Skocz do zawartości
IGNORED

Brzmienie wzmacniacza Denon 1055r

maniek21

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć.

Czy któryś z użytkowników mógłby przybliżyć mi brzmienie Denona 1055r?

Nie mam jak go odsłuchać, a czytałem różne opinie.

Czy to brzmienie jasne, ciemniejsze?

Szukam ogólnie wzmacniacza z dobrą średnicą i dobrym basem. Do 700zł

Kolumny Acoustic Energy Aegis 2. Pokój około 15m2.

Obecnie posiadam Yamahę A1020. Trochę mi się znudziła sygnatura dźwiękowa, a i coś innego na półce już bym zobaczył.

https://www.audiostereo.pl/topic/134752-brzmienie-wzmacniacza-denon-1055r/

Jak dla mnie na prawdę przyzwoity piec. Dość uniwersalny. Ani nie ciepły, ani zimny.

To ogolnie bdb wzmak za 7 stowek, brzmienie jaśniejsze bas srednica ok ale 1500r ma mocniejszego kopa na basie

Ok czyli taki uniwersalny, chodzi mi o to też czy nie będzie to gorszy wzmacniacz niż mam. Moc też jest dużo niższa.

Oczywiście biorę pod uwagę, że komponenty się starzeją, więc Yamaha może nie grać jak fabryka zaplanowała (chociaż gra bardzo dobrze). Może nieco większa szczegółowość by się przydała (większa na średnicy, niekoniecznie w wysokich tonach).

Denon nie kłuje po uszach?

Czyli rozumiem, że to gorszy wzmacniacz? Co w takim razie polecasz?

Szukam czegoś z głębszym basem

Bumpalump wnioskuje po budowie wewnętrznej. Taki już jest. Ja natomiast miałem i 1055R jak i PM80. Miałem zresztą większość Marantzow, wszystkie grają podobnie. 1055R, a jeszcze lepiej 1500R to inny charakter grania.

?👈

Przychylam się do opinii kolegi Bumpalump.

Moim zdaniem to wymiana dla innego brzmienia a nie krok do przodu

I także obstawiał bym Harmana HK 680. Przebasowiony? Wycofana średnica? Podeślij mi proszę gdzie to wyczytałeś :)

Rozumiem. Czyli w PMA 1055R się nie pchać.

Co do info - tak pamiętam z wielu forów różne opinie, ktoś nawet porównywał do Marantza PM-68, że był dużo naturalniejszy (Marantz)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.