Skocz do zawartości
IGNORED

Zmiana frontów w KD, co zamiast Pylon Pearl 25?

microlabix

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

od jakiegoś już czasu noszę się ze zmianą frontów w moim budżetowym dość systemie :) składa się od z różnych klocków:

Fronty- PA Pearl 25

Center - Monitor Audio Radius 180hd

Surround - Roth Oli Ra1

Sub - KEF PSW 2010

Jak widać do wyboru do koloru :)

Napędzane jest do przez Ampli Denon x2000, więc też żaden to potwór, do niego mam wpięte xbox one s, dekoder upc oraz cd Philips Cd 460 modyfikowany przez użytkownika forum :).

Do rzeczy, generalnie początkowo z Pearl byłem bardzo zadowolony pomimo tego że parę razy zdarzyło im się przy mocniejszym graniu wyłączyć ampli ( są 4ohm'owe ). Jednak po dłuższym czasie brakuje mi w nich , ciężko określić właściwie czego. Może chodzi o jakiś element szaleństwa, zaskoczenia :), generalnie poszukiwałbym kolumn dających dużo więcej tzw zrywu i fun-u! Obecne fronty,wydają mi się, że w graniu są przewidywalne do bólu :(. Generalnie sprawa jest ciężka o tyle że zestaw ten służy mi właściwie w 50/50 do słuchania muzyki jak i oglądania filmów na blu-ray. Wiem też, że z tym ampli cudów nie będzie, dźwięk w stereo też raczej średni ale może jednak uda się ten zestaw niewielkim kosztem udoskonalić tak aby wyciągnąć maximum?

Odnośnie muzyki - to właściwie całe spekturum, bez jakiś konkretnych wyłączeń ale najmniej będzie na nich metalu i pochodnych, country pewnie też niezbyt często zagości.

Najczęściej słuchamy r&b, hip-hop, pop ale również i klasyki, jazzu, lekkiego rocka.

O filmach rozpowiadał się nie będę bo to raczej znaczenia nie ma :)

Budżet - tu będzie najlepiej , bo jeśli wymiana to muszę sprzedać P25, max chciałbym dołożyć do tego ze 300zł, więc w grę wchodzą pewnie raczej używki, ale to nie stanowi problemu, zakładam więc że budżet to max 1500zł.

Zmiana elektroniki raczej nie wchodzi w grę, więc jeśli ktoś widzi że zmiany są bez sensu, niech to zwyczajnie napisze.

Pozdrawiam

Dzień dobry.

Moim zdaniem sprzedawanie Twoich kolumn i poszukiwanie innych modeli z tak niewielką dopłatą nie ma sensu. Masz ogromne ryzyko, że kupisz kolumny gorsze. Pylon Audio Pearl 25 to naprawdę dobra konstrukcja i trudno będzie znaleźć wyraźnie lepszy zestaw w takim budżecie.

Jeśli już chcesz zmienić zestaw i oczekujesz wyraźnej poprawy, na pewno zwróć uwagę na wyższą serie kolumn Pylon Audio Sapphire 25 (https://www.q21.pl/pylon-audio-sapphire-25.html). Natomiast jedyną konstrukcją w cenie niewiele przekraczającej cenę Pearl 25 jaka przychodzi mi do głowy jest STX Electrino 250 (https://www.q21.pl/stx-electrino-250.html). To kolumny, grające bardzo swobodnie, dynamicznie, szczegółowo. W stosunku do Pylon Audio Pearl mamy bardziej wyeksponowane skrajne pasma, wyraźniejszą górę pasma i bas. To wszystko jednak trochę kosztem środka, plastyczności.

Zaprasżam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Bez zmiany elektroniki i z takim budżetem to ciężka sprawa :) Kabel zasilajacy zmień i sobie wkręć że jest wyraźna poprawa ;) z CD wpiętego analogiem w trybie direct też jest słabo ? :)

Nie ciężką uda się.:)

Te pylony jak i stx właśnie tak graja i zawsze to powtarzam. Babciny relaks.

Wymień je na magnat quantum 675 to ożywisz system nie do poznania.

Zapraszam na odsłuch i po cenę

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.