Skocz do zawartości
IGNORED

drogi kabel do projektora czy warto ?

klemens

Rekomendowane odpowiedzi

mam kablowy problem o którym pisałem już w innym wątku i w zawiązku z moimi poszukiwaniami mam pewien dylemat:

- czy warto inwestować w drogi kabel do projektora, czy sprzęt raczej średniej klasy jakim jest Benq 6100 na 160 cm ekranie nie jest tego wart i wystarczy "zwykły" kabel bo i tak nie zobaczę różnicy ? (chodzi o kabel component z jednej strony VGA a zdrugiej 3 * RCA)

Pytam bo sprzedawca w Nautilusie w Krakowie namawiał mnie do zakupu kabla za 450 zł (potrzebuje 8-9 m, czyli ok 25 stóp bo to był amerykański kabelek) nie pamiętem jakiej firmy. Cena normalna to podobno 550 zł ale raczył mi udzielić na niego rabatu :)) podobno to jakiś super ekranowany itp itd magiczny kabelek ze złotymi wtykami i czymś tam jeszcze i mówił że przy takiej długości tańszy kabel spieprzy mi obraz...

Wiem że tak mówił bo po prostu nie miał innego kabla z takimi wtykami, ale może coś w tym jest.

Pomóżcie ! jaki powinien być dobry kabel do projektora i czy istnieje jakaś optymalna grupa cenowa w której powinienenm szukać i o co pytać (z jakiego kabla, jakie końcówki). Czekam na Wasze opinie.

pozdro

https://www.audiostereo.pl/topic/13355-drogi-kabel-do-projektora-czy-warto/

Otli ma racje , sprzedawca może też się tłumaczyć oryginalnym opakowaniem

/nieotwieralnym / ale to nie jest wytłumaczenie.Ja mam od dvd do Panasonica PT 700

kabel 10 mertów component f-my Profigold za ok 200 zl i jest dobry

może by i wypożyczyli... nie pytałem bo cena mnie mocno zmroziła (cały problem w tym że nie jest to zwykły component ale taki z wtyczką VGA 15 pin z jednej strony).

Mam praktycznie 3 alternatywy:

1. biorę kabel za 450 zł,

2. sprowadzam "zwykły" kabel z USA z odpowiednimi wtykami za 30-40 USD o którym nic nie wiem poza tym co jest na stronie www.

3. zamawiam zrobienie 8-9 m kabla za ok 100 zł - tu pytanie na co zwracać uwagę przy uzgadnianiu materiałów z ktorych taki kabel ma być zrobiony

Aktualnie coraz mocniej skłaniam się ku wyjściu nr 3, choć jest dość ryzykowne (nie wiem czy kabel w ogóle zadziała może coś spec źle polutować) ale jednak 350 zł piechotą nie chodzi a na kabel z USA musiałbym poczekać kilka tygodni choć przynajmniej na 100% będzie działał.

pozdro

Poszukaj w Google sklepu, ktory sprzedaje starsze wersje Wireworld

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Ultraviolet lub Chroma np. 3 (obecnie 5). Za 9 metrow powinienes zaplacic cos pomiedzy 100 - 120 $ + przesylka. To sa jedne z najlepszych kabli na rynku. Nie wiem czy roznica na Twoim sprzecie bedzie widoczna, ale na pewno nie ma sensu wydawac ponad 5 stow na niewiadoma.

Na Ebay:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Eh, rabnalem sie z Ebayem, poprawnie jest tu:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

> Pawelg

dzięki za pomoc ale to znacznie za drogo jak dla mnie:

kabel wyjdzie ok. 150$ + transport to będzie ze 180-200$ nawet przy obecnie korzystnym kursie dolara to ok. 600 zł... Moze kiedys jak nie będę miał co z kasą robić :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.