Skocz do zawartości
IGNORED

cane corso tosa inu fila brasileiro pilnie poszukiwane

tomek7776

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Tomek, niewolników chcesz tropić po podlaskich lasach :-))

Fajny pies,ale wymaga mnóstwo pracy i przywiązania

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kuzynka ma Cane Corso, straszny ciapuś, dzieciaki go uwielbiają, bo taki duży

Pies lubi bawić się ze świnkami morskimi :o)

Ale właściciel go trzyma krótko i od najmłodszych lat socjalizuje, przyzwyczaja do obecności obcych ludzi w domu, do dzieci etc.

ZAP TeXtreme Reference Monitor, ART Loudspeakers Deco 8, Triangle Australe 260, Cabasse Clipper / Audion Sterling, Bladelius Brage / Denafrips Pontus II / Moon 260 Dt / Pioneer N-70ae

no wlasnie,charakter psa zalezy w glownej mierze od jego prowadzenia,od szczeniecia.

jaki pan ,taki pies.

Ukryta Zawartość

ta stronka jest dla 4 letnich dzieci.

pomieszanie z poplataniem.

Frank

no wiesz,trudne czasy nadchodza,trzeba miec nieczyste zwierze w domu,

Ukryta Zawartość

jak w temacie powyzej pilnie poszukuje pieska,lub suni tej rasy,moze ktos ,cos w temacie.

To 3 rasy. Do wyboru?

Cane Corso slyszalem, ze potrafia byc nieprzewidywalne;) Ale oczywoscie ulozenie duzo znaczy.

Na polowania z duzych pow warto rozwazyc Dogo Argentino:) Nie boi sie na robocie:)

Dodam jeszcze, ze przy zakupie takich ras warto zaznajomic sie z hodowla z jakiej pies bedzie brany itd

Poczytac forum uzytkownikow i poszukac dobrych hodowli. Pewne rasy moga miec np ukryte wady.

Tak np biale psy moga byc gluche. Tak maja np niektroe Dogo Argentino i Bullterriery.

NIe jestem znawca, ale to s apierwsze rzeczy ktre nalezaloby zrobic, a takze przeczytac ile tylko sie da o rasie.

Wydaje mi sie, ze Tosa Inu to nie jest dokladnie ta sama psychika co Fila Brasileiro.

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

Dodam jeszcze, ze przy zakupie takich ras warto zaznajomic sie z hodowla z jakiej pies bedzie brany itd

Poczytac forum uzytkownikow i poszukac dobrych hodowli.

Kiedyś, kiedy zastanawiałem się nad kupnem akity, kolega - sędzia kynologiczny powiedział mi: jeśli się już zdecydujesz, to daj znać, znajdziemy dobrą hodowlę. W domyśle: ze zwierzętami nie obciążonymi wadami rzutującymi na przyszłe zdrowie zwierzaka.

Integra Abrahamsen V2.0 UP, CD Abrahamsen V1.0 UP, monitory Chario Constellation Delphinus, interkonekt M&B AudioCable Diamond XLR, przewody głośnikowe QED Anniversary Ruby Red, przewody zasilające Yarbo 9000 i Yarbo 1100, wtyki Valab Carbon Rhodium

Dokladnie.

Jezeli chce sie miec zdrowego zwier4zaka to najlepiej kundla:)

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

Wojtek,masz racje,tosa inu mialem przez 14 lat,na temat tej rasy wiem bardzo duzo.choroby,,,,z umiarem.

obecnie panuje plaga kleszczy,psy padaja jeden za drugim,,,,,efekt uboczny bandytki zwanej ekologia,brak opryskow,,,

wybor odpowiedniej hodowli,jak nabardziej.

kundel,,,jak nabardziej,lubie wszystkie psy,ale mam swoje oczekiwania.i pewne funkcje,ktore chce aby spelnial.

dlatego te rasy.

w gre wchodzil tez mastiff tybetanski i owczarek niemiecki,ale dluga siersc,kleszcze,nie nie ma takiej opcji.

fila brasileiro,,znajomy niedawno nabyl,doswiadczony hodowca,bardzo ciekawe spostrzezenia.nigdy ten pies nie idzie w lini prostej,,,,chyba ze biegnie.

traumeel

opinie sedziow kynologicznych,nalezy traktowac z bardzo duzo doza nieufnosci.

poczytaj fora hodowcow,3 rozne oceny tego samego psa,przez tego samego sedziego,w krotkim czasie,subiektywizm na calego.

Nie rozmawiałem z sędzią, a z kolegą będącym również sędzią. To pewna różnica. Ponadto sam jest hodowcą. Psów i koni. Nie mam powodu by mu nie ufać.

Integra Abrahamsen V2.0 UP, CD Abrahamsen V1.0 UP, monitory Chario Constellation Delphinus, interkonekt M&B AudioCable Diamond XLR, przewody głośnikowe QED Anniversary Ruby Red, przewody zasilające Yarbo 9000 i Yarbo 1100, wtyki Valab Carbon Rhodium

jesli to kolega do tego,to moze i masz racje,chodz zawsze bedzie faworyzowal swoja i kolegow hodowle.

co do zdrowia zwierzecia,to akurat mozesz wyeliminowac choroby np dziedziczne,tylko w pewnym stopniu.

chodz choroby dziedziczne nie sa najwiekszym problemem,jesli chodzi o zdrowie psa.

co do koni,,,hm,przyklad Janowa Podlaskiego.

i cala filozofia Twego kolegi,,,idzie sie,,,

A co ma piernik do wiatraka? Tzn. Janów do jego kilkunastu koników?

no jak to co?to co napisales odpowiednia selekcja,zaufana hodowla,wlasnie to ma sie jak piernik do wiatraka.

jedne z najdrozszych koni swiata padly z powodu zwyklego skretu kich!!!

Nie mam zdania, nie znam się na koniach. Słyszałem jedynie tu i ówdzie, że to niezwykle delikatne zwierzęta.

Duża rasa, duży kłopot, ale jak ktoś lubi... ja bym szukał czegoś w rozmiarze 20+/-5kg.

Na pewno potrzebny jest dom ze sporym ogrodem i dużo czasu, zwłaszcza w okresie wczesnej socjalizacji, która u dużych ras trwa długo, niektóre potrzebują 3 lata na wydoroślenie...

temat zamkniety,pojawi sie jutro maly 6 tyg cane corso.

czytam o sposobie karmienia,moze jakies dobre,sensowne rady?

jesli karma sucha to wiadmo premium,a barf?

Moim zdaniem trudno jest przebić dobre wieloskładnikowe karmy samodzielnym przyrządzaniem i będzie to straszliwie upierdliwe przy dużym psie. Od lat stosujemy mieszankę Acana Pacifica z Light & Fit wzbogaconą o naturalne dodatki.

Gość

(Konto usunięte)

Duzo miłości, CC, to psy z ktorymi po dluzszym obcowaniu ma sie wrażenie obcowania z czlowiekiem. Nigdy nie bedziesz chciał innej rasy. Moja sunia (czarna) byla z nami 10 lat, w zeszlym roku odeszla od nas i ból tkwi w moim sercu do dzisiaj. CC to wspaniale, dumne i wierne psy. Nie powinno się ich zmuszać do jakichś tanich sztuczek, tego co potrafia najlepiej, pilnowania domu i ochrony domowników nie trzeba ich uczyć. Czego CC nie znoszą, to odtracenie od rodziny, muszą czuć bliskość człowieka. Lubia piesze wędrówki i zabawy z duzymi psami, małe, traktują jako ciekawostkę; -) Są to potężne psy, czesto przekraczajace wagą 50 kg, dlatego już od małego trzeba je przyzwyczajac do rampy, przy wsiadaniu i wysiadaniu z samochodu, problemy ze stawami na starość lub inne bolączki mozna w ten sposób złagodzić bez stresowania psa, jak te problemy już się pojawią. Warto tez od malego, nauczyc psa brania na barana, jak owieczke, nigdy nie wiadomo kiedy się to może przydać, oby nigdy. Z CC trzeba bardzo uważać nad wszelkimi przepasciami, na wysokościach niezabezpieczonych ogrodzeniem, nie maja lęku wysokości i może się taka impreza zle skończyć. Życzę Wam pieknych chwil, na pewno nie będziesz żałował, że wybrałeś dogo italiano. Pozdrawiam

i dlatego wybralem te rase,wszesniej bylem szczesliwym posiadaczem tosa inu,przez 14lat.

jak bys mogl sie podzielic wiedza na temat zywienia,na poszczegolnych etapach,bylbym wdzieczny.

wiele sprzecznosci w tym temacie slysze wokolo.

Zbig jedynie zorientowany w temacie.

Gość

(Konto usunięte)

Ja karmilem na poczatku gotowanym kurczakiem z marchewka i kaszami lub ryzem. Gotowalem na dwa dni, kroilem na dosyc male kawalki i dawalem 2-3razy dziennie, lepiej mniej niz za duzo. I zawsze 30min do godziny odpoczynku po jedzeniu. Potem przeszedlem na sucha karme firmy Vetconcept, mieszkam w niemczech i tu ta fima zbiera dobre oceny. Moja sunia uwielbiala spagetti Napoli, serio wciagala jak odkurzacz ;-) Jak byla mloda bylo troche problemów żołądkowych, zwykle sraczka, dlatego gotowalem ze spora ilością marchwi i to pomagalo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.