Jump to content
IGNORED

Jaki interkonekt Phono>>>Preamp???

darkul

Recommended Posts

Połączenie TT - phono stawia chyba większe wymagania dla interkonektu. Dużo mniejszy sygnał, itp. Z interkonektów w sensownej cenie najbardziej odpowiadał mi Bandridge PGA-3000, polecony mi przez jozwę. Ale słuchałem równiez drogich interkonektów dedykowanych phono Transparent Audio i jak można było się spodziewać wypadły lepiej. Natomiast połączenie phono - preamp/integra, o które jak rozumiem pytasz i nie było przedmiotem mojego dociekania. Ale pewnie tutaj najlepszy będzie interkonekt zbalansowany ;)))

Hidden Content

Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

• Redaktorzy

Mam ochotę kiedyś pożyczyć większą ilość takich dedykowanych kabli i się pobawić w porównanie. Wiele firm ma w ofercie takie kable dedykowane - Transparent, Siltech, Cardas, licho wie kto jeszcze. Chętnie też porównałbym takie coś z np. samodzielnie wykonanym podwójnie koncentrycznym srebrnym interkonektem o niewielkiej średnicy, taki jak np. produkt DIY jjp. Nawiasem mówiąc, na Wolumenie można dostać coś co może być przebojem budżetowej gramofonologii - coś w rodzaju interkonektu, zdaje się koncentrycznego, z puszczoną środkiem żyłą służącą chyba pierwotnie jako przewód do sygnału pilota w samochodówce. Toż to gotowy przewód gramofonowy z uziemieniem! A kosztuje kilkanaście złotych... Kto spróbuje jak to gra?

Hidden Content

-> jozwa maryn

*Koniecznie* mysl przekuj w czyn. Ja tam jestem kablosceptykiem ale jesli jest jakikolwiek sens w dobieraniu kabli to wlasnie do tego zastosowania.

Hidden Content

Dear Mr. Juzwa

A ja zabawiłem się produkowanym w RP przez makaroniarzy kablem instrumentowym . Piekny gęsty oplot ekranu wewnątrz wieloskrętka w podwójnej izolacji , o co najwazniejsze pieknie równoważajaca sygnał . Bas nie natarczywy a góra bez szelestu. Może to zasuga tych liter na PCV Less noise i low capatitanse -stąd nie robi zwarć dla wysokich frekfencji .Cena bajka 5,50 PLN W sklepie muzycznym Pl. Konstytucji w W-wie. W/G mnie gra ladniej i czysciej niz The spirit -Sommer Cable (1x0,5 AWG 21)

Hidden Content

Beloved Mr Conri,

Nie zachwycaj sie Pan PCV, bo moze byc Teflon, less noise i low capacitance to nie koniec potrzebna jest jeszcze flexibility. Regards...

Hidden Content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

wykrzyknik.png

AdBlock blocking software detected!

Our website lives up to the displayed advertisements.
The ads are thematically related to the site and are not bothersome.

Please disable the AdBlock extension or blocking software while using the site.

Registered users can disable this message.