Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz pod AIMa 808

Pilot123

Rekomendowane odpowiedzi

To mój pierwszy post na forum więc witam wszystkich :)

Zarejestrowałem się bo szukam pomocy w związku z doborem sprzętu grającego. Jakiś czas temu zakupiłem sobie kartę dźwiękową AIM sc808, z której jestem bardzo zadowolony. Poprawa dźwięku podkusiła mnie do dalszych poszukiwań jakości. Dotychczas jako wzmacniacza pod głośniki używałem procesora dźwięku Kenwood i dopóki nie pożyczyłem na testy Denona pma-250se nie wiedziałem że potrzebuję prawdziwego wzmacniacza ;) I tu prośba moja do was, jako że pojęcie mam prawie żadne. Czym powinienem się zainteresować w kwocie maksymalnej 800zł? W grę wchodzą sprzęty używane, nie zależy mi na nowych. Źródłem będzie tylko AIM 808. Głośniki jakie posiadam to Technics SB-CS7. Nie wiem czy są chociaż przyzwoite, jednak na chwilę obecną zmiany nie planuję. W przyszłości pewnie tak jeśli gra będzie warta świeczki, więc proszę mieć to na uwadze, że ten element się może zmienić. Największa moja wątpliwość to czy do tej karty warto wydawać więcej na wzmacniacz, czy lepiej nie przepłacać bo i tak nie będzie efektu. Muzyka jakiej słucham, to głównie gitarowa, rock, czasem hip-hop. Zależy mi żeby dźwięk był w miarę przejrzysty, żeby instrumenty nie zlewały się w jedno i nie przeszkadzały sobie wzajemnie. Lubię też kiedy muzyka jest efektowna, kiedy bas robi wrażenie ale z wyczuciem żeby nie przyćmiewać reszty dźwięków. Z tego co szukałem to biorę pod uwagę Denona Denon PMA 520AE (nowy), Denon PMA 720AE lub NAD C316BEE te dwa używane oczywiście. Czy jest sens kupować coś droższego, czy raczej powinienem oszczędzić i wziąć coś z niższej półki cenowej? I co myślicie o tym NAD? bo ku niemu się najbardziej skłaniam chyba.

Pozdrawiam.

https://www.audiostereo.pl/topic/132555-wzmacniacz-pod-aima-808/

Z NADem nie wtopisz. To sprawdzona konstrukcja o brzmieniu po cieplejszej stronie. Gra nadzwyczaj żwawo i dynamicznie.

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

Jak dobrze pamiętam to niskie modele Denona to jazgotniki, AIM to chyba też jasna karta, więc będzie to kiepskie połączenie, tak jak kolega wyżej Nad będzie bezpieczniejszy.

Rotel RA-980BX+Heco Aurora 700 SONY 550ES + Emit M20@Nostromo Wolf2 - Solid Core audio cable set

Dzięki za odpowiedzi, na koniec (bo już jestem prawie przekonany do NAD C316BEE) jeszcze proszę o rozwianie moich wątpliwości. Ten wzmacniacz będzie ok do tych głośników? Jeśli ich Impedancja wynosi 8 ohm, to będą dobrze grały? I czy 8 stów za tego NADa to dobra cena?

Najwięcej zmiany na plus uzyszkasz wymieniajac kolumny. Nigdy ni słyszałem tych Twoich paczek więc trudno mi powiedzieć czy to dobrze zagra..

Najlepiej gdybyś wymienił odrazu kolumny oraz wzmacniacz żeby to się zgralo, bo możliwe, że kupisz wzmak i znowu będziesz coś kombinowal pod ten wzmacniacz.

Rotel RA-980BX+Heco Aurora 700 SONY 550ES + Emit M20@Nostromo Wolf2 - Solid Core audio cable set

Nie znam tej karty, więc pod tym kątem nie pomogę.

Dość uniwersalne wzmacniacze to faktycznie nad 316. Jest stosunkowo nowy więc w razie czego jest na niego zainteresowanie. Dalej nieco starszy Denon pma 1500r.

Życzę udanych polowań na fajny wzmak

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.