Skocz do zawartości
IGNORED

Paradigm monitor 3 v4 jaki wzmacniacz ?

sebolx

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Może ktoś poleci jakiś budżetowy wzmacniacz do Paradigm monitor 3 v4 ?

Czytałem że powinien być lekko ocieplony ale nie chcę też żeby to był jakiś całkiem zamulony klocek kompletnie nie wiem czego szukać w cenie ok 1000 pln coś zagra z tymi monitorkami ? Muzyka rock blues ale i spokojniejsze klimaty z ładnymi wokalami . Ogólnie lubię dźwięk lekko ocieplony z ładnymi wokalami i barwami góra może być osłodzona ale ładnie wybrzmiewająca z blaskiem w blachach wiem że w tej cenie takie wymagania to przesada ale może coś się znajdzie ?

https://www.audiostereo.pl/topic/131612-paradigm-monitor-3-v4-jaki-wzmacniacz/

Mam Paradigm Monitor 3v3 i gram na NAD 310. Kupisz go za max 500 zł jak poszukasz. Angielskie brzmienie i bardzo dobry model.

Generalnie Paradigm nie jest ciepły, raczej do muzyki dynamicznej, rockowej albo metalowej. Jakiś jazz też wypada ok, ale raczej słyszę, że brakuje mu czegoś.

Zależy, co kto lubi; ale obawiam się, że zanim dobierzesz ( obym się tu mocno mylił )

krew będą Ci na razie pobierać nie ze stawu łokciowego, ale z uszu ;-)))

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Dzięki za wszystkie odpowiedzi . Kupiłem w ciemno xindak a-06 mam nadzieję że nie będzie za ostro nie mam dużych wymagań już teraz ;) byle coś tam grało w tle już nie bawię się w gonienie króliczka chora zabawa :)

Jak już będę miał wzmacniacz na miejscu to napiszę jak to zagrało wiele się nie spodziewam ale może mi wystarczy taki zestawik w cenie różnych kabli które jeszcze mam :D

Zależy, co kto lubi; ale obawiam się, że zanim dobierzesz ( obym się tu mocno mylił )

krew będą Ci na razie pobierać nie ze stawu łokciowego, ale z uszu ;-)))

Słuchałem dziś już chwilę i krew z uszu nie leci ale wiem o czym myślałeś te kolumny grają dosyć otwartą górą i dosyć chłodny przekaz mają nawet z takim ciepłym wzmacniaczem . Pewnie z innym by ta krew poleciała :) Ogólnie dosyć fajnie to gra ale kłamał nie będę do tego co miałem wcześniej to hmm... daleka droga strasznie trudno się tak przestawić z dosyć ładnie grającego zestawu coś takiego no ale na wszystko naj naj mnie obecnie nie stać inne hobby też kosztuje więc audio chwilowo odpuszczam ;)

Xindak 06 to bardzo przyzwoity klocek w swojej cenie. Jak zbierzesz troche wiecej grosza ,sprzedaj go i poszukaj xa6950. Mozna go kupic za naprawdę smieszne pieniądze a to juz zacny piec i swietnie pasuje do paradigmow. Teraz jesli masz zbyt ostro i dosadnie kup na rynku wtórnym jakis kabelek VDH i zrownowazy Ci przekaz .

Xindak 06 to bardzo przyzwoity klocek w swojej cenie. Jak zbierzesz troche wiecej grosza ,sprzedaj go i poszukaj xa6950. Mozna go kupic za naprawdę smieszne pieniądze a to juz zacny piec i swietnie pasuje do paradigmow. Teraz jesli masz zbyt ostro i dosadnie kup na rynku wtórnym jakis kabelek VDH i zrownowazy Ci przekaz .

Nie jest za ostro no może delikatnie czasami coś tam zasyczy mam VDH Second ten pierwszy na ceramicznych wtykach on co prawda gra trochę inaczej niż tańsze VDH bo góry nie łagodzi nie obcina ale ogólnie lekko ocieplony jest . Xindac 06 fajny piecyk ale jak dozbieram kasę to pójdę w stronę używanych tańszych modeli Dynaudio i piecyk inny do dynek będzie musiał być bo 06 chyba za ciepły do nich będzie .

Rozumiem. Paradigmy i Dynki to zupelnie inne granie. 06 nie bedzie za ciepla do nich ale raczej zbyt slaba jakosciowo. Majac takie kolumny warto bedzie pociagnac je czyms bardziej wyrafinowanym.

Rozumiem. Paradigmy i Dynki to zupelnie inne granie. 06 nie bedzie za ciepla do nich ale raczej zbyt slaba jakosciowo. Majac takie kolumny warto bedzie pociagnac je czyms bardziej wyrafinowanym.

Wiem wiem kiedyś miałem stare Dynaudio Contour 1.3 mkII lubią dużo prądu i raczej jasne detaliczne piecyki ale na to potrzeba niestety sporo kasy .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.