Skocz do zawartości
IGNORED

dostępność części zamiennych głośników

szpotek73

Rekomendowane odpowiedzi

witam

w moich starych visatonach frs 8 m rozpadły się górne zawieszenia,przekopałem google,allegro,itp. i nie znalazłem,polski dystrybutor visatona odpisał na moje zapytanie,że zakup zawieszeń do tych głośniczków jest niemożliwy,ok są tanie i mogę kupić nowe,ale jeśli coś się uszkodzi w głośniku za powiedzmy 1000zł ,co wtedy,też nowy kupić?

Pytam więc zorientowanych w temacie-które firmy produkujące głośniki zapewniają dostęp do części zamiennych?Oczywiście nie mam tu na myśli Tonsila i STX-tu można kupić wszystko bez problemu.

Ogólnie jeżeli uszkodzimy głośnik który jest dostępny nadal w sprzedaży lepiej po prostu kupić nowy i wymienić, a najlepiej parę.

Jeżeli nie ma trzeba naprawiać a to już nic dobrego, uwierzcie na słowo, robiłem pomiary takich głośników i porównywałem z oryginałem, to już nie to samo i choćby nie wiem jak ktoś to naprawił nigdy nie będzie tak jak powinno być.

To że ktoś mówi i pisze że po naprawie gra tak samo można miedzy bajki Sobie włożyć.

Pozdrawiam

Uprzejmie proszę użytkownika ---- bum1234 ---- o nie komentowanie powyższego postu, a z głuchymi o wpływie i budowie kabli nie ma sensu dyskutować :)

Naprawa tylko parami !!! Nawet jeśli jeden głośnik jest sprawny, a drugi nie !!! Każda modyfikacja/naprawa zmienia parametry TS !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Panowie ,dzięki za wpisy,czyli jest tak jak myślałem,coś się zepsuje to stare wyrzucić i kupić nowe,to dziwne ,z jednej strony ekologia itd,nie wolno używać cyny z ołowiem,wzmacniacze lampowe i w klasie a ciągną za dużo prądu,dla mnie bezsens ,ale teraz tak jest ze wszystkim,nawet samochody mają moduły i nie można wymienić jednej części ,tylko cały moduł,takie czasy...zawieszenia dla moich szerokopasmówek znalazłem oczywiście na alliexpress,wyglądają identycznie.

Dołączę się z pytaniem czy gdzieś można dostać głośniki średnio-niskotonowe które chciałbym wymienić w moich kolumnach Vienna Acoustics Mozart . Zmieniłbym dwa bo niestety miałem naprawiane i mam obiekcje do naprawy. Podobno był to w miarę tani model Seasa robiony dla Vienna Acoustics.

Wklejam foto z moich kolumn i foto seasa h 822 które jak znalazłem w necie mogą być zamiennikami. A może idzie użyć jeszcze jakiś innych seasów.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-25555-0-65158600-1502132846_thumb.jpg

post-25555-0-45039500-1502132857_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Niestety- słuchasz USZAMI, nie oczami. Wygląd nie świadczy o identyczności zawieszeń.

no niestety taka prawda,ale jakoś nie mam serca wyrzucić po prostu te głośniczki-wymienię zawieszenia,a jak będzie lipa-wtedy do kosza i kupno nowych

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.