Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki clock w Yamaha CDX 496??

elfan.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Za jakis czas mam zamiar wymienic clocka w moim CD.A ze jestem troche mało zorientowany w tych tematach chciałem sie zapytac fachwców czy ten zegar który mam zamiar wpakowac do tego modelu odtwarzacza bedzie sie nadawał :http://www.allegro.pl/show_item.php?item=36538138 I czy jest w miare dobry.jak ktos instalował tego clocka w tym modelu odtwarzacza to byłbym wdzięczny za podzielenie sie informacjami na ten temat,no i jakie róznice były w brzmieniu itd :).Z góry dzieki.

Pozdr

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

w CDX-596 robi to i pewnie w 496 też....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dowiedziałem sie juz ze kwarc w tym CD ma 16.9344 Mhz wiec powinien sie nadawac.Ale inna mnie rzecz trapi.A wiec na stornie audiampa jest ogólna instrukcja jak to zrobic.Pytałem sie juz audioampa czy nie ma instrukcji montażu do tego Cd i odpowiedział ze nie posiada.Wracajac do tematu.Po rozkreceniu klocka nie mogłem odnalesc tranzystora o takim symbolu jaki jest w instrukcji ogólnej,sa 2 sztuki ale o innych symbolach.Wiec chciałem sie Was zapytac do czego moge w tym Cd podłaczyc zasilanie tego clocka?? pod jaki element.

Pozdr

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.