Skocz do zawartości
IGNORED

POWIEDZCIE MI COŚ O RADMOR A-5512

SZYBA

Rekomendowane odpowiedzi

Witam , mam zamiar sprawić sobie Radmora A-5512 . Szukałem i nie znalazłem nic na Forum o A-5512 , tylko trochę o A-5510 . Interesuje mnie ile jest wart ten wzmacniacz i jakie są różnice między tymi dwoma modelami i jak ktoś ma jakieś fotki zewnętrzne , tylne i wewnętrzne tego cacka bardzo będę wdzięczny za jakiekolwiek informacje i fotki .

https://www.audiostereo.pl/topic/13412-powiedzcie-mi-co%C5%9B-o-radmor-a-5512/

Szukales na forum... Aby na pewno?? Np. moj post (watek 10006)...

Ale do rzeczy - to wspanialy sprzet! Nie tylko dlatego, ze sam jestem dumnym posiadaczem, ale naprawde to dobra robota i dzwiek, ktory bardzo cieszy! Chociaz wyglada dos... bym powiedzial ekscentrycznie o ile nie fatalnie, ale to przewrotnie jego uroda... :)

Daj znac na maila, bede wtedy pamietal i podesle Ci jutro skany z jednego z archiwalnych numerow HiFiM - prawie we wszystkich kategoriach zebral tam po 6 punktow na 5 mozliwych... Wiec o czyms to swiadczy, o tle interesuja Cie suche statystyki. A co, masz okazje nabyc ten model? Ciekaw jestem za ile?

Pozdr.

m4c > Jeśli możesz podeślij mi też te skany :-) Wrzucę na stronkę

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Poza tym też mam A-5512..

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jestem zasmucony była aukcja na allegro miała być do soboty a została zakończona dziś , wkurzyłem się bo miałem zamiar wydać za niego sporą sumkę ale niestety tak też czasami bywa dzięki za wasze wpisy . Pozdrawiam

tomektoon > juz podsylam na mejlika. Skan jest zajmuje ok 1mb. Apropos Twojej stronki... Bylem tam juz, oczywiscie, a jakze! Szczytny cel!:) I dlatego tez brakowalo mi tez A-5512... Ale ale! Zauwazylem model 5610 Radmora, czy mozesz mi powidziec o nim cos wiecej? To egzemplarz sprzed, czy po A-5512?? Moze posiadasz jakies dokumentacje tego sprzetu??

pozdr.

No dobra ale powiedz mi ile ma to kosztować , jak cena będzie mi odpowiadać to może wystawisz mi ten sprzęt na allegro na życzenie i po sprawie . I jeszcze pytanie , nie na temat wzmacniacza tylko magnetofonu ile można dać max za magnetofon 5430 z instrukcją i schematem oryginalnym i idealnym wyglądem zewnętrznym i technicznym . No i jak masz 5412 jeszcze do sprzedania chętnie kupię bo podejrzewam że kitu jeśli chodzi o Radmora nie sprzedajesz i nie masz .W sumie trzy pytania .

Chyba oszalał!!! Za podobną kwotę zakupiłem całkiem niedawno szczytowy model Akai, GX75 MK II, jest to jeden z naklepszych decków nieprofesjonalnych jakie kiedykolwiek wyprodukowano. Różnica jak BMW a Daewoo Tico.

(tomektoon) ile chcesz za ten wzmacniacz Radmora A-5512 jestem chętny do kupienia tego cacka , bardzo mi zależy na tym wzmacniaczu poluje na taki już parę miesięcy . Możesz mi nawet wysłać cene na meila i zdjęcia jak chcesz go jeszcze sprzedać .

Chcę, chcę.. A ile to się dowiem jak się skończy aukcja, którą wystawię jak tylko porobię fotki. Potrzebny jest do tego słoneczny dzień bo mam kiepską cyfrówkę. Sorry ale nigdy nie sprzedam nic poza Allegro.

Chyba mnie źle zrozumiałeś ja nie chce nic poza allegro po prostu aukcja na życzenie na allegro a jak już jesteś taki piii i piii na każdy grosz to przynajmniej wystaw ten tuner i wzmacniacz na osobnej aukcji bo tuner mi nie potrzebny a to dodatkowe chyba 200 złotych .

Gość cadam

(Konto usunięte)

Posiadam A-5512B z roku 1996 i nie wiem czy tak samo gra jak ten nad którm zachwycali się w Hi-FI ( nowsza wersja )

Przed zakupem słuchałem na Scherzo i Tango 200 - dźwięk oszałamiający. W domu słucham na CD Radmora (dawniej Technics SLPG 490 - ten jest lepszy )

i satelitkach MIX24. Nie wypowiem się na temat brzmienia A-5512B dopóki nie zmienie kolumn na Maestro II 130 lub Soundfiner 250( przy okazji jak myślicie?

Czy przerobione Soundfindery (tzn. odwrócony dolny niskotonowiec magnesem na zewnątrz, powleczony polialkocholem średniotonowiec i niskotonowiec, ewentualna wymiana kopułki, przekombinowana zwrotnica, usztywnienia obudowy ) dadzą brzmienie kolumn za 2000zł?

SZYBA -> Nie jestem pii pii na każdy grosz :-) Tylko sprzedaż wzmacniacza i tunera oddzielnie nie ma sensu. Np tuner ma wbudowany timer uruchamiający i wyłączający wzmacniacz o określonej porze. Tunerem można sterować z pilota tylko po połączeniu ze wzmacniaczem bo nie ma oddzielnego odbiornika IR..

• 2 miesiące później...

>cadam

Jeśli chodzi o Soundfindery posiadam model 250 podpięty do radmora 5102TE i powiem jedno ... słucham bo muszę ... bo bez muzyki nie funkcjonuję ... ale nie moge się doczekać dnia kiedy się ich pozbędę ... Przynajmniej dla mnie i mojej żonki ... one porpostu niemiłosiernie dudnią ... bas choć i tak lepszy niż napędzany poprzednim Kenwoodem "wali" jak za przeproszeniem w puszke po konserwach. Wysokie sycza .. kłują ... I na pewno nie jest to wina Radmora bo można go tak wysterować że będzie grał dość neutralnie, ale do tego nie trzeba chyba przekonywać... Tak więc jeśli rozważasz te kolumny i Maestro to zdecydowanie brałbym te drugie choć ich nie słyszałem... poprostu gorszych od Soundfinderów nie ma współczestych podłogówek.

Luxmany i winyle 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.