Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz Unitra i Tonsile Zgc

TomQL

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam okazję kupić wzmacniacz Unitry:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) + zestaw kolumn Tonsila Zgc (są to kolumny monitorowe)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - za 100 zł. Oczywiście wszystko z kablami i itp. Czy będzie opłacał mi się ten zakup?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Sprzęt powinien dojść jutro. Zobaczę jak to gra. Jak coś to sprzedam ten wzmachol i kupię jakiś lepszy. Jak myślicie, ile za niego mogę dostać na Allegro? No i znajomy chce sprzedać wzmacniacz 2x80W mocy znamianowej, a mowa tu o nim:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Chce za niego 320 zł. Gra warta świeczki, czy za tą cenę lepiej kupić coś lepszego?

Pozdrawiam, Tom.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Przeprowadzałem renowacje niemal identycznego wzmacniacza,a konkretnie Kleopatry i powiem Ci szczeże,że warto za te pieniądze.Sporo można zdziałać mimo wieku tego sprzętu.Kleo mam wrażenie,że posiada bas lepszy od często obecnego tu Radmora 5102. Pozatym dorobienie gniazd i zacisków głośnikowych nie stanowi tutaj dużego problemu.

Konkretnie za 100 zł bym brał nie mając lepszej perspektywy.

Wraz ze zdobytą wiedzą przychodzi świadomość jak wielu rzeczy jeszcze nie wiesz...

Oprócz radmora mam jeszcze merkurego (ponoć najwższy hi-end tamtych lat). Z tego co pamiętam 15 w/kanał, ale basior ma taki, że resory w 70W głośnikach miały poważne kłopoty z utrzymaniem membran w koszach :))

Te sprzęty były swojego czasu najlepsze w kraju. A taki soundwave to następny noname zapakowany w oddzielny klocek i stylizowany na super wzmak. A wewnątrz...cienizna i badziew.

porównaj tego soundwave'a i jakiegoś przyzwoitego wzmaka to zauważysz różnicę. Nie sugeruj się wyglądem i mocą (tutaj mierne firmy podają bardzo różnie i często BARDZO mocno przesadzają) tylko brzmieniem. Ja kupiłem kenwooda (wypas, 250W, 5.1 -hohoho!!), póxniej posłuchałem radmorka z jego 25W/kanał i kenwooda od razu sprzedałem.

pozdr

Ja mialem do tego chyba rotela, ale modelu dokladnie nie pamietam, stary juz byl, ra, moze r 400, stylistycznie cos jak te nowe ra 01 i 02, ale to juz jakos naprawde ladnie gralo, dalem chyba za niego 350zl, ale pozniej jakos sprzedawalem za 300zl, ale niewiem czy cos takiego gdzies znajdziesz

określ co rozumiesz przez "lepsze" .Czy to konecznie musi być sprzęt zagraniczny, czego się po nim spodziewasz itp. Ja bym kupił radmora 5102, ale takich jak ja jest niewielu.

Poszukaj może czegoś na tranzystorach bipolarnych z jak najmniejszą ilością bajerów. I pokrętła oraz analogowe przełączniki zamiast elektronicznych. Jakiś czas temu były na allegro wzmaki Wangine7700 - jak dla mnie super sprzęt.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.