Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki IC za Reson DNM

futurum

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć!

Zastanawiam się nad zmianą okablowania w moim zestawie. Obecnie do połączeń mojego Yaqina ms30l z dac magic100 używam Reson DNM. Kabel fajny, ale szukam czegos w cenie 400-800pln, aby pójść z jakością dźwieku nieco dalej :)

Jakieś pomysły?

Szukam kabla z dobrym basem, szczegółowewgo i ładna scena.

Pozdrawiam!

https://www.audiostereo.pl/topic/131378-jaki-ic-za-reson-dnm/

Ja używałem Resona na przemian z VDh 102 - tzn. Reson robił za rezerwowego, jak Hul był uszkodzony, jak wróciłem do Van to zrozumiałem jak dużo dawał w moim byłym systemie. Nie wiem tylko czy przypasuje do lampy bo on jednak dodaje masy, gęstości brzmienia (i taki fajny, leciutki połysk na górze) - zwłaszcza w zestawieniu z Resonem. Teraz to się zrobił dość drogi kabel (700 zł bodaj) - nie wiem jak wypada na tle konkurencji w tej cenie.

W estetyce Resona tylko dużo lepiej: Anti-Cables (dobierz model do możliwości finansowych) lub zapoluj na Stereovoxa albo na VDH Orchid.

Albedo Beginning - najtańszy tego producenta doskonale rozświetli brzmienie, jeśli na dole pasma masz dostatek (z lampą raczej masz).

IC Resona jest mocno przeciętny, warto zmienić.

Ogólnie rzecz biorąc to z tego Resona tylko bullety są fajne. Odetnij je i wyślij do Sonus Oliwa i tam Andrzej Witek wystruga ci fajny kabelek. Albo poluj na taki na rynku wtórnym tylko szukaj nowej wersji z polaryzacją bateryjną i tyle. Jeśli chcesz coś fajnego firmowego to szukaj już czegoś od 800-1500 (za nowy) taniej to będziesz dreptał w miejscu i tylko sobie wmawiał pewne rzeczy.

Pozdrawiam, Paweł

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

"Beware of all those in whom the urge to punish is strong". Nietzsche.

Ogólnie rzecz biorąc to z tego Resona tylko bullety są fajne. Odetnij je i wyślij do Sonus Oliwa i tam Andrzej Witek wystruga ci fajny kabelek. Albo poluj na taki na rynku wtórnym tylko szukaj nowej wersji z polaryzacją bateryjną i tyle. Jeśli chcesz coś fajnego firmowego to szukaj już czegoś od 800-1500 (za nowy) taniej to będziesz dreptał w miejscu i tylko sobie wmawiał pewne rzeczy.

Pozdrawiam, Paweł

IC za 1500 do DACa za 600 zł. Dobre.

Problem z wymianą DAC może być taki, że ten trzeba będzie odsprzedać w jakiejś atrakcyjnej cenie(400 zł to pewnie max) więc dołożenie 700 zł nie da kwoty, która gwarantuje wielki postęp(chyba, że używka). Może warto pomyśleć o zakupie zasilacza (Tomanek albo cos w tym stylu). Z tego co wiem to najprostszy sposób na upgrade tego rodzaju gadżetów.

Cześć!

Zastanawiam się nad zmianą okablowania w moim zestawie. Obecnie do połączeń mojego Yaqina ms30l z dac magic100 używam Reson DNM. Kabel fajny, ale szukam czegos w cenie 400-800pln, aby pójść z jakością dźwieku nieco dalej :)

Jakieś pomysły?

Szukam kabla z dobrym basem, szczegółowewgo i ładna scena.

Pozdrawiam!

Wypożycz sobie najpierw jakiś kabel jeden czy drugi o innej konstrukcji z zakresu powiedzmy 300-1200 PLN aby zobaczyć czy słychać jakąkolwiek różnicę. Różnie z tym bywa, wszystko zależy od konkretnego systemu jako całości i słuchu właściciela.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.