Skocz do zawartości
IGNORED

tweeter do RP-250F

pparsniak

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Jesli nie ten dzial to sorki...

Stalem sie wlascicielem kolumn Klipsch RP 250F. Niestety okazalo sie, ze jeden tweeter nie dziala. Cena byla atrakcyjna, wiec waham sie czy zwrocic kolumny, czy dogadac sie ze sprzedajacym i naprawic tweeter samemu.

wydaje sie ze to taki: numer katyalogowy 1060814

Znalazlem taki tweeter ba ebay'u:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jest dlugi weekend, wiec nie jestem w stanie zadzwonic do zadnego serwisu a musze podjac jakas decyzje.

koszt tego razem z wysylka to okolo 70$ - a wiec okolo 300zl

Pytania:

- czy to taki tweeter?

- czy w Polsce jest on do dostania gdzies?

- moze, ktos wie jaka moze byc cena takiego tweetera w Polsce?

moze ktos cos wie? moze ktos ma?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/132941-tweeter-do-rp-250f/

Taki tweeter kupisz jedynie w USA ale koszta są za duże. Pewnie gościu przesadził z głośnością i spalił gwizdek. Nie licz na to że serwis EIC naprawi ci głośnik nawet odpłatnie. Oddaj to w pizdu jak możesz i kup sobie klipsche z serii 62/260

Looknalem tylko na szybko bo sie spieszylem i niestety nie zauwazylem tego.

Niestety to nie zworka. Sprawdzalem omomierzem i jest spalony. Fakt, ze mi opuscil mniej wiecej tyle ile ten tweeter warty. A zawiezc mu to spowrotem to znowu tez koszty bo to niezly kawalek + zmarnowany czas. Takze mam dylemat :(

Po wyjeciu tweetera okazalo sie, ze po prostu spadl zacisk bo byl luzny. Dzieki temu mam je taniej :P. Ufff... A co do kolumn to graja super, do mojego pokoju sa akurat. duzo jasniejsze od missionow m34, ktore mialem wczesniej. Co do barwy dzwieku to jest to o co mi chodzilo. Bardzo dynamiczne, nie nudne. Mimo malych wymiarow bas jest bardzo dobry. Spokojnie naglosnią pokoj do okolo 20-25m2 (a wiec wiekszosc pomieszczen - no chyba ze ktos lubi lubu dubu zeby mu glowa odpadala). Takze git! Tego szukałem.

Powiem wiecej. U goscia sluchalem ich przez chwile w malutkim pokoiku i bylo ok ale mnie w wiekszym pokoju okolo 20m dostaly powietrza i jest znacznie lepiej. Caly pookoj wypelniony dzwiekiem. Slychac kazdy szczegol.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.