Skocz do zawartości
IGNORED

Rewitalizacja ws422 na nad? Rotel? Do 350,-

Deodekabokat

Rekomendowane odpowiedzi

Poczcie mi dobrać wzmacniacz. Obecnie mój zestaw stoi na ws442 i alton70. Za młodzieńczych lat ws442 to był szczyt marzeń ale teraz czuje ze mój przenośny głośnik Creative d200 radzi sobie lepiej. Zestaw głównie do muzyki rockowej ale będzie też jako zestaw audio do komputera. Kolumny zmienię w drugim podejściu. Budrzet max 350pln. Nie namawiają mnie na amplitunery bo już miałem onkyo txnr616 i nie będę miał więcej. Wyzbylem się nawet telewizora więc nie ma o czym mówić

Myślałem nad NAD ROTEL oczywista nte ręce może jeszcze coś wartego uwagi. Źródłem będzie jakiś dac ale to na koncu

tapniete z telefonu

Edith

W tytule powinno być oczywista 442

Onkyo i ew. Sony też dają radę, jest ich sporo na alle, tyle, że raczej te od 40 W na kanał.

Zawsze można sprawdzić na hifiengine, bo wstawiający często wypisują głupoty.

Można trafić nawet w tym budżecie z pilotem, ale rzadko.

PS. A nie Altony, ale Mildtony miałem i przerabiałem BR ;-)

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Na codzień 40 na kanał starczy ale głośniej jak się zdarzy wzmacniacz idzie w przesterowabie i jak każdy wie cierpią gwizdki. Już mi się udało diorką spalić. NAD ma soft clipping pomocne w takich sytuacjach. Myślałem jeszcze nad cambridge audio. Miałem kiedyś doczynienia z sony amplitunerem ale do kina domowego nie czyste stereo i brzmiało to płasko syczaco kiepski dół. Pewnie nie da się tego tak sobie przenieść na stereo wzmacniacz i nie na konkretny model. Lubię mocne brzmienie z dobrym basem ale bez substytutow typu sub.

tapniete z telefonu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.