Skocz do zawartości
IGNORED

Kabel spdif CD -dac

blackromek

Rekomendowane odpowiedzi

Na tą chwilę dac audio Gd z CD Pioneer pd 9700 a czemu nie wiem na kablach cyfrowych się kompletnie nie znam a ten albeldo miał bardzo dobre opinie , z kolei do słuchawek srebrny kabel zmieniłem na miedź bo było za ostro więc proszę o radę

Gość numik

(Konto usunięte)

jeśli MIT robi coax popytaj w audio-forte, usb robią, ciekawa opcja.

Sonus Oliva robi dobre kable w tej cenie i M&B - poczytaj w klubach

Pewnie Tellurium Blue gdzieśtam w tej cenie krąży - nie sprawdzałem tego. I jeszcze 1 opcja - Premiumsound poleca coax Kimbera, podobno w cyfrówkach są znakomici

Przecież ten pionek pracuje tylko jako transport więc jakie znaczenie ma cena?

Sa transporty za 300zl i za 2000zl, wiec chyba jest miedzy nimi jakas roznica.

Przeciez kolumna tez pracuje tylko jako kolumna, ale nikt nie wyklada na kable do niej wiecej niz jest ona warta.

To samo tyczy sie wzmacniaczy.

To tak jak by ktos kupil Tannoy m2 za 300zl i szukal kabli za 2 tysiace.

Lepiej chyba sprzedac Tannoye dolozyc 2 tysiace i kupic lepsze kolumny.

Jak myslisz?

Tylko nie pisz, ze z transportem jest inaczej ;-)

A czym moze sie roznic optyk od optyka? Pytam powaznie, to nie zadna prowokacja.

Kupilem tani, bo kiedys czytalem, ze w optykach chodzi tylko o to, zeby swiatlo moglo sie przedostac z jednej strony kabla na gruga. Czy moze ono zostac jakos znieksztalcone?

Mam podlaczona konsole do DACa i dalej sluchawki, wiec konsola robi mi za transport.

Jest sens zmieniac kabel optyczny miedzy konsola a DACiem?

jeśli MIT robi coax popytaj w audio-forte, usb robią, ciekawa opcja.

Robi, pewnie, że robi;-)

Miałem Digital Reference, i szczerze polecę tańszy Transparent Digital Premium, starsza wersja w szarym oplocie - naprawdę potrafi zadziwić;-) (oczywiście tego typu zakupy to polecam S/H, bo ceny nowych odjechały w kosmos...)

Sa transporty za 300zl i za 2000zl,

Za 50 000 też są.

kolumna tez pracuje tylko jako kolumna, ale nikt nie wyklada na kable do niej wiecej niz jest ona warta.

Są tacy co wkładają.

Poza tym istnieje istotna różnica pomiędzy pojęciami "kosztuje" a "jest wart".

• Moderatorzy

Mnie uczyli, że warto kupić kabel taki na jaki mnie stać dzisiaj. Niech będzie na wyrost, jak za chwilę zmieni się wzmacniacz czy CD to kabel zostanie jak znalazł.

Mnie uczyli, że kabel trzeba dopasować do systemu, bo za chwilę zmieni się CD i może okazać się, że taki kable w ogóle się nie wpasowuje do systemu i wcale nie będzie jak znalazł. Z kablami ja akurat nie wierzę w stratyfikację cenową, tj. że droższy kabel zawsze zagra lepiej.

-----------------

Z kablami ja akurat nie wierzę w stratyfikację cenową, tj. że droższy kabel zawsze zagra lepiej.

I słusznie, bo zagra tak samo jak ten tańszy, szczególnie, że chodzi o kabel do transmisji cyfrowej.

• Moderatorzy

I słusznie, bo zagra tak samo jak ten tańszy, szczególnie, że chodzi o kabel do transmisji cyfrowej.

no i co, że do cyfrowej? prąd w takim kablu płynie inaczej niż w analogowym interkonekcie? przecież dobrze wiesz, że nie lecą tym kablem "zera" i "jedynki".

-----------------

no i co, że do cyfrowej? prąd w takim kablu płynie inaczej niż w analogowym interkonekcie? przecież dobrze wiesz, że nie lecą tym kablem "zera" i "jedynki".

A słyszał Waść o marginesie zakłóceń i buforowaniu?

• Moderatorzy

A słyszał Waść o marginesie zakłóceń i buforowaniu?

A no tak jest margines wiec wszystko można olać. Bo jak już wszyscy wiemy dzięki Twojej Misji mieści się w marginesie wiec jest niesłyszalne. Kończę z Toba rozmowę, szkoda klawiatury.

-----------------

A no tak jest margines wiec wszystko można olać. Bo jak już wszyscy wiemy dzięki Twojej Misji mieści się w marginesie wiec jest niesłyszalne. Kończę z Toba rozmowę, szkoda klawiatury.

Udajesz czy nie wiesz?

Rozmowa jest o kablu optycznym a nim raczej prad nie plynie.

Za 50 000 też są. Są tacy co wkładają.

Poza tym istnieje istotna różnica pomiędzy pojęciami "kosztuje" a "jest wart".

...a jak gra.

Dla jednego cos moze byc bezcenne a dla drugiego bezwartosciowe.

Zalezy kto czego szuka.

Szczerze mówiąc ciężko Ci będzie cos poprawić względem Wireworlda, to bardzo dobry kabel i przekazuje poprawnie sygnał. Większość audiofilskich kabli pogarsza brzmienie wprowadzając jakieś zniekształcenia, Albedo digital jest audiofilski niezły bo niektórym może pomoc, ale na pewno nie jest lepszy. Moja rada jest taka ze jak masz wireworlda, to zostań przy nim a zmiany szukaj gdzie indziej. Czego konkretnie oczekujesz od zmiany kabla cyfrowego, co Ci się nie podoba w Wireworldzie?

Przerabialem Wireworld Silver i Gold.Za te pieniadze to jakies zarty,Gents.Dosc dlugo szukalem az uwierzylem na slowo Angolom i kupilem Oyaide 510 i wtyki Eichmann silver.Sonus Oliva mi to zawodowo zakonfekcjonowal i Haaa!

Dzis ten kabel sprzedaje,gdyby co...Kontakt na priv.

Powod sprzedazy? Mozna lepiej ale jeszcze drozej,znacznie

Jesli mogę wtrącić, dla mnie wszystkie WW coś wnosiły. Moim zdaniem cyfrowka ma raczej pozostac jak najbardziej neutralna żeby wydobyc max z transportu.

Najlepsza jakiej sluchalem za jeszcze normalne pieniadze to nordost heimdall 2.

Gładko, dynamicznie czysto bez ostrosci zejscie i kontrola basu idealne.

Nie słuchałem Nordostów akurat cyfrowych, ogólnie oni robią dość neutralne kable więc to musi być ciekawy kabel. Ale patrząc na Albedo, też nie jest jakieś nie gładkie czy nie kontrolujące basu. Najlepiej te zmiany od neutralności można obserwować na oddalaniu/przybliżaniu tylnych planów. Osobiście jadę na Belden 1694A.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.