Jump to content
IGNORED

DHT Denona, a może...?

ludwik3

Recommended Posts

Witam serdecznie - jako nowicjusz - na tym forum.

A teraz do "starych wyg" kilka pytań:

Rozważam zakup Denon DHT 500SD i oto co mamy:

1. Cena w Polsce 3995 zł (cena sklepowa - Niemcy maks. 700 Euro, Anglia 450 funtów). Jak nie liczyć 1000 zł taniej.

2. Czy kupując nowy sprzęt poza Polską w UE będę miał w Polsce serwis gwarancyjny (jeżeli Denon się psuje) ?

3. Czy zamiast DHT 500SD nie jest lepiej nabyć zestaw 1705+1710 tylko jak dobrać niewielkie gabarytowo głośniki?

4. Ktoś sugerował mi coś takiego jak zestaw Yamaha Pack 204 (450+550) ale ja się na tym zupełnie nie znam.

I jeszcze jedno (chyba istotne) wyjaśnienie - pokój jest nieforemny, pięciobok, z otwartymi niszami, a mimo to ograniczona przestrzeń na "umeblowanie" dużymi kolumnami.

Audiofilem nie jestem, ale chcę w miarę komfortowo oglądać i słuchać filmy. Paru znajomych posiada "hipermarketowe" kina domowe i te pieniądze uważam za stracone. Nawet takiego słuchowego laika jak ja, odczucia dźwiękowe rozczarowują. Dlatego jak mam wydać 2500 zł w hipermarkecie na jakieś "kinko" to wolę dołożyć 1000 zł i mieć frajdę. Tylko co ?

Może przydługo, ale liczę, że może coś doradzicie.

Pozdrawiam serdecznie

Hidden Content

Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Witam jeśli miałbym wybierać to zestaw 3 tzn. Denon 1705. Co do kolumn to trudniejszy wybór. Był taki zestaw Tannoy M2 M1 i MC ale niestety nie jest już produkowany, a szkoda bo pasowałby Ci chyba najbardziej do tej elektroniki. Może rozważ jeszcze coś z KEF'a. Pozdrawiam.

Hidden Content

Z tego co wiem to Denon nie honoruje Euro-Gwarancji wiec raczej nie poserwisujesz tego w Polszcze... - ale kupujac u jakiegos importera mozesz miec serwis przez niego, a ceny maja takie jak na zachodzie.

Hidden Content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

wykrzyknik.png

AdBlock blocking software detected!

Our website lives up to the displayed advertisements.
The ads are thematically related to the site and are not bothersome.

Please disable the AdBlock extension or blocking software while using the site.

Registered users can disable this message.