Skocz do zawartości
IGNORED

Słuchawki ~ 300zł

mat388

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Szukam słuchawek zamkniętych do odtwarzacza xduoo x2 w cenie około 300zł. Słuchawki mają głównie służyć do słuchania - indie pop/folk, progressive house

W internecie udało mi się znaleźć kilka modeli:

- Creative Aurvana live!

- Encore Rockmaster OE

- Audio-Technica ATH-M30x

- Shure SRH 440

- Hyperx Cloud(niby gamingowe, ale gdzieś czytałem, że "zadziwiająco dobrze grają")

Oczywiście jestem też otwarty na inne propozycje. Co polecacie ?

https://www.audiostereo.pl/topic/133695-s%C5%82uchawki-~-300z%C5%82/

Dzień dobry.

Spójrz proszę na słuchawki Audio-Technica ATH-AVC500 (https://www.q21.pl/audio-technica-ath-avc500.html). To moim zdaniem najlepsza opcja do Twojego zestawu, biorąc pod uwagę preferencje gatunków muzycznych.

Zapraszam serdecznie na odsłuch do naszego salonu, w przypadku pytań oczywiście służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Wydaje mi się, że w tych słuchawkach nie można wymienić kabla, a 3m to trochę za dużo podczas korzystania z odtwarzacza. W dodatku nie mogę znaleźć żadnej recenzji tych słuchawek w języku angielskim ani polskim.

Jeśli zależy Tobie na wygodzie (lekki model, składany) i lubisz nisko schodzący bas to polecam Sennheiser HD 4.20S http://www.tophifi.pl/sluchawki/sluchawki-nauszne/sennheiser-hd-4-20s.html

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

• 3 miesiące później...

Przyłączam się do tematu. Interesują mnie słuchawki w tym przedziale cenowym. Współgrały by ze wzmacniaczem Denon PMA-770 + gramofon Akai AP-Q 41 z wkładką Shure M97 xe. Czasami coś z CD. Zależy mi na miękkim przestrzennym brzmieniu i szczegółowości. Muzyka różna , głównie jednak rock. Z góry dziękuję za pomoc i propozycje.

Witam, niedaawno szukalem sluchawek w podobnym przedziale cenowym. Prawda jest taka ze jedyna sensowna opcja to sie gdzies ruszyc i posluchac kilku/kilkunastu modeli - roznice w dzwieku sa ogromne (jak dla mnie) nawet w tym przedziale cenowym, a kazdy ma swoje preferencje.

Jeśli przestrzenność i detal to zwróć uwagę na słuchawki Audio-Technica.

Do 300zł przesłuchaj ATH-AVC500 https://www.tophifi.pl/sluchawki/sluchawki-nauszne/audio-technica-ath-avc500.html i ATH-AVA400 https://www.tophifi.pl/sluchawki/sluchawki-nauszne/audio-technica-ath-ava400.html

Zapraszamy na odsłuchy

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

CAL jak najbardziej ok. Jakość dźwięku, wielogodzinny odsłuch nie męczy, są wygodne i na razie, po roku intensywnego, prawie codziennego użytkowania - bez awarii. Jedyny minus, to krótki, nieodpinany kabel.

Rafał735r masz na myśli ten model ? --->

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) bo cena jest dużo poniżej 300 zł. Ich opis jest zachęcający , ale czy faktycznie to takie masz na myśli?

Ps. A tutaj nawet poniżej 200 zł --->

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) I jest dołączony przedłużacz 1,5 m

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Słuchawki kosztują 200zł, ale sam dobry kabel ponad 100zł, chyba że sam sobi zrobisz.

Ten oryginalny na prawde jest kiepski:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

?👈

Przy nowych słuchawkach wolałbym nic nie kombinować bo wtedy gwarancja przepada. Więc taka opcja odpada. Nie ma żadnych innych godnych polecenia których nie trzeba przerabiać? Dziękuję za odzew i pomoc.

Do 300zł raczej ciężko. Teraz mam w domu AKG K92 i te CAL je pobiły pod każdym względem. Teraz czekam jeszcze na SOny MDR-1A i AKG K551. Może któreś będą lepsze, to mogę ci odsprzedać CAL :) Są z maja, kupiłem też do nich dodatkowe, welurowe pady.

?👈

Do 300zł raczej ciężko. Teraz mam w domu AKG K92 i te CAL je pobiły pod każdym względem. Teraz czekam jeszcze na SOny MDR-1A i AKG K551. Może któreś będą lepsze, to mogę ci odsprzedać CAL :) Są z maja, kupiłem też do nich dodatkowe, welurowe pady.

Może powinienem wcześniej dodać że na tę chwile słucham na nisko budżetowych Sony które kosztowały około 100 zł jakieś 3 lata temu. Więc wydaje mi się że można znaleźć coś lepszego w cenie do 300 zł o takich preferancjach jakie wspomniałem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.