Skocz do zawartości
IGNORED

radioodtwarzacz kasetowy+CD ???

kobieta_2004

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Poszukuję w miarę niedrogiego lecz solidnego sprzętu na prezent dla 9-latka. Czym mam sie kierować przy wyborze ? Jakie funkcje są nieodzowne, czyli ułatwiają obsługe, a jakie mozna pominąć ?

A może ktoś mógłby mi coś polecić?

Ze względu na wiek dziecka, myslę o cenie max do 400zł.

https://www.audiostereo.pl/topic/13249-radioodtwarzacz-kasetowycd/

Zdaje się, że w tym wieku jest się zafascynowanym jeszcze "funkcjami" ale w praktyce jest to rzecz zupełnie bez znaczenia. Pewnie nie przyda się nawet budzik, bo i tak mamusia obudzi potomka. I tak samo wyłączy, jak już zaśnie. W praktyce warto natomiast zwrociś uwagę, czy pamięć jest podtrzymywana po wyłączeniu z sieci. Zadarzają się takie cudactwa, w których nie jest i jak pójdą korki, to nie tylko trzeba na nowo ustawiac godzinę ale i na nowo zaprogramować stacje. Mam takie coś w domu. Wrrrr :-| W boomboxach - pewnie na nim stanie - natomiast trzeba pamiętać o włożeniu baterii-paluszków, jeśli to one za to odpowiadaja (będzie napisane w instrukcji). Mikrowieże są nieco droższe ale zwykle mają możliwość podłączenia do kablówki bądź anteny zewnętrznej (trzeba sprawdzić, czy tak jest) i to jest jeden plus. Drugi jest taki, że można ich używać jako głośniki do kompa. I trzeci - prawie zawsze lepiej grają niż boomboxy. Magnetofon z czym lepiej się pogodzić zepsuje się najprawdopodobniej bardzo szybko, bo te w tanim sprzęcie takie po prostu są i trzeba się z tym liczyć. U siostry i u mnie, na działce i nie wiem gdzie jeszcze stoi legion takich sprzętów, które funkcjonują jedynie jako radia (siostra zatrzymała się na etapie boomboxa). Mając to na względzie jedyną posiadana mikrowieżę kupiłem bez magnetofonu. Magnetofonu dzięki temu nie musiałem naprawiać ale jest już po wymianie CD.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.