Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki interkonekt Phono>>>Preamp???

darkul

Rekomendowane odpowiedzi

Połączenie TT - phono stawia chyba większe wymagania dla interkonektu. Dużo mniejszy sygnał, itp. Z interkonektów w sensownej cenie najbardziej odpowiadał mi Bandridge PGA-3000, polecony mi przez jozwę. Ale słuchałem równiez drogich interkonektów dedykowanych phono Transparent Audio i jak można było się spodziewać wypadły lepiej. Natomiast połączenie phono - preamp/integra, o które jak rozumiem pytasz i nie było przedmiotem mojego dociekania. Ale pewnie tutaj najlepszy będzie interkonekt zbalansowany ;)))

• Redaktorzy

Mam ochotę kiedyś pożyczyć większą ilość takich dedykowanych kabli i się pobawić w porównanie. Wiele firm ma w ofercie takie kable dedykowane - Transparent, Siltech, Cardas, licho wie kto jeszcze. Chętnie też porównałbym takie coś z np. samodzielnie wykonanym podwójnie koncentrycznym srebrnym interkonektem o niewielkiej średnicy, taki jak np. produkt DIY jjp. Nawiasem mówiąc, na Wolumenie można dostać coś co może być przebojem budżetowej gramofonologii - coś w rodzaju interkonektu, zdaje się koncentrycznego, z puszczoną środkiem żyłą służącą chyba pierwotnie jako przewód do sygnału pilota w samochodówce. Toż to gotowy przewód gramofonowy z uziemieniem! A kosztuje kilkanaście złotych... Kto spróbuje jak to gra?

Dear Mr. Juzwa

A ja zabawiłem się produkowanym w RP przez makaroniarzy kablem instrumentowym . Piekny gęsty oplot ekranu wewnątrz wieloskrętka w podwójnej izolacji , o co najwazniejsze pieknie równoważajaca sygnał . Bas nie natarczywy a góra bez szelestu. Może to zasuga tych liter na PCV Less noise i low capatitanse -stąd nie robi zwarć dla wysokich frekfencji .Cena bajka 5,50 PLN W sklepie muzycznym Pl. Konstytucji w W-wie. W/G mnie gra ladniej i czysciej niz The spirit -Sommer Cable (1x0,5 AWG 21)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.