Skocz do zawartości
IGNORED

Cordial na interkonekty

dooomin

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ponownie!

Wykonalem wczoraj dwa interkonekty - na cordialu cik 122 i klotzu my206 - zakonfekcjonowane wtykami nakamichi.

Cordial - miodzio - wspaniala gora, otwarta srednica i wypelniony, kontrolowany bas. Poza tym przestrzen i duzo powietrza wokol instumentow - nie spodziewalem sie az takich "przerzyc". Po wstepnych odsluchach smiem twierdzic, ze wygrywaja z moimi monsterami 350.

Klotz troche gorzej - przede wszystkim bas - slabo wypelniony i mniejsza kontrola, srednica o.k. a wysokie troche przytlumone, poza tym gorsza przestrzen.

Wedlug mnie cordial rzadzi!

Zakupilem tez glosnikowy cordial cls 225 - to co pisliscie to prawda - wspanialy kabelek za "nedzne" pieniadze. Polecam z czystym sumieniem!!!

Zastanawiam się czy na interkonekt lepszy będzie CMK 222, czy może grubszy CMK 250. Umnie w sklepie muzycznym jest tylko 222 i zastanawiam się czy brać ten co jest czy czekać na drugi model.

I jeszcze jeden dylemat - kabel głośnikowy CLS występuje w dwóch wersjach: z przewodnikiem 50 x 0,25 mm2 i 651 x 0,07 mm2 - który będzie lepszy, może ktoś porównywał.

Moim zdaniem można znacznie lepiej niż Cordial. Jakiś czas temu zorganizowałem dla siebie i innych forumowiczów kabelek z srebrzonej miedzi w teflonie PTFE i wszyscy byli zachwyceni. Fadeover zamówił większą ilość i być może coś mu jeszcze zostało. Najlepiej spytać go.

To było tu

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Mialem obydwa kabelki. 240 dawal na moje kolumny za duzo pradu i bylo mase niekontrolowanego basu, kompletne zamulenie. Natomiast 225-651 byl za bardzo jazgotliwy, mase syczacych sopranow. Mam teraz CLS 225 (bez niczego po 225) i wedlug mnie w moim systemie najlepiej sie sprawdza.

• 2 tygodnie później...

Zdaje sie, że Paulinka kiedys chcialas zeby ktos Ci zrobił interkonekt z cordiala. Tutaj

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) jest taki kabelek. Koszt 4 wtyków RCA Nakamichi to około 22zł, 2m przewodu to 10zł. Wyglada na to, ze człowiek za robicizne chce koło 6zł. Mysle, ze to rozsadna oferta DIY :-)

Ukryta Zawartość

Wszystkich zainteresowanych informuję że ten kabelek robiłem dla siebie a sprzedałem go bo po przetestowaniu nie dokońca mi sie podobał. Jakby ktoś był zainteresowany a nie miał możliwości nabycia u siebie to po swiętach mogę zakupić kabel+końcówki i powysyłać. Ale mają tylko ten CMK222 po 6 zł/m. Końcówki NAKAMICHI po 5,5zł/szt. Pozdrawiam.

• 9 miesięcy później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.