Skocz do zawartości
IGNORED

jakie źródło do PMA-1520AE /PMA-1510AE

zodzak

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Czy możecie pomóc mi w wyborze źródła do wzmacniacza Denon 1520AE lub 1510AE? Od pewnego czasu po sprzedaży mojego dotychczasowego sprzętu przeglądam wątki odnośnie wzmacniaczy. Na tą chwilę mam kolumny Monitor Audio RS8 i z tego co piszecie jest szansa, że ten Denon to napędzi. Do tej pory słuchałem Creeka Evo2 w komplecie z CD tej samej firmy. Szczerze mówiąc nie zastanawiałem się czy można zamiast CD kupić coś innego do odsłuchu mojej muzyki ale będąc w jednym z salonów HIFI sprzedawca zainteresował mnie tym. W związku z powyższym proszę o wasze sugestie. Jeżeli teraz kupić coś nowego to co? CD? BR? Czy do tego wzmacniacza dokupić DCD-1520AE? Czy może CD innej firmy bo będzie lepiej brzmiało? A może jednak odtwarzacz strumieniowy albo coś innego? No właśnie .... co proponujecie? Budżet do 4000zł. Słucham różnej muzyki.

Dokładnie bierz Denon DCD-1520AE ma już DAC na pokładzie.

Co do dbt-3313ud to tak hmmm....nie mam zastrzeżeń ale u mnie on jako kombajn robi i do filmów i do muzyki :)

Ja bym na Twoim miejscu skupił się na 1520ae do kompletu :)

Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka

Denon AVR-X6200W / Denon PMA-1510AE / Denon DBT-3313UD

Monitor Audio Silver 10 / Silver Center / Silver 1 / Dali sub E-12F

Dzień dobry.

Jesli masz lub będziesz miał wzmacniacz Denon PMa-1520AE, na pewno bardzo dobrym rozwiazaniem będzie dedykowany odtwarzacz DCD-1520AE. Zresztą jesli jeszcze nie masz wzmacniacza, spójrz na nasza cenę promocyjną zestawu Denon PMA-1520AE / DCD-1520AE (http://www.q21.pl/denon-pma-1520ae-dcd-1520ae.html).

Natomiast jesli rozważasz także odtwarzacz audio-video, moim zdaniem najlepszą opcją będzie najnowszy model Oppo UDP-203 (http://www.q21.pl/oppo-udp-203.html). To połączenie bardzo dobrego źródła CD z funkcjonalnością sieciową i świetnym obrazem 4K. Natomiast oczywiście w podobnym przedziale cenowym kupisz lepiej brzmiący odtwarzacz CD.

Przyjrzyj się proszę moim propozycjom, w przypadku pytań oraz specjalnej oferty cenowej dla forumowicza oczywiście służę pomocą. Zapraszam jednak serdecznie do naszego salonu na odsłuchy.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Q21 - trochę mam daleko do Ciebie bo mieszkam w Ustce więc na odsłuch muszę dojechać 500km. Ale czego nie robi się dla dobrej oferty

W Słupsku byłem i niestety nie mają tego Denona aby go odsłuchać. Co do Koszalina to mam mieszane uczucia bo różnie piszą o tym sklepie w necie (zresztą sam polecasz pojechać tam osobiście). Zostało 3miasto gdzie wybieram się od pewnego czasu. No ale że jeździć lubię to i teraz na celowniku Łódź zwłaszcza że mam tam rodzinkę której dawno nie odwiedzałem więc .... dwie pieczenie na jednym ogniu?

W Słupsku byłem i niestety nie mają tego Denona aby go odsłuchać. Co do Koszalina to mam mieszane uczucia bo różnie piszą o tym sklepie w necie (zresztą sam polecasz pojechać tam osobiście). Zostało 3miasto gdzie wybieram się od pewnego czasu. No ale że jeździć lubię to i teraz na celowniku Łódź zwłaszcza że mam tam rodzinkę której dawno nie odwiedzałem więc .... dwie pieczenie na jednym ogniu?

Oooooo ... I jak Ci się sprawuje ten zestaw? Ja napedzalem moje MA RS8 przez 5lat Creek-iem i powiem ci szczerze że nie dawał rady tym kolumnom. A jak 1510 radzi sobie z Silver10? Jakiej muzyki słuchasz? No i przede wszystkim jak z basem bo ja miałem większy i milszy bas z głośnika BT JBL podlaczonego do mojego telefonu niż z mojego zestawu

Oooooo ... I jak Ci się sprawuje ten zestaw? Ja napedzalem moje MA RS8 przez 5lat Creek-iem i powiem ci szczerze że nie dawał rady tym kolumnom. A jak 1510 radzi sobie z Silver10? Jakiej muzyki słuchasz? No i przede wszystkim jak z basem bo ja miałem większy i milszy bas z głośnika BT JBL podlaczonego do mojego telefonu niż z mojego zestawu

Testowałem Creek ale niestety tylko A50, nie dawał rady jak dla mnie, pma1510ae bez problemu potrafi zasilić te kolumny. Max na chwile dosłownie miałem na połowę skali i już mi wystarczyło bo ogłuchnoć można było a przy tym kolumny nadal dobrze grały bez zniekształceń, bass schodzi nisko jest wyraźny, nie dudni. Pomimo iż mam możliwość ustawiania bass/sopran to i tak słucham na PURE. Ja polecam Denona+MA.

Wiem że to filmik jedynie i nie odzwierciedla jakości dźwięku ale zawsze słuchawki można użyć i coś się usłyszy :)

Muzykę to szeroki wachlarz mam, chyba wszytko prócz metalu słucham.

No zeby u mnie Creek ruszył tak membraną od basu to chyba musiałbym puszczać muzykę dla całego osiedla ... Hehehe. Na jakiej głośności leciał ten kawałek?

A ten sub co stoi pod sprzetem to podłączony masz do wzmacniacza stereo?

Wysłane z mojego HUAWEI NXT-L29 przy użyciu Tapatalka

No zeby u mnie Creek ruszył tak membraną od basu to chyba musiałbym puszczać muzykę dla całego osiedla ... Hehehe. Na jakiej głośności leciał ten kawałek?

A ten sub co stoi pod sprzetem to podłączony masz do wzmacniacza stereo?

Sub pod awr jest i wyłącznie do kd to jest dodatek.

To tak na szybko testy robiłem, jeszcze inne filmiki tam mam.

Do stereo sub nie jest potrzebny.

Głośność nie pamiętam jaka tam była ale na bank max 11h, jak mam na 9h to już jest ok jak na 11h to już jest bardzo głośno, max miałem na połowę czyli 12h i nie dało się wytrzymać, dalej już nie zgłaśniałem bo nie widzę w tym sensu, jeszcze w miarę dobrze słyszę :) i nie chcę ogłuchnąć a i w bloku mieszkam.

Według testów audio to wzmacniacze Denona pma720ae czy pma1500/1510/1520ae są zdecydowanie mocniejsze niż na papierze.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Weź sobie do kompletu dcd1520 póki jest dobra cena. A jak nie to weź solidny odtwarzacz BD który czyta flaci i co ci tam jeszcze potrzeba i ma wyjście cyfrowe. Do tego solidny dać w granicach 2000 zl i masz lepszą jakość i bezkompromisowy odczyt. Do tego jak siadzie laser to po prostu wymienisz najtańszy element.

Pozdrawiam

Weź sobie do kompletu dcd1520 póki jest dobra cena. A jak nie to weź solidny odtwarzacz BD który czyta flaci i co ci tam jeszcze potrzeba i ma wyjście cyfrowe. Do tego solidny dać w granicach 2000 zl i masz lepszą jakość i bezkompromisowy odczyt. Do tego jak siadzie laser to po prostu wymienisz najtańszy element.

Pozdrawiam

S4Home - a u Ciebie w jakiej cenie jest taki zestaw?

• 2 tygodnie później...

Denon wybrany czy nadal poszukiwania???

A nie ... ;) Po odsłuchu kilku wzmacniaczy wybór padł jednak na Marantza 8005. Gra jaśniej od Denona a bas jest na porównywalnym poziomie bynajmniej na kolumnach MA RS8. A do tego doszedł strumieniowiec JAG Bas wersja lampowa. I powiem szczerze, że jestem baaaardzo zadowolony z tego połączenia. Trochę pomęczyłem obsługę sklepu Q21 w Łodzi za co przepraszam i dziękuję bo naprawdę dobrze zostałem tam przyjęty i obsłużony. 5 popołudni spędzone w tym sklepie zaowocowały zakupem mojego nowego kompletu. Jeszcze raz dziękuję.

Marcin

Brałeś ze sobą kolumny?

Całkiem możliwe że 8005 zagrało z nimi lepiej.

W samym sklepie grałem na MA Silver8. Już na nich była różnica. Wziąłem Marantza do domu gdzie porównałem go z znajomego Denonem już na moich kolumnach MA RS8. Ładniej zagrał Marantz więc został

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.