Skocz do zawartości
IGNORED

YAMAHA RXV595a i CDX596 jakie DVD wybrać

Ramirez

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam pytanie do prawdziwych znawców tematu AUDIO HI FI i DVD. Poproszę o pomoc w następującej kwestii. Posiadam amplituner YAMAHA RXV 595a oraz CD również firmy YAMAHA CDX 596 do tego wszystkiego mam 4x JAMO STUDIO 180. Nie ukrywam, iż jestem zadowolony na dzień dzisiejszy z dźwięku, jaki generuje ten, sprzęcik i większych zmian bym nie przeprowadzał gdyż gra to wszystko w miarę ładnie a generowany dźwięk zadawala mnie w 80%. Jednak wpadłem na pomysł uzupełnienia zestawu o odtwarzacz DVD. Pytanie a może raczej pytania są następujące?

1. Jaki wybrać odtwarzacz DVD do tego zestawu?. Zdaje sobie sprawę z tego, że amplituner powyżej jakiejś normy nic więcej z siebie nie wydusi, co nasuwa automatycznie pytanie, po co kupować DVD z wysokiej półki. Czy DVD do 700zł – 800zł będzie trafnym wyborem, jaki model byście polecili? Czy może faktycznie zainwestować np. 2000zł i kupić coś lepszego? Ale czy to ma sens???

2. Czy przy takim, amplitunerze, jaki posiadam (nie chcę go zmieniać) będzie różnica w dźwięku z DVD a CDX 595.

3. Czy jest sens trzymać, ww. odtwarzacz CD w dobie rozwijającego się formatu DVD i coraz bardziej rozwiniętej elektroniki w tych klockach?

4. Czy wymieniając okablowanie, w ww. zestawie usłyszy się wyraźną różnice w dźwięku (przy moim amplitunerze i głośnikach?).

Bardzo proszę o wypowiedz w tym temacie gdyż właśnie na tym forum można uzyskać w miarę obiektywne opinie i spostrzeżenia. Mógłbym udać się np. do MM, ale wiem, że sprzedawca powie mi to, co będę chciał usłyszeć. Pozdrawiam wszystkich pasjonatów Audio...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.