Skocz do zawartości
IGNORED

słuchawki douszne z Fiio x1

kamzak88

Rekomendowane odpowiedzi

Witam poszukuje dousznych słuchawek (douszne nie dokanałowe gdyż dokanałowe o dziwo mi wypadają, tak naprawe wyzłobione z ipone słuchawki idealnie sie u mnie w uszach trzymaja) mysle tak ok 300zł dobrze zgrywające się z Fiio X1 mk2, muzyka słuchana to wszelkiego rodzaju rock metal :) Jakieś propozycje;)?

https://www.audiostereo.pl/topic/133359-s%C5%82uchawki-douszne-z-fiio-x1/

jesli natomiast bylo byc cos odpowiedniego a nie były by to pchełki to wytestuje je jak sie trzymaja w moich uszach wiec nnarazie sie nie ogrniczam do samych pchełek

Syn używa AKG, model Y15. Ładnie się zgrały, pasmo wyrównane, bas ok.

(Pczywiście z Fiio)

czyli z Fiio dobrze zagrają? jak scena dynamika?

Jak to w słuchawkach- scena w głowie:-)

Po towarze za stówę nie można oczekiwać cudów, ale ciężko w tej cenie o konkurencję. Zagrały pod mój gust i wymagania, syn też twierdzi, że chyba nic lepszego nie słyszał (w tej cenie).

Za 300 to pewnie znajdziesz jeszcze lepsze, w przypadku opisanym przeze mnie to zbędny wydatek- młody ciągle słuchawki "zużywa"- a to trafią do pralki, a to na nich usiądzie... Te AKG i tak wykazują sporą żywotność, bo bo praniu nadal działają ;-)

Mee Audio M6 PRO - świetnie się zgrywają z przenośnymi wzmakami FiiO. Sam takiego kompletu używam.

https://sklep.rms.pl/mee-audio-m6-pro-m6pro-pianki-comply-t-sluchawki-monitory-dokanalowe-profesjonalne-audiofilskie-z-odlaczalnym-kablem

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Z Fiio X1 używam Brainwavz Delta i naprawdę pełne zadowolenie. Jest szczegółowo i basowo. Mimo swojej niskiej ceny, myślę że dorównują dźwiękowo niektórym słuchawkom z zakładanego przez Ciebie budżetu.

P.S. Już się poprawiam, B.D. to niestety dokanałowe ale są naprawdę dobrze spasowane.

Harman/Kardon HK980 - Magnat Quantum 1005 - Yamaha CDX-590 - DAC Nostromo Wolf + Nostromo 12V.

Z Fiio X1 używam Brainwavz Delta i naprawdę pełne zadowolenie. Jest szczegółowo i basowo. Mimo swojej niskiej ceny, myślę że dorównują dźwiękowo niektórym słuchawkom z zakładanego przez Ciebie budżetu.

Porównywałeś je z czymś w podobnym przedziale cenowym? .. bo też potrzebuję do swojego X1 dokanałówek na wynos (na codzień gra z AKG 550 ale to raczej nie na spacer z tym..) i ciekaw jestem opinii bo nie bardzo mam czas przesłuchiwać a zakup w ciemno raczej niewskazany..

Porównywałeś je z czymś w podobnym przedziale cenowym? .. bo też potrzebuję do swojego X1 dokanałówek na wynos (na codzień gra z AKG 550 ale to raczej nie na spacer z tym..) i ciekaw jestem opinii bo nie bardzo mam czas przesłuchiwać a zakup w ciemno raczej niewskazany..

Jedynie z Brainwavz proAlpha, które mimo prawie dwa razy wyższej ceny nie wydały mi się bardziej muzykalne jak to sugerują niektóre recki. Wykonanie jest jednak troszkę lepsze.

Harman/Kardon HK980 - Magnat Quantum 1005 - Yamaha CDX-590 - DAC Nostromo Wolf + Nostromo 12V.

Ktoś używa w X1 wyjścia liniowego - jakieś wrażenia, może porównania z czymś stacjonarnym (np. DNP 730 itp.). Bardzo jestem ciekaw opinii jak to gra wg. Was.. Skoro zebrała się tu grupa użytkowników X1 może ktoś się podzieli przemyśleniami..?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.