Skocz do zawartości
IGNORED

Yamaha RX-e810 opcja PURE DIRECT

Pablo25

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, to mój pierwszy post na forum, więc w przypadku pomyłek proszę o wyrozumiałość :)

Mam pytanie odnośnie Yamahy RX-E810. Od jakiegoś czasu jestem w posiadaniu tego sprzęty. Problem dotyczy opcji PURE DIRECT, która jest włączona cały czas, czyli ogranicza mi sterowanie basu, balansu i treble. Niestety nie posiadam pilota i mam problem z wyłączeniem tej opcji. Przeglądałem już instrukcje, ale nic z tego. Może ktoś ma taki model i potrafi powiedzieć czy da się wyłączyć tą opcję bez użycia pilota.

Za wszelkie odpowiedzi z góry dziękuję.

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/131660-yamaha-rx-e810-opcja-pure-direct/

Nie wiem czy to pytanie to żart?

Przecież ten guzik świeci się na niebiesko także nic innego nie widać na tej jednostce, dobrze pamiętam?

Dłużej zajęło zakładanie konta tu i pisanie niż zwrócenie na to uwagi?

Aż się zastanawiałem czy to pisać bo wstyd ! Od paru dni jak mam ten sprzęt cały czas świecił się przycisk na niebiesko i ze względu na to że był głęboko wciśnięty wyglądał jak zwykła kontrolka sygnalizująca że jest aktywna opcja Pure Direct, i tak też go potraktowałem, nawet przez myśl mi nie przeszło że jest to przycisk. Wszystko działa jak trzeba. No nic człowiek się uczy przez całe życie. Dziękuje wszystkim za odpowiedzi i pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.