Skocz do zawartości
IGNORED

potencjometr - pytanie laika

kubedes

Rekomendowane odpowiedzi

ok. możecie mnie zjeść, ale zadam pytanie:

cyt: "..wada jest to, ze zastosowano regulacje potencjometrami bezposrednio w ukladach sygnalowych i czasami potrafia nieco trzeszczec, jak to potencjometry..." czy to zdanie ma sens??

jeśli tak to czy takie "czasem trzeszczące" potencjometry można bez problemu wymienić??

..

z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi.

pozdrawiam

k.

tomektoon>

bystrzak jesteś :D

nie chciałem pisać gdzie to i po co, żeby nie robić niepotrzebnego zamieszania i dlatego tutaj a nie w "Znaleziskach.."

coś wiesz więcej na temat tego sansui'a?

jeśli tak to się podziel. ja "zaGOOGLEałem" i znalazłem kilka wpisów na forum, gdzieś w świecie. chłopaki się pozytywnie wypowiadają. ten wzmak miałby napędzić gale 3040.

..

no ale co z tym torem sygnałowym? wydaje mi się to być oczywiste, że potencjometry są w torze sygnału...

no ale ja się znam na mapach...

pozdrawiam

k.

witam

ja posiadam wzmacniacz fisher ca7700 oj ma on sporo latek i mialem ten sam problem z potencjometrami trzeszczaly jak cholera, az postanowilem temu zaradzic i dojrzalem w sklepie taki oto srodek: Kontakt PR

zajebisty srodek do regeneracji potencjometrow

dzialaja mi teraz jak nowki sztuki nie smigane :) jest super ja dalem za puszeczke 65 ml (w spreju oczywiscie) 8zl ale widzialem nawet za 5zl

polecam i pozdrawiam

kubedes > O tym Sansui nic nie wiem. Po prostu wkleiłem fragment Twojego cytatu do wyszukiwarki wiadomego serwisu :-)

Co do potencjometrów to są 2 wyjścia - wymiana albo psiknięcie "Kontaktem" - Telpody z Radmora potraktowane tym sprayem działają już kilka tygodni bez trzeszczenia, ciekawe jak długo pociągną..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.