Skocz do zawartości
IGNORED

DAC do Pioneer A 757 + Dali 4B

przemass

Rekomendowane odpowiedzi

Model kolumn jest raczej mało znany dlatego napiszę że grają raczej jasno z bardzo dobrą średnicą. Z Nadem 3240PE aż za jasno.

Witam poszukuję najlepszej jakości DACA w kwocie ~600zł używany lub nowy. Muzyki słucham różnej od house po hard rcok.

W dźwięku cenię głęboki odczuwalny bas, dobrą scenę, stereofonię i szczegółowość. Lubię jak dźwięk rozlewa się po całym pokoju. Dźwięk zbyt mocno jasny delikatnie mnie drażni.

Obecnie moim jedynym źródłem jest komputer z zintegrowaną kartą dźwiękową, dlatego zakup jest niezwykle ważny.

Polecano mi musical fidelity v-dac ale nigdzie nie mogę go znaleźć w rozsądnej cenie.

https://www.audiostereo.pl/topic/132331-dac-do-pioneer-a-757-dali-4b/

Ten Pioneer z kolei gra dość ciemno jeśli dobrze kojaze.

Jak teraz masz z dźwiękiem?

W tej kwocie dostaniesz bez problemu nowy dac 100 od Cambridge. Z tym że gra on Jaśko. Polecam go zatem sprawdzić a nie kupować w ciemno.

Musical fidelity to dobry przetwornik i warto szukać vdac I i II.

Myślę że to kwestia czasu aż cis się pojawi.

Słyszałem także sporo dobrego o smsl ale nigdy go nie słuchałem wiec musiał byś podpytac kolegów którzy go mają/mieli.

Pozdrawiam

Mam go dopiero od dzisiaj. Szczerze liczyłem na większe zaskoczenie. Tak po pierwszych odsłuchach mogę powiedzieć że na pewno czuć różnice w stereofonii i "klarowności dźwięku" tak bym to opisał. Czuć że jest ciemniej. Ale niestety mam wrażenie, że jest gorzej z rozdzielczością i sceną. Ogólnie mam wrażenie że nie zrobiłem jakiegoś przeskoku w jakości słyszanego dźwięku. Mam nadzieję że to właśnie wina źródła gdyż jest to najsłabsze ogniwo zestawu. Odnoszę wrażenie że najlepsza rozdzielczość i scena są w trybie DIRECT. Bez włączonego Direct wydaje mi się jak by dźwięk był lekko przytłumiony.

Zamieniłeś Nada 3240PE na Pionka?

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Bo był ładniejszy?

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Bo był ładniejszy?

Bo przeczytałem wiele dobrych opinij:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Niestety, stałeś się ofiarą "opiniotwórczości" forum.

Ciężko będzie teraz coś z tego Pionka wycisnąć jakimś DAC-iem, ale jest duży plus w tym wszystkim, to w jaki sposób opisałeś brzmienie tego wzmacniacza świadczy o tym, że dobrze słyszysz.

No to w takim przypadku opcja dac100 może być dobra.

Abyś nie kupował w ciemno proponuje ci wypożyczenie go i sprawdzenie w domowych warunkach na własnym systemie.

Myślę że może poprawić to czego ci obecnie brakuje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.