Skocz do zawartości
IGNORED

DHT Denona, a może...?

ludwik3

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie - jako nowicjusz - na tym forum.

A teraz do "starych wyg" kilka pytań:

Rozważam zakup Denon DHT 500SD i oto co mamy:

1. Cena w Polsce 3995 zł (cena sklepowa - Niemcy maks. 700 Euro, Anglia 450 funtów). Jak nie liczyć 1000 zł taniej.

2. Czy kupując nowy sprzęt poza Polską w UE będę miał w Polsce serwis gwarancyjny (jeżeli Denon się psuje) ?

3. Czy zamiast DHT 500SD nie jest lepiej nabyć zestaw 1705+1710 tylko jak dobrać niewielkie gabarytowo głośniki?

4. Ktoś sugerował mi coś takiego jak zestaw Yamaha Pack 204 (450+550) ale ja się na tym zupełnie nie znam.

I jeszcze jedno (chyba istotne) wyjaśnienie - pokój jest nieforemny, pięciobok, z otwartymi niszami, a mimo to ograniczona przestrzeń na "umeblowanie" dużymi kolumnami.

Audiofilem nie jestem, ale chcę w miarę komfortowo oglądać i słuchać filmy. Paru znajomych posiada "hipermarketowe" kina domowe i te pieniądze uważam za stracone. Nawet takiego słuchowego laika jak ja, odczucia dźwiękowe rozczarowują. Dlatego jak mam wydać 2500 zł w hipermarkecie na jakieś "kinko" to wolę dołożyć 1000 zł i mieć frajdę. Tylko co ?

Może przydługo, ale liczę, że może coś doradzicie.

Pozdrawiam serdecznie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.