Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki odtwarzacz cd wybrać denona dcd1290,dcd1460,dcd1015

Adicek1987

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie,jak w temacie chcę kupić któryś z wymienionych odtwarzaczy cd,tylko nie wiem który z nich jest najlepszy,o wszystkich sa dobre opinie.odtwarzacz będzie grał z denonem pma1500r i kolumnami jbl L60.lubię dobry bas i dynamikę,i w razie awarii żeby był dostępny laser.pozdrawiam

Zdecydowanie wybrałbym dcd1290 z tych trzech najlepszy. Drugie miejsce 1460 i trzeci 1015 byłby najlepszy gdyby nie jedno małe ale..cedeki mają swoje lata a 1015 nie chce współpracować z zamiennikami lasera KS240A ..na nich dostaje kociokwiku skacze i marudzi jak zaskoczy.

DCD1290 ma starsze, ale bardziej tolerancyjny układ obsługujący lasery.

DCD1460 łyka z kolei słynne Laserki KSS210A ale trudno ustrzelić go w dobrym stanie. Bo dźwiękowo jest tak samo fajny jak 1290.

Nawet maja praktycznie te same obudowy.

A DCD1290 koniecznie z pilotem lub jego zamiennikiem obsługującym wygaszanie display bo w nocy jego ładny wyświetlacz "nieco czadzi po gałach" A klocek nie ma na panelu przednim przycisku display.

W dcd1460 nie ma tego problemu bo jest przycisk a szybka jest nieco ciemniejsza i tak nie czadzi.

Dzięki za podpowiedź,na olx jest wystawiony 1460 i 1015,tylko Nie wiem w jakim są stanie i jak to sprawdzić był 1290 ale chyba go ktoś kupił.A 1015 gra podobnym charakterem czy odmiennym,i czy ich charakter jest dynamiczny czy raczej umiłowany?

Przepraszam źle wpisałem:-)chodziło mi czy 1015 i 1460 to podobny styl,i czy są dynamiczne czy raczej mułowate?czy mógłbyś spojrzeć na te ogłoszenia?pozdrawiam

ale..cedeki mają swoje lata

słusznie kolega zauwaza - to po pierwsze, a nic nie jest wieczne;

poza tym chyba te dac- ki to 16/44

jako ze mam ampli denona tez rozgladam sie za cd tej firmy

bardziej ze w sumie niedroga oferuja 32 bitowe dcd ae,

a to spora roznica w muzie in plus

Drugie miejsce 1460 i trzeci 1015 byłby najlepszy gdyby nie jedno małe ale..cedeki mają swoje lata a 1015 nie chce współpracować z zamiennikami lasera KS240A ..na nich dostaje kociokwiku skacze i marudzi jak zaskoczy.

Mialem kiedyś jedną 1015 z zamiennikiem i chodził OK. Chyba to też zależy jak się trafi.

A DCD1290 koniecznie z pilotem lub jego zamiennikiem obsługującym wygaszanie display bo w nocy jego ładny wyświetlacz "nieco czadzi po gałach" A klocek nie ma na panelu przednim przycisku display.

Chyba że ma milion płyt przebiegu to już tak słabo swieci że ściemniać nie ma co :)

Przepraszam źle wpisałem:-)chodziło mi czy 1015 i 1460 to podobny styl,i czy są dynamiczne czy raczej mułowate?czy mógłbyś spojrzeć na te ogłoszenia?pozdrawiam

Widzisz żebyś wcześniej "się obudził" to bym miał 1015, w idelanym stanie z oryginalnym laserem i nie wypalonym ekranem. Wczoraj sprzedałem forumowiczowi DCD-685 (chyba że się rozmyślił), fajny CD do tuningu.

1290 po tjuningu tu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

?👈

Chyba że ma milion płyt przebiegu to już tak słabo swieci że ściemniać nie ma co :)

Wyświetlacze segmentowe, jakie mają te Denony, to sprzęt, który pracuje lataim i nie ściemni się - tam nie ma środka fluoroscencyjnego. Jedyną rzeczą, która będzie mieć wpływ na jego świecenie, to akurat sama szybka - od środka, w niektórych, mogła dostać się wilgoć i w sumie od środka szybka będzie brudna.

Widzisz żebyś wcześniej "się obudził" to bym miał 1015, w idelanym stanie z oryginalnym laserem i nie wypalonym ekranem. Wczoraj sprzedałem forumowiczowi DCD-685 (chyba że się rozmyślił), fajny CD do tuningu.

1290 po tjuningu tu:

Ukryta Zawartość

Masz jeszcze tego 685?

Ukryta Zawartość

Wyświetlacze segmentowe, jakie mają te Denony, to sprzęt, który pracuje lataim i nie ściemni się - tam nie ma środka fluoroscencyjnego. Jedyną rzeczą, która będzie mieć wpływ na jego świecenie, to akurat sama szybka - od środka, w niektórych, mogła dostać się wilgoć i w sumie od środka szybka będzie brudna.

Żadna tam szybka, czyściłem i nic to nie dawało, te ekrany po prostu się wypalają i tyle. Zreszta w marantzach poodbnie, ale w mniejszym stopniu. Zeby to zobaczyć trzeba mieć albo ze dwie sztuki do porównania, albo po prostu kilka przewalić, a najlepiej kilkanaście lub kilkadziesiąt. W jednym miałem tylko brudną szybkę, ale objaw w tedy jest taki że cyfry się rozmazują jak za mgłą.

?👈

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.