Skocz do zawartości
IGNORED

Używany wzmacniacz do 4.000zł

shymi206

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Szukam wzmacniacza z 2reki który póki co dobrze zgra się z kolumnami Indiana Line Tesi 560 i wyciśnie z nich jak najwięcej.

W przyszłości będę chciał je zmienić na podstawkowe.

Zależy mi na jak najlepszej stereofonii oraz scenie.

Wzmacniacz w 70% będzie używany do TV/Film. Pozostałe 20% to muzyka: nu jazz, pop.

Pokój 16m2. Budżet ok 4000zł.

Proszę o propozycję.

A ja Ci proponuje posłuchaj nowego Yaqina MS30L (wzmacniacz lampowy lub coś na lampach 300B). Poczytaj sobie trochę na poście o chińskich wzmacniaczach lub o Yaqin MS30L

Wprawdzie jeżeli 70% tv to jednak może szukaj wzmacniacza tranzystorowego np Musical Fidelity M3Si.

Witaj,

Używany wzmacniacz za 4000 zł będzie aż nad wyraz do tych kolumn. W zasadzie bez względu na to jaki model wybierzesz. Chyba że będzie to totalnie złe połączenie, ale to wręcz musiał byś niefortunnie trafić.

Rynek wtórny: Roksan Caspian, Denon PMA2010, Yamaha AS2000, Musical M5i

Z nowych faktycznie lampki chińskie będą bardzo dobrym wyborem Cayin MT35S. Zapraszam Cie na odsłuch kilku modeli wzmacniaczy.

Masz już jakiś pomysł jakie to będą kolumny podstawkowe?

A S-2000 to raczej bliżej 3500zl. 4 to chyba przesada, choć był moim zdaniem za tani jako nowy. Od jakiegoś czasu konfrontuje go z droższym piecami i nie ma się czego wstydzić. W tym tygodniu dzielony Classe. Jest nieco lepiej, ale i cena lepsza.

?👈

• Moderatorzy

a co Panowie powiecie o:

1. CA CXA 60/80 ?

2. CA Azur 851A ?

indianki chce wymienić na focal aria 906.

Czy ktoś miał okazję słuchać cxa80 + aria 906 ??

focal fajnie gra z naim nait 5si

Lucarto Audio Ferro IA40 ; Maraim Welese 3.2, Hegel HD25, Raspberry PI4 + Allo digione Signature, Cambridge Audio 752BD, Lucarto Audio Albero

Miałam: Audio Academy Hyperion IV Plus, Haiku Audio Bright MK4

a co Panowie powiecie o:

1. CA CXA 60/80 ?

2. CA Azur 851A ?

indianki chce wymienić na focal aria 906.

Do focali polecam Creek 50a, piszesz, że glownie tv, pomyśl o amplitunerze onkyo :-)

Jeśli będą to focale to także proponuje naima.

A S-2000 to raczej bliżej 3500zl. 4 to chyba przesada, choć był moim zdaniem za tani jako nowy. Od jakiegoś czasu konfrontuje go z droższym piecami i nie ma się czego wstydzić. W tym tygodniu dzielony Classe. Jest nieco lepiej, ale i cena lepsza.

Tak wiem. I za 3k widziałem. Co nie znaczy że nie można go brać pod uwagę w pułapie do 4k. Fajny wzmacniacz a zaoszczędzone kasę zawsze można wykorzystać inaczej.

a co Panowie powiecie o:

1. CA CXA 60/80 ?

2. CA Azur 851A ?indianki chce wymienić na focal aria 906.

Z tych cxa80. Chodź jego to dostaniesz nowego w założonym budżecie.

Dopisz jeszcze audiolaba 8300a

dziękuje za odpowiedzi.

ostatnie pytanko (czy ktoś słuchał?)

cxa80 + ma rx2

Ja tylko słuchałem rx2 z CA 640av2, Nad c320bee i C356bee. Najlepiej grały dla mnie z Nad c356bee.

Dla mnie też Silver 2 w porównaniu do Rx2 gra lepiej. Ale to trzeba posłuchać, każdy ma swoje upodobania. RX2 grają tak miękko, wzmacniacz musi być z lepszą kontrolą, niemułowaty.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.