Skocz do zawartości
IGNORED

Głośnikowy do BRIO-R+AP Yara

fido920

Rekomendowane odpowiedzi

Koledzy, poszukuję tanio i dobrze ;) (do 300) najchętniej z konfekcją (może bi-wiring kolumny mają terminale....?) długość 2,5m. W tej chwili jest jakiś tani Prolink CAV HQ OFC 2x1,5mm i jest bardzo ostro...Mogą być używki...Cena max 300

A może takie propozycje:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

supra 6.0 Classic 2*2,5m z konfekcją za 350 zł-nowy

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) już po taniości

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) -tu już drogo, ale może drobna negocjacja...?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) mógłbym odebrać osobiście, więc na plus...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Audio Physic Sitara25+WBA ThunderBird KT88EH+2x12AX7PSVane+2x12AX7GoldLion+Audioquest Type 2+, NuPrime DAC-9, Struss Analog Interconect rca-rca 1m

https://www.audiostereo.pl/topic/132663-g%C5%82o%C5%9Bnikowy-do-brio-rap-yara/

Moim zdaniem ten kielecki AQ powinien się sprawdzić.

Tym bardziej, że może być bi, ale do końca nie wiadomo;

musiały by być najlepiej różne przekroje na bas i na górę.

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

...no to jak z tymi kolumnami (AP Yara) ,przecież odsłuchiwałeś je i było dobrze? Piszesz ,że za ostro grają? Rega na pewno nie gra ostro,to na 100% mogę powiedzieć i chyba to też nie wina kabli,więc?

...no to jak z tymi kolumnami (AP Yara) ,przecież odsłuchiwałeś je i było dobrze? Piszesz ,że za ostro grają? Rega na pewno nie gra ostro,to na 100% mogę powiedzieć i chyba to też nie wina kabli,więc?

No tak, tylko słuchałem je z innymi kablami i źródłem i u poprzedniego właściciela(było bardzo rozdzielczo, detalicznie i pojawiał się fanie nisko schodzący bas, ale moje źródło na razie dno (Dvd), niemniej jednak wydaje mi się że może to być częściowo sprawa kabli. Te obecne były kupione do Sapphire 25 proponowane przez Pylona (tam właśnie góry brakowało,) dlatego sobie myślę, że próbowano to skorygować kablami. W tej konfiguracji może to jest problem...Na źródło chwilowo mnie nie stać, poza tym lepiej poczytać i dopytać o jakiś DAC...bo jak dorwę kasę kupię byle co...;) W tej sytuacji będę miał chwilę czasu na przemyślenia i opinie...

Audio Physic Sitara25+WBA ThunderBird KT88EH+2x12AX7PSVane+2x12AX7GoldLion+Audioquest Type 2+, NuPrime DAC-9, Struss Analog Interconect rca-rca 1m

..no nie wiem jak to będzie ,bo źródło, to źródło i różnie z tym bywa.Akurat w tym czasie ( dwa dni temu) kupiłem słuchawki Audio technica msr7 ,do tego wzmacniacz ifi audio ican se ( bo Rega nie posiada takowego wejścia) ,najlepszy stosunek jakość \ cena.Słucham sobie teraz i jest super....dla ciekawości, podpiąłem to pod smartphona,zwykły LG mini i ?????....cholera,też super gra,trochę byłem w szoku,myślałem,że to będzie kolosalna różnica,przepaść,bo DAC-a mam SM6 V1 ,a tu zwykły smartphon. Także cieszy mnie ten zakup, słuchawki do wszystkiego,nawet do słuchania w ogródku na huśtawce,więc mogę leżeć na huśtawce i odpływać wraz z muzyką...:))

Bardzo zastanawiająca jest ta ostrość w połączeniu z regą brio r, ze wszystkich wzmaków jakich słuchałem brio r miała chyba najbardziej łagodną/delikatną/zaokrągloną górę, nie bardzo chce mi się wierzyć, że źródło tak "doostrzyło" brzmienie, chyba będzie problem z kolumnami, może uda się coś zrobić zmieniając kąt ustawienia kolumn, jakieś zmiany w akustyce pomieszczenia ale ogólnie jak jest ostro z brio r to może być problem nie do rozwiązania kabelkami.

-Salva Mea-

Wiara w kable silna u niego jest... ćwiczyć musi on u mistrza!

Nie ironizuj...!!!

Przy okazji chciałbym zamknąć temat estetyki/wygody związany z konfekcjonowanymi wtykami...Myślę, że do 300 kupię coś i kablami sobie nie będę zawracał głowy...Także nie zamierzam ćwiczyć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.