Skocz do zawartości
IGNORED

Nad c326bee jako końcówka mocy

tyfoon

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie dzięki forum nabyłem swój pierwszy zestaw audio

Komputer (foobar sterowany buble upnp - tidal)

Dac asus xonar essence one

Nad c326bee

Heco Music style 900

Mając ochotę nowych doznań, trochę czytając forum lub inne materialy ZacZąłem kombinowac, Asusa podłączyłem brzposrednio do końcówki mocy w Nad.

Nie mam wielkiego doświadczenia, ale dźwięk wydaje mi sie mniej efekciarski a bardziej efektywny, uporzadkowany. Do tej pory słuchanie głośniej potrafiło szybko zmęczyć.wysokie dzięki bywały aż za ostre.

Prośbą o rade czy to autosugestia tylko i preamp w asusie nie mógł być lepszy.

Idąc dalej ku eksperymentom co polecicie może z lampowych preampow ? Do tego nada a w przyszlosci do czegoś klasę wyżej.

Kupiłem to nowego jakos niecały rok temu.I nie bardzo chce tracić przy odsprzedaży.

Będę wdzięczny za każdy głos w dyskusji.

Dopiero się uczę swojego dźwięku

Różnica w dźwięku jest jak najbardziej normalna, przedwzmacniacz NAD-a narzuca swój charakter. Nie da się ukryć.

Ja mam inne zdanie i ja bym wymienił asusa na dac-a nadowskiego :-) Natomiast połowa forum uważa, że lepiej ominąć przedwzmacniacz NAD-a i wpiąć się właśnie w końcówkę. Pewnie też mają rację bo zagra pod ich gust.

W skrócie, jeżeli jest lepiej to dobrze. Możesz kombinować z lampowym pre, może warto zainteresować się akustyką... ot całe audio to zabawa, ino często drogawa :-)

Musica curat cor meum et animam meam delenit

Zgadzam się z kolegą cygaret że trzeba trafić w swój gust a to czasem trwa :-) Sam pisałeś że dopiero szukasz swojego brzmienia więc może warto zamiast preampu poszukać po prostu innego wzmaka. Połazić po sklepach i posłuchać innych modeli albo jak jesteś ze Śląska to zapraszam do mnie. U mnie gra Nad c356bee po modyfikacji :-)

Wysokie tony ostre w Heco 900 i NAD 326?

Nie pamiętam dobrze brzmienia tego DACa ale nie wierze żeby on tak zmieniał charakterystykę.

Coś masz nie tak.

Bit Perfekt jest? Jakieś dodatkowe upgrajdy na eqalizerze?

Tak jest bitperfect, na pewno akustyka do poprawy Ale z tym jak to w salonie niejciezej, planuje dwa wysokie kwiaty doniczkowe wrzucić w okolice kolumn.

Mam problem z odpowiednim opisywaniem dźwięków ;-), szukałem sposobu ogarniecia nieprzyjemnego świadczenia przy niektórych wokalach w słowach kończących się na "s". Od tego kombinowanie zaczalem.

Tak jest bitperfect, na pewno akustyka do poprawy Ale z tym jak to w salonie niejciezej, planuje dwa wysokie kwiaty doniczkowe wrzucić w okolice kolumn.

Mam problem z odpowiednim opisywaniem dźwięków ;-), szukałem sposobu ogarniecia nieprzyjemnego świadczenia przy niektórych wokalach w słowach kończących się na "s". Od tego kombinowanie zaczalem.

Może tak być, ja w swoim C356 używam tego jako pre-ampa i jest przepaść w stosunku do wbudowanego

http://sklep.rms.pl/myryad-z20-z-20-przetwornik-cyfrowo-analogowy-dac

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Końcówka mocy faktycznie jest lepsza ale miałem te w domu i 326 i 356 i z heco music style wysoka syczaca góra? No aż nie możliwe.

Albo akustyka jest dramatyczna, albo gdzieś coś siedzi.

Jak stoisz z basami w obecnym pomieszczeniu?

• 8 miesięcy później...

Zacytowałeś fragment.

JA właśnie jestem zdziwiony bo to wręcz nie możliwe. Jeśli 900 z czym kolwiek syczą górą to znaczy że ktoś jest przyzwyczajony do Altusów z odpiętym wysokotonowcem :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.