Jump to content
IGNORED

Pierwszy zestaw HiFi

GregorY

Recommended Posts

Witam Szanownych Forumowiczow

Chcialem sie przywitac i podzielic refleksjami z poszukiwan pierwszego zestwu HiFi.

Wybralem byc moze sztampowo: NAD 320 BEE + Acoustic Energy Evo One + niestety na razie jako zrodlo

H/K DVD 22, okablowanie jeszcze nie zdecydowalem. Zakup planuje przed Swietami Bozego Narodzenia.

Oczywiscie caly czas mam watpliwosci co do zrodla ale niestety jest to kompromis miedzy mna a zonka (filmy, koncerty na DVD). Sprzetu odsluchiwalem z CD NAD 521 BEE nie sluchalem z H/K bo nie mialem mozliwosci, moze jesli to dojdzie do skutku to mnie przekona.

Refleksja jest taka ze dostalem w sklepie cene prawie indentyczna jak u TIP-ow moze troche gorsze okablowanie w sklepie ale jeszcze zobaczymy;)

A jeszcze inna, najwazniejsza jest taka ze po uslyszeniu swoich ulubionych kawalkow na w/w sprzecie

jakbym je uslyszal od nowa i odkryl na nowa muzyke, mam nadzieje ze bede mial duzo radosci z tych klockow.

W swoich poszukiwaniach korzystalem bardzo mocno z forum i mam nadzieje ze ta droga zdobyta wiedza pokierowala mnie na wlasciwa droge:)

Z audiofiliskim pozdrowieniem

Grzesiek

Hidden Content

Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

właśnie, moze to jest rozwiązanie,

źróełko jak sie należy, a dla żony jakieś taniutkie DVD, teraz na pewno będą promocje w marketach na te zabawki.

Hidden Content

gorąco zachęcam do wyboru cd a nie dvd. Przedmówcy maja rację. Kupić DVD za 200-300 PLN{ a zrobić małżonce prezent na święta} i spokojnie potem wybrać CD.

Hidden Content

• 4 weeks later...

Witam ponownie

No to jade jutro do Wrocka do Visatexu ubic mam NADzieje dobry interes i przywiezc dlugo wyczekiwane "prezenty":) Wybor padl jak na poczatku watku czyli na NAD 320bee + AE evo 1 jako zrodelko kupiony okazyjnie NAD T533. Chcialbym jeszcze posluchac KEF Q1 i NAD-a C352 i moze CA Azura-a 640 zeby sie upewnic ze na pewno dobrze robie i jest to zestaw ktory spelni moje wymagania i gusta. Niestety nie mialem okazji posluchac Creek-a 4330mk2 choc mialem okazje go kupic z drugiej reki...i przyznam ze moze nieslusznie ale jednak to z "drugiej reki" troche mnie zniechcecilo...coz nie ma co plakac:)

Dam znac co wybralem w koncu i jak to brzmi u mnie w pokoju bo mam troche obawy.

Pozdrawiam

Grzesiek

Hidden Content

Witam Serdecznie w Nowym Roku

A słowo stało się ciałem i sprzęt pojawił sie u mnie domu. Zestaw taki jak w o mnie.

Zamiast planowanych wcześniej AE evo 1 pojawiły się Eposy m5 co mnie bardzo cieszy.

Niestety nie mam jeszcze standów więc jest troche problemów z basem ze względu na totalnie prowizoryczne

ustawienie, po obu bokach TV na naroznym stoliku, odległość kolumienek od siebie jakies 60 cm, od sciany jakies 20, 30cm lekko wysuniete przed TV:( na razie tyle...

Oczywscie najważniejesze że wiem do czego mam dążyć słysząc możliwości tego zestawu w studio odsłuchowym.

Aha takie pytnie na jakim poziomie głośności słuchacie zazwyczaj ? dla mnie okolice 9-ej i nieco wyzej jest ok, dla mojej "małożowiny" gdzies 8.30 dalej jest już za głośno...

Niestety nie miałem do tej pory czasu na jakieś większe eksperymenty z ustawieniem kolumn ze wzgledu na bark standów i miejsca.

Ale całość mnie i tak bardzo cieszy średnica i góra daja dużo radości a basik cóż trzeba pokombinować.

ps.

jak sobie obliczyłem dostałem jakieś 8-10 % rabatu z wielkim trudem, a jak Pan sprzedawca zobaczył że wyciągam kartę to już w ogóle zaczął załamywać ręce ale wiedza merytoryczna ok zaś podejście do klineta

dost + "bo to Polska właśnie". Kupowałem DVD NAD w Szwecji w HiFiKlubben więc wiem co mówie.

Pozdrawiam

Grzesiek

Hidden Content

-> Harvi

Kupowałem w HiFiKlubben w Goteborgu, byłem bardzo mile zaskoczony jakością obsługi, Pan bardzo płynnie po angielsku wyjaśnił wszelkie wątpliwości, zapisał mój adres, gwarancja na 2 lata, wypróbowalismy sprzęcik naprawdę wysoki standard obsługi a cena ?:):) zgadnijcie ile za DVD NAD T533 ? poniżej 1k pln :)

Pozdrawiam

GregorY

Hidden Content

==> GregorY

Ja w Sztokholmie nawiedzam HiFi klubben, ostatnio kupilem u nich sofe audiofilska:)

A co do odzialu w Göteborg'u to wlasnie wchodze z nimi na sciezke wojenna.

Pzdr Harvi

Hidden Content

Moze to i trochę za póżno żeby grzesiowi coś polecać, bo już zakupy za nim, jednak nie do końca odrzucałbym pomysł tego DVD 22 HK.

Był pomysł, aby zamiast tego kupić dvd za 300zł a reszta na CD. Czyli za ile? za 1000zł? Zakładając że wybieramy sprzęt nowy, to niewiele jest cedeków w tej klasie cenowej mogących (przy dźwięku stereo) zostawić DVD22 w tyle...Gdy dodamy do tego wieloformatowość (co funkcjonalnie nie jest bez znaczenia), oraz bezdyskusyjnie lepszy obraz niż w odtwarzaczu za 300zł, to wychodzi na to, że to wcale nie jest głupi wybór.

Do niedawna miałem jako żródełko HD 750 (lekko "dubnięte") i był to wybór świadomy (wybór z kilku nowych modeli do 1 kzł). Za DVD służy mi stary pionek, którego postanowiłem zmienić właśnie na DVD22. Powiem że od tamtego czasu muzyki słucham sobie raz na CD raz na DVD i nie jestem w stanie jednoznacznie stwierdzić który z nich gra lepiej. Zarówno jeden jak i drugi "coś" w sobie ma...Sądzę że skończyły się już te czasy że tańszy CD był do muzy dużo lepszy od droższego DVD...

Pozdr

Michał

Hidden Content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

wykrzyknik.png

AdBlock blocking software detected!

Our website lives up to the displayed advertisements.
The ads are thematically related to the site and are not bothersome.

Please disable the AdBlock extension or blocking software while using the site.

Registered users can disable this message.