Skocz do zawartości
IGNORED

Dobre słuchawki ktoś poleci? Denon? Bose? AKG? Monster?

Musical Andy

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam słuchawek dobrych, ale nie koniecznie audiofilskich.

1) do słuchania muzyki (z iPhone) w drodze (nie za często , bo w zasadzie tylko w pociągu i samolocie)

2) do słuchania w domu: muzyka i filmy (Marantz 1605, moze wkrótce pm8005) - nie bo lubię słuchawki, ale bo muszę :)

Widziałem piękne Denony AH-MM400, kolega poleca Bose QuintComfort.

Oba modele w salonie brzmią dobrze, ale czy to nie przesada do wskazanych źródeł?

Szukam nausznych, łatwych w transporcie, wygodnych, nie męczących i oczywiście o dobrym brzmieniu.

Co powinienem rozważyć?

Konkretny model proszę.

(Oczywiście sam przesłucham, ale chciałbym zawęzić spektrum)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Na początek to kup sobie Koss Porta Pro , żadne to ałdiofilskie słuchaweczki ale na pewno są bardzo uniwersalne w graniu , komfortcie użytkowania i tanie jak barszcz :)

Jeśli chcesz słuchać w pociągu i samolocie to kup słuchawki z redukcją szumu. Ja podróżuję bardzo często i dlatego wybrałem Bose. Według ogólnej opinii ich system redukcji szumu jest najlepszy. Kupowałem je kilka lat temu więc konkurenci bardzo odstawali. Teraz sporo firm oferuje redukcję szumu, tak więc może jest coś lepszego na rynku. Gdybym miał kupować dziś - wybrał bym bezprzewodowe B&O H9 lub Bose QC 35.

Na początek to kup sobie Koss Porta Pro , żadne to ałdiofilskie słuchaweczki ale na pewno są bardzo uniwersalne w graniu , komfortcie użytkowania i tanie jak barszcz :)

Fakt. Nie drogie, ale wolę chyba zamknięte, żeby innym siedzącym obok nie przeszkadzać.

Wygladaja troche jak moje pierwsze Philipsy od walkmana :D

Jeśli chcesz słuchać w pociągu i samolocie to kup słuchawki z redukcją szumu. Ja podróżuję bardzo często i dlatego wybrałem Bose. Według ogólnej opinii ich system redukcji szumu jest najlepszy. Kupowałem je kilka lat temu więc konkurenci bardzo odstawali. Teraz sporo firm oferuje redukcję szumu, tak więc może jest coś lepszego na rynku. Gdybym miał kupować dziś - wybrał bym bezprzewodowe B&O H9 lub Bose QC 35.

Czyli nie ma raczej mezaliansu, kiedy słuchawki droższe od wzmacniacza :)

QC 35 to na BT - mozna do tego kabel podłączyć zeby Tv oglądać, czy wyjściówkę BT dokupić?

Przerażające są te pytania idiotów...

Fakt. Nie drogie, ale wolę chyba zamknięte, żeby innym siedzącym obok nie przeszkadzać.

Wygladaja troche jak moje pierwsze Philipsy od walkmana :D

QC 35 to na BT - mozna do tego kabel podłączyć zeby Tv oglądać, czy wyjściówkę BT dokupić?

Nie wiem. Ja mam model z kablem. Poczytaj na www.bose.pl

A to ciekawy temat. Bose występują w wersji z kablem i bez.

Czy jest jakaś różnica w jakości dźwięku, czy tylko dopłaca się za wygodę poruszania sie bez kabli.

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.