Skocz do zawartości
IGNORED

Zbieranina Nad' Marantz' H/K

Iras09

Rekomendowane odpowiedzi

Hehe niezła zbieranina , podłącz Nady Marantza - do tego potestuj kolumny które najlepiej ci odpowiadają a resztę sprzedaj .

Zastanów się co ci teraz jest bardziej potrzebne czy stereo czy kd , wybór masz nie zły :)

Tez bym wszystko podłączył i sprawdził co mi odpowiada , a co nie :) Dziwi mnie ze autor wątku jeszcze tego nie uczynił. Mając takie klocki to bardzo dobra baza do zabawy w audio

Dyć prowda! Gdybym taką schedę objął we władanie - łączyłbym we wszelakich konfiguracjach, choćby dla uciechy i doświadczenia.

Odwieczny, fredrowski problem: osiołkowi (bez urazy, Iras - to nie o Tobie) w żłoby dano

Super prezent na święta na prawdę tylko pozazdrościć.Nawet nie chcę wracać myślami na czym ja słuchałem w twoim wieku.Osobiście na twoim miejscu szedłbym jak najbardziej w stereo czyli zostawił wspomnianego nada.Słuchasz dużo radia więc wspomniany marantz jak najbardziej zostaw sobie również.Masz tam możliwość słuchania radia internetowego jak i słuchanie albumów np przez spotifi.Sprzedał bym jak najszybciej kino domowe, wspomniane hk (niestety te klocki najszybciej tracą na wartości w związku z ciągłymi zmianami ulepszeniami kina domowego) , subwoofer także bym sprzedał.Kolumny zostawił bym raczej klipsch ale nie zaszkodzi podłączyć i posłuchać wszystkich.Te najgorsze twoim zdaniem na handel.Zostaje Ci naprawdę super zestaw i nie mała kasa ze sprzedanych elementów.Odtwarzacz cd jak nie masz płyt i nie planujesz ich kolekcjonowanie także na sprzedaż.Możesz też sprzedać wszystko uzbierasz na prawdę niezły budżet który jak będziesz chciał przeznaczyć w całości na audio to poskładasz sobie jeszcze dużo lepszy zestaw.Na pewno musisz sprawę przemyśleć sam, możliwości masz dużo.

Cześć, jesteś w słuchawkach(czepku) urodzony :)

Sprzęt na start już masz i to całkiem nie zły. Powiedział bym że wiele osób na czymś takim to już kończy swoje poszukiwania. Zgadzam się z kolegami wyżej. Sprawdź wszystko podłącz. Zobacz które zestawienie najlepiej Ci odpowiada. Która funkcjonalność itp.

RP280 są o dwie klasy lepsze od ES80 to nie oznacza że akurat Tobie te drugie nie mogą się spodobać bardziej.

Myślę, że po poł roku użytkownika tego co masz możesz określić co Ci się podoba a co ewentualnie chciałbyś zmienić.

Pozdrawiam

"Spadek" dopiero wczoraj wieczorem po 1 dniu świąt przywiozłem od Taty z Niemiec wiec nie miałem jeszcze możliwości połączenia ale dziś wieczorem jak wrócę od rodzinki zacznę działać. Ale przemyślałem sprawę i pójdę w stereo.Bo biorąc pod uwagę ilość oglądania tv to więcej spierałbym kurz niż tego słuchał. Wiec jedno jest wiadome. A o sprzęcie się juz tyle naczytałem a to że Nad nie pasuje do Marantza; a to że kolumny za duże do pomieszczenia itp. itd.

Pacz, Bartku Kochany:

Były czasy, gdym (zanim żem zdjon walonki) - leeeecioooł ku pilotu, coby zassać informacyje.

Się porobiło tak, że w D4 mam i telewizyję i politykę - brudną tudzież haniebną.

Mam trzy koty, psa i dom.

A. I Kobiecinkę w podobnej konfiguracji.

Ino odwrotnie.

Ściskam. Jacek

Więc tak. Pod Nady ( wzmak i cd ) podłączyłem obie pary kolumn i wg. mnie wygrały bezapelacyjnie Klipsch. Niższe zejście i większa tzw. przestrzeń i nie kłująca w uszy góra. Jbl-e były bardziej syczące czego nie mogłem wyregulować. Bas bardziej płytki. Dodam że test był w ustawieniach na 0. Czyli kolumny wybrane. Puźniej podłączyłem pod wzmaka Marantza i powiem szczerze że na tych samych utworach co z CD ja różnicy w dźwięku nie odczuwałem.

Idąc dalej h/k z dvd. Jbl radziły sobie jakby lepiej. Po podpięcia Klipsch miałem wrażenie że ampli nie może ich uciągnąć ale to moje odczucia.

Świetnie . Poklikaj ile schodzą takie sprzęty na naszym alledrogo oraz ebayu .

Będziesz wiedział jakie są optymalne ceny , zawsze szukaj w zakończonych po ile schodziły takie same modele .

Już widzę wiesz co i jak :)

Ja dodam od siebie, że pierwsze co bym zrobił to spiął te NADy, Klipsche i Marantza do plików/radia i... chyba nawet nie próbował reszty tylko to sobie zostawił a resztę pogonił :)

Ew. zatrzymał SUBa choć w tym zestawieniu byłby raczej zbędny...

Dzięki Bartek za podpowiedź. Tylko nie mogę połączyć aplikacji spofity z Marantzem. Może macie jakąś podpowiedź? Mój tel. to iPhone 7 Trzeba się łączyć po kablu czy??? Sam nie wiem

Tak, ta płatną.

To ci się z tym audio upiekło

Wzmacniacz NADa kolumny klipsch, sieć marantza i do tego zwrot z kina :)

Taki systemik zostanie ci na bardzo długo gdyż to dobre połączenie. Nie gon za królikiem, tylko słuchaj :)

Wciąż się tylko zastanawiam co zrobić z CD gdyż słucham barrrdzo żadko 3-4 razy do roku z płytki to nie wiem czy jest sens go trzymać by tracił na wartości.Może równie dobrze raz na jakiś czas mógłbym włączyć z DVD lub z kompa przez Marantza. I ten subik w sumie jak go razem łącze to w muzyce nie daje aż tyle, chyba ze go podkręce ale wtedy zagłusza muzykę i matka pieje ze zastawa spadnie ;) akurat o nim jeszcze pomyśle.

Suba bym opchnął po co Ci w stereo , tym bardziej że słuchasz na 16 metrach a i tak masz spore paczki w postaci klipsch w których basu nie powinno brakować.Sam osobiście słucham z płyt cd więc odtwarzacz u mnie jest głównym źródłem.W przypadku jak odpalasz płytę 3-4 razy w roku a i tych płyt wnioskuję że nie masz dużo, ja bym sprzedał.Jak by mi ktoś sprezentował np gramofon nawet dobry model na pewno bym sprzedał bo po pierwsze nie mam żadnych płyt winylowych a po drugie nie miałbym chęci ani zamiaru na budowanie płytoteki.

Dzięki za podpowiedzi. Też tak zrobię puszczę i suba i CD. Bo jak piszecie basu mi nie brakuje a i tak jest przykręcony. A odnośnie nada i Marantza to połączyłem je kablami RCA to będzie ok czy lepiej optykiem? I jeszcze jedno pytanko pewnie prosta sprawa dla ogarniętych: mianowicie zainstalowałem na tel. Spofity premium i nie mogę się połączyć z marantzem. Tel. go nie widzi i w aplikacji w tel nie mam tej ikony do połączenia. Czy Marantza trzeba ustawić na jakieś konkretne wyjście aby tel go widział? Wszystko mam pod jednym adresem wi-fi i nic. Czytam szperam i nigdzie znaleść nie mogę.

a może apkę Marantz'a i przez nią wystartuje

coś musi nie być skonfigurowane połączenie NA8005 z siecią bo jak są urządzenia w tej samej sieci to przy wersji Spotify Premium aktywna jest ikona wyboru urządzenia

Mam na tel. Hi-fi remote marantz i telefonem mogę nim sterować. Połączone mam do jednej sieci i tel przez wifi i Marantza za pomocą kabla. Radio internetowe śmiga. Wiec sam już nie wiem co może być nie tak. Bo chyba seria tel. Apple nie ma znaczenia tylko liczy się program Spotify? Dodam ze po kabelku śmiga ale to oczywiste.

Nie no czemu. Do stereo Sub mu nie potrzebny z CD nie korzysta więc ma sieciówkę.

Wszystko dobrze. No chyba że nad resztą też myślisz do sprzedaży to nie !

Musiał byś wydać na prawdę sporo żeby poprawić to co masz teraz.

Był już jakiś problem z tym podłączeniem Marantza, blokadą był ruter z tego co pamiętam.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.