naprawdę niestotne liczy się tylko uczestnictwo w przedstawieniu a to mój projetor jest w stanie zapewnić w 110%. Moi przyjaciele mówią mi, że moje kino jest zdecydowanie lepsze od np Multikina bo u mnie przynajmnie jest piwko i kiełbaski a fotele i tak się trzęsą kiedy trzeba.

Pozdrawiam

projektor można swobodnie użytkować także w "normalnych" blokowych pokojach.

oglądam z odległości ok. 3,0m. obraz ma jakieś 90 cali i wcale nie uważam, że jest coś nie tak

a sam projektor mam postawiony na półeczce z Ikei za 17 zł....

gdybym chciał próbować wstawić takiego grzmota jakim jest np. telewizor projekcyjny to bym miał na pewno problem.

rzeczywiście - kino domowe to wyłącznie projektor.

a wydawanie 16 tys dla 32 cali? jak widać pieniądze też trzeba umieć wydawać

Moim zdaniem ani Philips ani Sony, spróbuj produktów Loewe - jedna z najlepszych (jak nie najlepsza) firma produkująca TV (również LCD). Strona dystrybutora w Polsce www.dsv.com.pl . Znajdziesz tam równiez informacje o TV plazmowych Pioneera (ten sam dystrybutor). A co do projektorów ich główną wadą jest żywotność lamp, zreszta dość kosztownych. A kolega, który ogląda 90" z 3 m ma chyba wzrok nie z tej planety. Reakcja oka na ruchome obrazy jest ściśle określona i przy tak bliskim oglądaniu nie może być mowy o komforcie oglądania. Ale żebyśmy się dobrze rozumieli, nie potępiam projektorów są dobre do róznych zastosowań (również kino) no ale sory nie z 3 m.

do tomc

Zgadzam się z toboą. Jeśli chodzi o normalne użytkowanie domowe (do oglądania telewizji również) zdecydowanie polecam telewizor (plazmowy lub LCD). Projektor z 3m?!! To oglądający nie doś że nie słyszy pewnie dźwięku z płyty DVD np. tylko szum projektora, to pewnie sie jeszcze poci od ciepła emitowanego przez projektor.

Zdecydowanie polecam LCD albo Plazme.

"To oglądający nie doś że nie słyszy pewnie dźwięku z płyty DVD np. tylko szum projektora, to pewnie sie jeszcze poci od ciepła emitowanego przez projektor"

chyba miałęs na mysli projektory ale te sprzed ponad 5 lat.........

"To oglądający nie doś że nie słyszy pewnie dźwięku z płyty DVD np. tylko szum projektora, to pewnie sie jeszcze poci od ciepła emitowanego przez projektor"

Widzę że PBON jesteś kolejnym teoretykiem tematów których na tym forum jest na pęczki. Lepiej wybierz się obejdzeć do kogoś nowoczesny projektor jak funkcjonuje w nowoczesnym kinie domowym.

Jeżeli można bybyło kupic telewizor LCD lub Plasme o wielkości 70 cali za 7000 tys PLN to możemy się zacząć kłócić co jest lepsze.

U mnie w "bloku" oglądam filmy po 22 na ściszonym ampie a projektora w trybie econo nie słychać powtrzam "nie słychać". To jest wielka zaleta Panasa, ale myślę że konkurencja nie śpi. Cichszy od panasa jest tylko mój komp ale to już inna bajka i na inne forum (waczyłem z nim pół roku)

Niech żyją teoretycy!!!

Pozdrawiam

Nie no jasen - troche oczywiście przekolorowałęm z tym szumem i ciepłem. Niemniej jednak wydaje mi się mimo wszystko że jako uniwersalny wyświetlacz do TV, kina itp. w średniej wielkości pokoju lepiej nadaje sie mimo wszystko LCD albo PDP.

Jasne że efekt skali w przypadku projektora (duża pow.) jest niepodważalny, ale to raczej już powinno sie stworzyć odpowiednie warunki - osobne pomieszczenie odpowiednio zaciemnione itd.

Jeśli urządzenie ma stać w tzw. Living Room-ie to zdecydowanie bardziej uniwersalnym zdaje się być LCD/PDP. Jeśli chodzi o funkcjonalność (łątwość obsługi - dodatkowe funkcje) to nie ma o czym dyskutować - temat z projektorem to jest tzw. "sklejanka" - rzutnik+źródło+źrdło z tunerem itd. zapomnij o ekstrasach typu PIP, PAP, POP, teletekst, czytniki kart pamięci itd. Jeśli jednak ktoś sie uprze (mam takiego znajomego) na projektor to to też zadziała owszem (ma sie wówczas 5 pilotów które trzeba mieć pod ręką i można działać).

Kwestia wyboru - wcale nie twierdze że projektory suck.

>>PBON

Ty jak komuniści wiesz co jest dla mnie najlepsze....

a osądy jak sprawuje się u mnie projektor to pewnie z kart Tarota wyciągłęś?

piszesz, a raczej kompromitujesz się stwierdzeniami

Jeśli jednak ktoś sie uprze (mam takiego znajomego) na projektor to to też zadziała owszem (ma sie wówczas 5 pilotów które trzeba mieć pod ręką i można działać).

tiaa.. użytkowanie projektorów to kara boska, zesłana na debilnych grzeszników

he - do pilotów od projektora się czepiasz? a plazmy czy inne badziewia to jak obsługujesz?

Twój stary komuniści bucu jeden.

Nie do ciebie pisze parówo to sie nie wychylaj. A ciebie i twój projektor ma głęboko w d.... i do niczego cie nie chce przekonywać. Wyrażam swoją opinię tak samo jak i ty - to sie nie przypier....

PBON słuchaj,jesli masz szalec tu z wyzwiskami i obrazac w ten sposób ludzi to to forum nie jest dla ciebie.Ja tez mógłbym co ciebie gadac w innym stylu,o wiele ostrzej ale sie hamuje.Ciekawe czy taki cwaniak byłby z Ciebie w rozmowie w twarza w twarz?? ale cos wyczuwam ze bys wymiekł bo Ty taki pryszcz internetowy,wyschniety siedzacy przy kompie i udajacy wielkiego.Koles naprawde,pomyliłęs swiaty,to forum nie dla Ciebie prostaku .Patrzac na Twoj status kilku dni na forum i twoje wpisty juz mówi za siebie.Same tylko do mnie w stylu : elfan ma Yamahe serii 6xx chce ja sprzedac głupi h....heheh.Takie dresiarskie podwórkowe i płytkie teksty to mozesz z kolesiami pod blokiem a nie tu.Chyba ze chcesz sie poczuc meski,no i wogóle:D ale metoda jest drewniana......Wiec chłopie zamilcz juz bo zbanuja Cie łącznie z Twoimi klonami.........

P.S ale teraz bedzesz pluł w monitor........:) ze elfan taki,sraki itd.ma Yamahe do sprzedania...........:D

Nie pozdrawiam

Elfan ty kostropaty onanisto internetowy - siedzisz pewno caly dzień na gaciach przed internetem bo nie masz co robić i dokad iść, a w przerwach między swoimi mądrymi poradami pewno przeglądasz strony z golymi chlopcami.

Gdybysmy twarzą w twarz gadali to byś nie zdąrzyl powiedziec a matole bez szkoly. No To forum widac jest tylko dla ciebie i twoich racji bucu. Zresztą już miales sie do mnie nie odzywac - to sie nie odzywaj.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.