Skocz do zawartości
IGNORED

Dwie końcówki mocy i wyjście line out

yatzekx

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Forumowiczów. Stałem się posiadaczem dwóch końcówek mocy AMC i Xindka i w związku z tym mam pytanie . W końcówce mocy AMC oprócz wejść line in są dwa wyjścia line out, po co one są ? Czy tylko przepuszczają sygnał do innego wzmacniacza czy może jakoś moc tych dwóch wzmacniaczy połączy sięjak je połączę ze sobą? Dzięki za wszelkie odpowiedzi.

Przepuszczają sygnał.

Ale masz dwie różne końcówki?

To na pewno nie możesz ich zastosować jako Mono. To albo jedna do szafy albo jedna na górę pasma a druga na dół.

Jeśli kolumny mają opcje bi ampingu.

To są dwie różne końcówki więc albo jedną sprzedam albo przemyślę bi amping tylko ,że mam jeszcze amplituner a tylko jedne kolumny , trzeba by jakiś rozgałęźnik........

Bi amping bez aktywnego podziału pasma PRZED wzmocnieniem nie jest w stanie pokazać podstawowych zalet jego stosowania. Dopiero jak podzielimy odpowiednio sygnał na padma dostosowane do posiadanych głośników i OMINIEMY ZWROTNICĘ KOLUMNY będzie można usłyszeć, po co w ogóle stosuje się bi-amping.

Jest jeszcze jedna kwestia- LINE-OUT to nie PRE-OUT, a tylko pre-out nadaje się do podpięcia drugiej końcówki dla bi-ampingu.

Line out wypuszcza sygnał o stałym pozionie, niezależnym od gały wzmocnienia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.