Skocz do zawartości
IGNORED

Definitive Technology BP

_Logan_

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Czy są tutaj posiadacze bądź osoby mające doświadczenia z kolumnami marki Definitive Technology? Konkretnie seria BP. Jestem na etapie poszukiwania kolumn 5.1, grało to będzie prawdopodobnie z Anthemem MRX 520 bądź czymś podobnym z tego segmentu, max do 10 tys. 90% czasu to będzie dźwięk wielokanałowy, filmy, gry i seriale. Dlatego zwróciłem uwagę między innymi na te konstrukcje i fakt, że mają wbudowane subwoofery. Właśnie, i tu pytanie, czy te wewnętrzne głośniki basowe naprawdę są w stanie zastąpić wolnostojące suby? Byłaby to dla mnie ogromna zaleta. Jak na razie poczytałem tylko recenzje polskie i zagraniczne ale chciałbym też dowiedzieć się od jakiegoś posiadacza, jak kolumny się sprawują w domowych warunkach. Czy "nakładki" do atmosa dają jakieś konkretne wrażenia czy nie warto sobie tym zaprzątać głowę i lepiej iść w kolumny na suficie bądź wcale? Czy ten materiał którymi są obite kolumny nie pruje się z czasem lub mechaci?

https://www.audiostereo.pl/topic/133853-definitive-technology-bp/

Czy ten materiał którymi są obite kolumny nie pruje się z czasem lub mechaci?

Nie pruje się i nie mechaci . To taka " skarpeta " naciągnięta .

Jeśli ją ściągniesz , to trzeba umiejętnie z powrotem założyć , bo mogą poprzecierać się i lepiej nie ryzykować ( tak mi powiedział kiedyś bardzo dawno sprzedawca ) . Tyczy to się do kolumn pasywnych BP 8 . Takie mam i tyle mogę powiedzieć .

Nadal jest to bez zmian. Co do tego, jak grają kolumny. Zapraszamy na odsłuch. Były już kilka razy na Audioshow i szczególnie KD było nawet tutaj, w matni sceptyków DT, chwalone

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Fajne głośniki, mieliśmy na sklepie 9040 i 9060. Skłaniałbym się bardziej ku tym większym. Generalnie fajna sprawa z tymi wooferami przy kinie domowym - spokojnie daje to radę i nie martwiłbym się tym. Na minus lekko przyciemniona góra, ale z MRX'em jak dobrze zrobisz ARC to będzie git. Jeśli chodzi o Atmosa to jest to rewelacja, ale tylko jak głośnik jest u góry. Wszystkie nakładki to jakiś bezsens, dźwięk z odbicia - nie przekonuje mnie to. Mamy salę z Atmosem i próbowałem obu rozwiązań - skończyło się przeróbką sufitu. Może przy 5.1.2 lub 7.1.2 coś tam by było słychać, ale 7.1.4. ciężko. Ważne jest w tych głośnikach odsunięcie od ścian bocznych i tylnych, bo tam właściwie głośniki są z każdej strony. O ten materiał nie martwiłbym się, jak w każdych innych kolumnach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.