Skocz do zawartości
IGNORED

Plazme panasonic 42"pilnie kupie

jgx

Rekomendowane odpowiedzi

Jgx a co będzie jak zachorujesz na chorobę plazmową i póżniej będziesz trollowal w wątkach o LCD??::))myśle że g30 są juz dosyć wyeksploatowane ,jak budżet pozwala to lepiej brać gt60,st60,vt60,vt50 itd ..Pozdrawiam.

Jgx a co będzie jak zachorujesz na chorobę plazmową i póżniej będziesz trollowal w wątkach o LCD??::))myśle że g30 są juz dosyć wyeksploatowane ,jak budżet pozwala to lepiej brać gt60,st60,vt60,vt50 itd ..Pozdrawiam.

Wszystko możliwe :) - tą plazmę szukam do sypialni będzie włączana na wieczór, plazma bo będzie oglądana pod kątem, nie musi być wysoki model - jestem umówiony po odbiór TX-P42UT50E w dobrej cenie (600PLN bez podstawki, u mnie będzie wisieć) - nalatane ma 8,5 tyś - myślę że jak na tak cudowną technologie to nie za dużo:) – co o tym sądzicie?

Obecnie, to bym celował w OLED, a nie plazmę, która wcale taka cudowna nie jest.

To się uśmiałem - potrzebuje tani tv na przeczekanie do max 1000 zeta a Ty mi Oleda proponujesz :) - główny tv to mam dobrego lcd 52 i proja 120 więc na razie oled nie potrzebny..

Według tego testu i kwotę jaką dasz to całkiem niezły model.. Niezły kontrast, Czerń 0.009,zerowe kąty widzenia itd..8.500h to nie jest dużo.. Dobrze ustawisz i będzie git.. Pozdr

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Według testu całe okno, jak to w plazmie, nie jest za jasne .. ale do sypialni i na wieczór tv napewno się sprawdzi.

Dokładnie - dzięki za opinie - na takie potrzeby jakie mam myśle że wystarczy spokojnie, jedyne na czym mi zależy to żeby nie robił za dużego bzbzbzbzb jak to w plazmie

Mało chyba frajerów się takich plazm pozbywa ;)

Powodzenia :)

Też szukam czegoś po kosztach, znalazłem coś takiego ->

Ukryta Zawartość

Sprawdzi się to waszym zdaniem w domu ? :)

Ukryta Zawartość

Plazma przywieziona do domu - bad pikseli nie stwierdziłem, wypaleń loga czy czy czegoś takiego też nie jedynie w dolnym rogu delikatne jaśniejsze przebarwienie matrycy ale widoczne tylko albo na wyłączonym albo na szarej planszy - jestem zadowolony, obraz bardzo ładny za tą kasę extra zakup tak że od dzisiaj stałem się użytkownikiem tej cudownej, jedynie słusznej technologii :):):)

dzięki za pomoc i pozdrawiam

W tej cenie to rzeczywiscie swietny zakup!

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

napisz gdzie wyhaczyłeś taką okazję?

A cóż to za problem? Przecież jest sporo ogłoszeń na olx na alledrogo też coś znajdziesz - ja swoja wyhaczyłem w Warszawie z alle a że akurat byłem w stolycy :) to podjechałem i wziąłem. Co do ceny to bez przesady - to jest najniższy model, brak podstawki tzn. baza jest tylko brakuje jednego czy dwóch plastyków i nie złożysz ale u mnie akurat ma wisieć. Ile w końcu można wołać za taki tv? Dziewczyna miała wystawione 700 zaproponowałem 600 i obie strony zadowolone. Ona z tą plazmą bujała sie na alle chyba z miesiąc - ogłoszenie widziałem już dawno tylko że to do odbioru osobistego - brak wszystkich styropianów pudełko w słabym stanie - wysyłka nie możliwa plazmy na 100%. Zresztą kto by plazmę kurierem wyslał :):):)

To że na alle oszołomy powystawiają ceny kosmos za plazmy czekając na jeleni to inna sprawa tylko kto to kupi? Do oglądania na co dzień dużo, każdy patrzy na koszty prądu a wiadomo jak w tych grzejnikach plazmowych jest.....a że obraz dobry, lub gorszy - ludzie nie mają pojecia o jakości obrazu liczy sie koszt zakupu a później koszt prądu, a skoro szwagier mówił (i słusznie) że plazma dużo "żre" :) to .... Co nie znaczy że 600 zeta to nie była okazja.

Z tym poborem prądu , to jakiś mit . Plazma pobiera go zamiennie od wyświetlanego obrazu . Jak będzie się oglądać Antarktydę , to faktycznie pobierze 250 wat , ale oglądając normalnie program tv , to pobierze max 150 wat przy 46" ( mialem 46 g 20 ) A LCD szwagra pobierał 148 wat non stop przy 42" , a moja Plazma od 95 do max 150 przy tych samych programach .

Zwrócie uwagę , ile mają poboru pradu na tabliczkch znamionowych nowe 65" OLED-y :) Ekolodzy zostali przekupieni ?

Lcd z hdr w szczycie zbliża się poborem do 65 PDP czyli 400VAT i więcej

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dwa lata temu zrobiłem remont sypialni i szukałem nowego tv w białej obudowie .

Przywizłem 24-27" led od LG , żonie bardzo się spodobał . Ale jak go włączyłem , to reakcja była natychmiastowa . Powiedziała - zabieraj , to gówno :) I , tak stara leciwa 37" plazma PV 80 gra do dzisiaj . A tylko hd Redy.

I jak tam bzyczy na białym..? Ja uważam, że to rozdmuchane na siłę.. Jak obraz?

I tak i nie - moje "dorosłe" życie telewizyjne m.i dlatego rozjechało sie z plazma iż kiedyś po kilkudniowym epizodzie z plazmą samsunga miałem dość tego koszmarnego bzzbzbzbzbz w pokoju - plazma szybko wróciła do sklepu. Jestem uczulony na punkcie głośno pracujących sprzętów i dlatego przez tyle lat bałem się po prostu plazmy po tej przygodzie. W tym panasie mimo iż to niski model jestem meeeega pozytywnie zaskoczony!!! Praktycznie nic- cisza może minimalnie ale to naprawdę pomijalne a mam świra na tym punkcie wiec wiem co mówię.

jeśli chodzi o obraz - no cóż to po prostu plazma :). Ja nie jestem nowicjuszem w tych tematach wiec dokładnie wiedziałem czego się spodziewać i tu żadnej niespodzianki dla mnie nie było. Plazma jak plazma - jeśli chodzi o kolory wiadomo, fajniej to wygląda niż na lcd ale jak to na plazmie jest lekkie mydełko. Może jeśli ktoś od początku tylko na plazmie to mu to nie przeszkadza ale mnie po codziennym oglądaniu na dobrym lcd brakuje tej ostrości, nawet na proju 120" (fakt że SXRD) mam ostrzej niż na tej plazmie ale cóż taki urok tej technologii, z tym że zaznaczam iż byłem tego całkowicie świadomy i nie jest to dla mnie zaskoczeniem. Na migotanie nie jestem wrażliwy wiec tu OK. Czerń wiadomo świetna ale ja ogladam ten tv tylko wieczorem, przy slonecznej pogodzie już tak rózowo nie jest, Ogólnie jestem bardzo zadowolony jak na drugi tv do sypialni no i co najważniejsze - w końcu żona może oglądać co innego niż ja, chociaż wczoraj na meczu naszych „półkrzyków” co to im ranking do głowy uderzył to może i lepiej jak by był jeden tv na chacie :):):)

Przywizłem 24-27" led od LG , żonie bardzo się spodobał . Ale jak go włączyłem , to reakcja była natychmiastowa . Powiedziała - zabieraj , to gówno :) I , tak stara leciwa 37" plazma PV 80 gra do dzisiaj . A tylko hd Redy.

Bo kupiłeś gó....o a nie tv - wszystkie tanie krawedziówki lcd sprzed kilku lat jak je wprowadzili na rynek (swoja drogą taki doświadczony user a pitoli coś o ledach jakichś - sorki, bez obrazy ale szlak mnie trafia jak czytam o jakiejś technologii led tv) nie nadawały sie do oglądania - trzeba było kupić dobry lcd i wtedy to hd ready nie miało by startu!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.