Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz / aplituner stereo do kolumn Melodika BL40MKII

mastersiara

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Potrzebuję porady na który wzmacniacz stereo / aplituner stereo się zdecydować do podłączenia z kolumnami Melodika BL40MKII.

- aplitunery: Marantz 5023 / Harman Kardon HK3390 / Yamaha R-S300

- wzmaki stereo: Yamaha AX-750, Pioneer A-702R, Kenwood KA-7010 / KA-990V, Onkyo A-8470, Denon PMA-1080, Marantz PM 68,Cambridge Audio 640A, Harman Kardon HK6550

Dodam, że źródło to PC z zew kartą dźwiekową Audiotrak Maya U5, a muzyka bardzo różna z zaznaczeniem na elektronikę.

Z góry dziękuje za odpowiedź,

Miałem Rothy 40 to chyba te same kolumny u mnie grały z Denonem 710 było więcej niż dobrze nad 316 też ok

Tak to podobne kolumny, te moje są poprawione..

Zastanawiam się jeszcze nad Onkyo A-9010 ale nie wiem czy 44w na kanał to wystarczajaca moc do tych kolumn.

Tak to podobne kolumny, te moje są poprawione..

Zastanawiam się jeszcze nad Onkyo A-9010 ale nie wiem czy 44w na kanał to wystarczajaca moc do tych kolumn.

Do tych kolumn starczy a nie lepiej nad 316

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) na pewno jest coś do zjechania z ceny

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Trochę poza budżet, aczkolwiek napisałem wiadomość z pytaniem czy da radę zejść z ceny.

Mogę kupić Onkyo A-9010 za 700zł w stanie idealnym. Interesuje mnie ten wew. DAC i wejście na sygnał SPDIF, bo będę mógł podłączyć cyfrowo przez moją kartę dźwiekową.

Dzień dobry.

Jeśli szukasz równego, pełnego dźwięku, szukaj wzmacniacza charakteryzującego się dźwiękiem dobrze wypełnionym, gęstym, plastycznym, lekko ocieplonym.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Dzień dobry.

Jeśli szukasz równego, pełnego dźwięku, szukaj wzmacniacza charakteryzującego się dźwiękiem dobrze wypełnionym, gęstym, plastycznym, lekko ocieplonym.

ok, ale ktore z wyzej wymienionych wzmakow moze miec takie brzmienie

NAD 316 to lekka porażka - to nawet nie ma wyjścia na końcówkę mocy. Już lepiej używanego C326BEE (z nowszych), albo C325BEE - tego można dostać często za 700 zł (handlarze go nawet mają, z pilotem).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.