Skocz do zawartości
IGNORED

Kto może mi zainstalować projektor CRT!?

blackpepe

Rekomendowane odpowiedzi

Ja mam sony 1271Q i ustawiłem go sobie sam. Jeśli ma Pan istrukcję serwisową to jest tam dokładnie opisany proces ustawiania projektora. Jest to oczywiście bardziej skomplikowane niż w przypadku DLP czy LCD ale bez przesady. Podejrzewam, że tak zwani polscy "fachowcy" nie zrobią tego lepiej, a prawdopodobnie trzeba będzie po nich poprawiać :)

• 2 miesiące później...

dzieki americano, juz sie wziełem za to razem z shrekiem, zostało nam jeszcze roboty na ok 5 godzin (z małym co nie co może 0,5 może literek heheheh, dużo lepiej ostrość łapać) Tak wracając do ostrości to nie taka prosta sprawa, tym bardziej z rogami. Może masz jakieś podpowiedzi z praktyki jak to najlepiej zrobić?? Mój projektor to Sony to VPH 1272Q, ekran 120' Da-Lite Cinema Vision, procesor ImageMax Plus, Może wiesz gdzie dorwać oprogramowanie do dvd sony DVP NS900 Q

blackpepe

wchodzisz w "service mode" projektora i ustawiasz zbieznosc najpierw wysrodkowana, a nastepnie bardziej dokladnie z "zones". Dodatkowo po zdjeciu pokrywy mozesz ustawic ostrosc kazdej lampy pokretlem (nie pamietam dokladnie bo robilem to w swoim ponad 8 lat temu). Dodatkowo jest cala masa ustawien jak dobrych monitorach CRT.

Tak jak i moj 1271Q tak i Twoj wytrzyma rozdzielczosc z komputera 1600x1200. Posc sobie DVD z takiej rozdzielczosci (np. poczatek 2 strony "Zolnierzy kosmosu"). Kopara opada, posiadacze LCD-kow w stylu Panasonic PT-AE700 chyba by wywalili swoje zabawki do smieci - podobno teraz w Polsce zimno i snieg, wiec trudno zakopac, bo ziemia twarda :-))

Odpowiedz dla Vonda

Sony VPH-1272Q-Country of origin Japan -----1.199$ + cło 1400zł ( używany z 2000r ale z nowymi lampami i po serwisie.

Image Max Video Scaler (procesor do projektora do tego podłączasz wszystko, a jeden kabel idzie do projektora)---400$ cło427zł

Precision Video VGA Breakout Cable 25'(Kabel 8 metrów 5 kącówek) 150$ cło 121 zł

Mocowanie do projektora PSM 1200 --- 99$ cło 137zł

Da Lite Cinema Vision 119" 16:9 (ekran) 650$ cło 600zł ( u nas taki ok 8000 zł)

Wysyłka 500$

Jeśli ktoś jest zainteresowany podaję numer telefonu do menagera firmy który sie zajmował tym wszystkim!!! Jest to bardzo duza firma i bardzo profesjonalna.

[obrazekLUKASZ-273497_1.jpg] [obrazekLUKASZ-273497_2.jpg] [obrazekLUKASZ-273497_3.gif]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-4792-100009336 1170265306_thumb.jpg

post-4792-100009337 1170265304_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

blackpepe> - zatkało mnie ...myślałem, że za taki komplecik trzeba dać przynajmniej x2 !?

Podaj ten obiecany nr telefonu ;-)) ... może jeszcze jakieś www , nazwę firmy ...

Wiedziałeś od początku czego szukasz ? - czy zdałeś się na ich doradztwo ? prawde mówiąc o projektorach CRT nie mam zielonego pojęcia - zawsze uważałem, że są poza moim zasięgiem ;-)

Możesz poradzić czego szukać, na co zwrócić uwagę, jak się targować ;-) ... itp. itd.

Płaciłeś kartą, przelewem ?

Hejj Vonda. Od samego początku wiedziałem czego szukam, zawsze byłem napalony na projektor CRT, ale wiedziałem że mnie na to nie stać( bo to jest strasznie drogi wydatek, koszt nowego projektora to ponad 50000 zł). Gdy nazbierałem wystarczającą ilość kasy( na średniej jakości projektor) zacząłem szukać, czytałem na temat DLP, LCD, każdy z nich ma jakieś błędy – tu tęcza a tu coś innego. Pamiętam że kiedyś znalazłem namiary na tanie projektory CRT w USA, odkurzyłem stare papiery i zacząłem wertować stronę internetową ( znowu zaświeciła mi się żaróweczka hmm) Poprosiłem moją dziewczynę by zadzwoniła do stanów w tej sprawie( u mnie z angielskim za pan brat hheeh). Zaczęło się!!, wszyscy bardzo mili, polecają co z czym dobrać, nie wciskają ci co najdroższe i tym bardziej kitu, po prostu superancko.

Dzwoń i rozmawiaj, teraz rozmowy są bardzo tanie można przez tlen lub przez Onet ( 0 708 177 800) tylko uwaga powyżej socjalnego za 0,35zł, a po niżej 0,70zł, tu jest ukryty cwancyk.

Naszą sprawę prowadził Matt, więc wie wszystko na temat wysyłek do polski, rozmawiaj z nim, powołaj się Ann and Peter z polski ci co kupili projektor. Pogadaj z nim powiedz ile masz do wydania, co mają obecnie w promocji itd.

Jak co to pytaj mnie o wszystko bardzo chętnie odpowiem na twoje pytania. Podaje email i nr telefonu, proś Mata lub wew. 104

Telefon - 001 651-429-8960

Email -

Ukryta Zawartość

Opłacasz kartą kredytową!!

Ukryta Zawartość

Polecam jeszcze zajebistego NEC XG135, jest lepszy od soniakow (poza G90), ma pasmo video do 150Mhz i maks. resolution 2500x2000. Wytrzymuje LINE DOUBLED HDTV i tylko czeka, az pojawi sie format HD-DVD :-) Mozna go kupic za $2500 w idealnym stanie. Chyba to NAJLEPSZY deal na swiecie jesli chodzi o stosunek jakosc / cena.

A tu jest stronka z instrukcjami

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dla mnie narazie jest tylko jedna opcja upgradu z sony 1271Q, wlasnie na NEC XG135. Chodzi lepiej jak najnowszy Sony Qualia za 30 tys. USD. Caly czas szukam alternatywy w postaci DLP, ale i tak za przyzwoitego Sharp XV12000 trzeba dac $6000, a NEC-a HT1100 nigdzie nie moge namierzyc coby go ocenic, choc pewnie nie jest to ten poziom co Sharp czy Runco z chipami Mustang. Moze trzeba jeszcze poczekac. Jednak nie ludze sie, ze cos podejdzie jakosciowo do NEC-a (na ktorym Runco zrobilo jakis tam swoj nagrodzony model w cenie mieszkania w centrum W-wy).

blackpepe

E tam, nie cisnieniuje mocno, ale moze kupie tego NEC-a. Mozna tez cos wybrac z Barco 9 cali, ale drozej. Nec zawsze byl niedoceniany, nawet ich monitory crt byly lepsze od sony a malo kto o tym wiedzial. Ot potega marketingu.

heheh jasne sprawa ( człowiek już jest taki kupi coś, pobawi się tym jak małe dziecko i dalej szuka coś nowego i lepszego) można powiedzieć że dąży do doskonałości i tak non stop. Widziałeś tego necka na żywo, może podeślesz jakieś info na jego temat?? Czy NEC XG-1351 to coś podobnego, jak kupowałem soniaka to polecał mi ten model, ale chodził tylko na 110v, a w Polsce wszystko większe i !!!!!!!!!!!

blackpepe

Nec na zywo chodzi rewelacyjnie. REWELACYJNIE. Jak Ci proponowano to trzeba bylo brac i uciekac !! No, ale sony byl pewnie tanszy (ja tez kupilem sony z tego powodu, te nec-i byly bardzo drogie wtedy)

Info o nim znajdziesz pelno na necie...

Sprawa napiecia w poszczegolnych modelach sie nie interesowalem, jesli nie ma multi-voltage to mozna dokupic transformator 220 ---> 110V odpowiednio duzej mocy. Mnie chodzi tylko o jakosc obrazu.

Tak mam już zainstalowane jadę z filmami na okrągło, głośność jak w kompie, ale jeśli chcesz żeby było bardzo cicho to mogą ci dodatkowo wymienić wentylatory w projektorku na ciche, to wtedy będziesz miał jak w niebie:) Jak oglądasz to zapominasz o bożym świecie nic cię wtedy nie interesuje, a tym bardziej jakiś tam wentylatorek heheh. Dźwięk z Yamaszki na 40 i odpływasz.

• 1 rok później...

Witam,

odświeżam wątek...

Posiadam projektor crt sony VPH600QM. Domyślam się, ze to starszy i zapewne gorszy model od prezentowanych. Może ktoś posiada informacje na jego temat: jaka jest max. rozdzielczość (obawiam się że 600/800), jasność itp.

Kupiłem go aby oglądać zwykłe DVD ale w miarę jedzenia...

Pozdrawiam

• 4 lata później...

ktos poza mna uzywa nadal CRT?? Ja mam sony vph1270qm czyli "3 liga" wedlug curtpalme.com. Mimo tego jestem pod wielkim wrazeniem obrazu oczywiscie w pozytywnym sensie.

Jako ze nabralem apetytu na wiecej, wczoraj prawie ze wygralem barco 808 w idealnym stanie ktory zostal sprzedany za marne 235 euro na niemieckim ebayu :( niestety ktos w ostatniej sekundzie mnie przelicytowal. Teraz mam na oku vph-g70 i barco 1209.

Kalibracja ktorej tak sie na poczatku balem, okazala sie latwiejsza niz ja sobie wyobrazalem. Jezeli ktos z was jest fanem techniki crt, zapraszam do dyskusji.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.