Skocz do zawartości
IGNORED

Vienna Acoustics Mozart Grand SE i...

Robespierre

Rekomendowane odpowiedzi

No właśnie, z jakim zestawem stereo warto posłuchać kolumn austriackiego producenta? Myślałem o Marantz, bo gdzie czytałem o teście wskazanych kolumn z Marantzem. A inne zestawy składające się z wzmacniacza i odtwarzacza CD? Słucham głównie muzyki rockowej z lat 60-70-80-90. Do tego muzyka klasyczna i jazz. Czego szukam w brzmieniu? Powiem szczerze, nie mam doświadczenia z audio i trudno mi określić. Musiałbym posłuchać kilku różnych zestawów i wtedy będę w stanie określić, czego poszukuje. Dysponuje funduszem 15.000 na zestaw stereo oraz kolumny w cenie porównywalnej z Vienna. Ma to być zestaw na długie lata, wiec wole czasowo odsłuchać aż trafie na właściwy zestaw, bo w najbliższych 10latach nie będę w stanie wymienić zestawu.

https://www.audiostereo.pl/topic/132981-vienna-acoustics-mozart-grand-se-i/

Jako użytkownik VA BBG polecam Peachtree Audio. Jest wszystko co potrzeba, szybkość barwa dynamika, selektywność i bardzo dobry kontrolowany bas. I przede wszystkim za normalną jeszcze kasę

Lepiej tego posłuchaj kolego , bo na płytach z lat krtóre wymieniłeś w rocku gitary są tak wypchane do przodu że na tak neutralnych kolumnach brzmią jak piła elektryczna

Ból głowy po jednej płycie , niemal pewny

” jak sobie wygracie wybory to będziecie mogli przegłosować sobie co chcecie, a teraz my mamy większość, cisza……”

Lepiej tego posłuchaj kolego , bo na płytach z lat krtóre wymieniłeś w rocku gitary są tak wypchane do przodu że na tak neutralnych kolumnach brzmią jak piła elektryczna

Ból głowy po jednej płycie , niemal pewny

Tylko, że te kolumny nie są neutralne.

To bardzo dobre kolumny - gładko grające z dobrą średnicą ale z jednym zastrzeżeniem mają podbity bas - konstruktor chciał uzyskać dźwięk pełnopasmowej kolumny z 2 14-15cm miekkich membran i w dużym stopniu mu się udało właśnie przez podbicie basu.

Polecam sprawdzenie tych kolumn w docalowym pomieszczeniu.

A czy Naim to dobry partner dla tych Vienna Mozart? Czy w przypadku Naima to powinno się wybrać inny kierunek kolumn?

Ja sluchałem ich z elektroniką Primare, Naima Xs sluchałem z innymi kolumnami i bardzo mi się podobał.

Ma Twoim miejscu wypozyczyłbym je na weekend z elektroniką polecaną przez sklep żeby nie robić sobie dodatkowego kłopotu.

Jeśli dźwięk kolumn będzie Ci odpowiadał to później zajmiesz się doborem reszty toru.

W jak dużym pomieszczeniu będą grały u Ciebie?

a u mnie starsze VAM dobrze grają z Denonami - ich ciepłe brzmienie sprawia, że właśnie ostrzejsze brzmienia są przyjemniejsze w odbiorze

O to może być dobry trop - kiedyś miałem Denona 1500AE i z neutralnie grającymi glośnikami Heco brakowało trochę wypełnienia ale z Mozartami może być całkiem ok.

O to może być dobry trop - kiedyś miałem Denona 1500AE i z neutralnie grającymi glośnikami Heco brakowało trochę wypełnienia ale z Mozartami może być całkiem ok.

Ja kilka lat miałem Heco Celany XT 701 i neutralnymi bym ich nie nazwał. Bardzo dynamiczne z podbitym basem. Z PMA 2000ae były wulkanem energii. Na dłuższą metę męczące.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.