Skocz do zawartości
IGNORED

Podłączenie wzm. felix audio espressivo

artiz_

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Chciałbym podłączyć wzmacniacz słuchawkowy felix audio espressivo do wzmacniacza mocy stereo DENON PMA 1510AE. Niewiem czy dobrze myśle,więc proszę mnie poprawić...

Problem w tym iż nie chce odpinać żrodłą CD od wzmacniacza mocy aby podpiąc go wzm.słuchawkowego(feliks) w celu słuchania muzyki z CD na słuchawkach. Czy zalecane jest podłączenie feliksa pod pre out wzmacniacza mocy? W załączniku przesyłam instrukcje obslugi PMA 1510AE. Pozdrawiam

5c9ecb015299fcc77e33a1d745acf359.jpg

Podłącz wzmacniacz słuchawkowy pod wyjście "REC". To powinno działać nawet jak wyciszysz Denona. Może nawet będzie działać przy wyłączonym Denonie. Inne rozwiązanie to rozdzielacz RCA i podłączenie wyjścia CD do obu wzmacniaczy jednocześnie.

Witam. Chciałbym podłączyć wzmacniacz słuchawkowy felix audio espressivo do wzmacniacza mocy stereo DENON PMA 1510AE. Niewiem czy dobrze myśle,więc proszę mnie poprawić...

Problem w tym iż nie chce odpinać żrodłą CD od wzmacniacza mocy aby podpiąc go wzm.słuchawkowego(feliks) w celu słuchania muzyki z CD na słuchawkach. Czy zalecane jest podłączenie feliksa pod pre out wzmacniacza mocy? W załączniku przesyłam instrukcje obslugi PMA 1510AE. Pozdrawiam

5c9ecb015299fcc77e33a1d745acf359.jpg

A ja tylko jako przestrogę podaję ci link do tematu w którym opisałem swoją przygodę :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

jako ostrzeżenie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dzięki ale już to czytałem ;)

Podłącz wzmacniacz słuchawkowy pod wyjście "REC". To powinno działać nawet jak wyciszysz Denona. Może nawet będzie działać przy wyłączonym Denonie. Inne rozwiązanie to rozdzielacz RCA i podłączenie wyjścia CD do obu wzmacniaczy jednocześnie.
Dzieki ,.czy z pre out wyjscia nie powinno rownież działać?

Pre-out podaje sygnał regulowany, zależny od ustawienia głośności. Czyli miałbyś mieć włączony wzmacniacz i podnieść głośność, żeby wzmacniacz słuchawkowy dostał sygnał. Jednocześnie kolumny też by grały, bo chyba Denon nie ma przełącznika odłączającego kolumny?

ja mam natomiast pytanie, czy espressivo może być bezpiecznie podłączony pomiędzy rega brio r i rega dac, rozumiem że z daca (analogue out) potem do espressivo (IN 1) i z niego wyjście line do regi brio (inputs). Czy ten wzmacniacz słuchawkowy może służyć w takiej konfiguracji bezpiecznie?

ok, jak wygląda kwestia umeiszczenia espressivo w torze pomiędzy gramofonem bez wbudowanego przedwzmacniacza gramofonowego do końcówki mocy posiadającej wbudowany przedwzmacniacz gramofonowego - widziałem, ze do gramofonów są ,,dedykowane" przedwzmacniacze lampowe....czy ten będzie się nadawał...i czy to bezpieczne....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.