Skocz do zawartości
IGNORED

kolumny VINCENT SV227

pepe2001

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie decyzja zapadła ������ triangle jednak robia wypad.

one po prostu nie potrafia grać cicho w weekend wystawiam je na sprzedaż. W starym mieszkaniu moglem sobie pozwolić na glosne granie tu niestety nie. A przy cichym graniu nie idzie z nich wydobyć dzwieku. Wiec pytanie jakie propozycje do mojego salonu 5.5m2 na 3.5 m2 sprzet na krótszej scianie.

Moj vzmaciacz jak pisalem wczesniej to vincent sv 227

yamaha cdn500. Na yamahe przyjdzie czas później.

z opini ludzi i testow wynika ze duzo ludzi podpina do vicka Audio Academy i sa mega zadowoleni:

moje typy :

audio academy rhea

wigg art enzo

studio hertz 16 minas anor

focal aria

pylon audio diamond 28

przedewszystkim wokale srednica szeroka scena miekki bas gora szczegolowa z lekkim ociepleniem.

Triagle maja u mnie cienki wokal

https://www.audiostereo.pl/topic/133079-kolumny-vincent-sv227/

Dzień dobry.

Na pewno świetnym rozwiązaniem będzie Audio Academy Rhea (https://www.q21.pl/audio-academy-rhea.html), bardzo dobrze współpracują z Vincentem. Natomiast dobrą opcją może być także brytyjski Tannoy Revolution XT 8F (https://www.q21.pl/tannoy-revolution-xt-8f.html).

Zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, w przypadku pytań oczywiście służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Moim zdaniem będzie wyraźnie lepsza, Rhea bez problemu gra pełnym dźwiękiem nawet przy niskich poziomach głośności. Ale zapraszam na odsłuchy, wszystko można sobie spokojnie przetestować.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Proponowałbym Ci jeszcze spróbować Akkus Monolith F1 lub F2 kilkukrotnie miałem sposobność ich słuchać i za każdym razem grały naprawdę bardzo dobrze .Wydaję mi się że wypożyczają za kaucją .

Do tego metrażu wystarczą BMN Fx2 - dobrze grają, dobrze wyglądają,

a co też może być ważne - nie rujnują. Pożyczają.

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Gdyby w grę wchodził rynek wtórny polecam GamuT Audio Phi5 MKII.

Znakomita przestrzeń i barwa. W zestawieniu z SV-227 zagrają pięknie nawet bardzo cicho. Przetwornik średniotonowy niefiltrowany. Niezwykła spójność brzmienia. Wszystkie przetworniki Scan- Speak. Warto posłuchać.

(Kolumn; które zagrają, także cicho, szukałem kilka lat- przez długi czas byłem właścicielem SV-227).

Przy podobnej wysokotonówce barwa w BMN'ach może być taka sama, co w GamuT'ach.

Ale BMN'y będą tańsze w zakupie i nowe; choć może idzie o coś odwrotnego ;-)))

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

BMN to kiepawe granie, podobnie jak Pylon. Proponuję sprawdzone rozwiązania, chyba że masz kase na eksperymenty.

Zamilk, a szkoda, bo myślałem, że dowiem się czegoś nowego.

Rotel RA-980BX+Heco Aurora 700 SONY 550ES + Emit M20@Nostromo Wolf2 - Solid Core audio cable set

co polecacie pod kino domowe?

Co to za pytanie? To pod Vincenta wciąż?

Zamilk, a szkoda, bo myślałem, że dowiem się czegoś nowego.

Kiepawe = neutralne? Może kiepskie? Ale to fakt wtedy wypadało by podać powód. No i te sprawdzone rozwiązania.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.